Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bonbon

Pages: 1 ... 86 87 [88]
1741
Вице-президентът на ЕИБ посети античен комплекс „Сердика” над метростанция „Св. Неделя”

Днес вице-президентът на Европейската инвестиционна банка Вилхелм Молтерер и кметът на гр. София Йорданка Фандъкова, придружени от заместник-кмета по транспорта Любомир Христов и заместник-кмета по екология и земеползване Мария Бояджийска, посетиха археологическите разкопки над метростанция „Св. Неделя”, част втория метродиаметър на метрото в София.
Гостите разгледаха изграждащия се комплекс и изходната шахтата за строителството на метростанцията. Изграждането на конструкциите на станция „Света Неделя” се финансира съвместно от Столична община и Европейската инвестиционна банка, както и метростанция „Джеймс Баучер”, част от същия метродиаметър.
Директорът на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев разказа повече подробности за богатите археологически разкопки – част от които са застройки от римския град Сердика, части от главната улица на града Декоманус Максимус, части от църкви, административни и други сгради. Той запозна гостите и с подробности по хода и напредъка на работите по изграждането на участъците от метрото.
 
„Античен комплекс Сердика" беше разкрит по време на строителните работи по Проекта за разширение на метрото в София, Етап I, участък „Пътен възел Надежда – Централна ж.п. гара – Св. Неделя – НДК – бул. Черни връх” (централна част на линия 2), който се финансира от Оперативна програма „Транспорт”.




1742
По обновеното разписание на трамвай 1, последната му спирка вече е Метростанция 5 Банишора, а не Надлез Надежда :=)

1744
Искам да попитам някъде мога ли да намеря, тези записи които се съобщават на спирките в метрото?

1745
&feature=related


Интересно видео, наистина ли  се e движел в София?

1746
Въпроси / Re: Как да стигна до ... ?
« on: 04.10.2011, 19:26:24 »
За най-лесно влез тук : http://www.sofiatraffic.bg/routes избери от къде за къде отиваш и готово

1747
Тия пък от вестник Репуплика се оляха вече.... :angry:

Почват метрото до летището през есента   

Готови са петте варианта и за железницата от Овча купел

И третият лъч на метрото ще минава през Орлов мост. Това ще е част от трасето на железницата с начална точка Овча купел и крайна "Ботевградско шосе". Пътят на третия лъч е разработен в два основни варианта. Другата обсъждана дестинация е от бул. "Цар Борис III" през центъра и пак до "Ботевградско шосе", заяви още Стоян Братоев. До дни ще бъдат предложени за обществено обсъждане петте варианта за маршрута на железницата, изготвени от чешкия консултант. Според единия, при който влакчетата ще минават под Орлов мост, началната точка ще е малката гара в Овча купел, която сега се изгражда, от там в тунел, чието строителство още не е започнало, към "Красно село". При ул. "Кюстендил" железницата ще е наземна, от там покрай "Стрелбище" и Медицинска академия.
Връзката с втория метродиаметър ще е при НДК, а с първия - при Орлов мост.

1748
Ето една и от мен:



И още една



1749
Едвали скоро ще почнат да строят отклонението:

Удължаването на метрото от "Младост 1" до Бизнеспарка е много тежък и скъп проект - 140 млн. евро, защото е свързан с паралелното разширяване на натоварения бул. "Александър Малинов". Той трябва да е с по три платна във всяка посока на движение. Европейската инвестиционна банка е дала принципно съгласие за финансиране, но се очаква то да е факт следващата година.

1750
Благодаря :)

ПП: Първата метростанция от този участък ще обслужва прилежащите части от ж. к. „Младост“ 1а и ж. к. „Младост“ 3, а чрез съответен довеждащ транспорт - и останалата част от ж. к. „Младост“. Тя е разположена под пътното платно на бъдещия булевард Универсиада с изходи към двата микрорайона на жилищния комплекс.

1751
113 би трябвало да минава от там, но в това поле......

ПП: 305 минава малко по-надолу, но...

1752
Искам да попитам нещо, някой знае ли дали ще има довеждащ транспорт до метростанция Младост-3?

1753
На 01.01.1901 г. е открито движението на трамваи в София с 25 мотриси и 10 ремаркета: двуосни, с дървена каросерия. Имало е  шест маршрута с дължина 23 км. и единичен коловоз:
 
 1 линия - Гарата - Граф Игнатиев
2 линия - Лъвов (Шарен) мост - Патриарх Евтимий
3 линия - ул. Брегалница - Ветеринарна лечебница
4 линия - пл. Бански - Орлов мост
5 линия - пл. Македония - Орлов мост
6 линия - пл. Света Неделя - Княжево
 

1754
Една интересна схема



1755
Днес се порових в интернет относно инфраструктурата на трамваите и намерих една много хубава идея, дано се реализира :rolleyes: :rolleyes:, вижте:







Така изглеждат трамвайните линии в София - разбит бетон и мазни петна!



А така изглеждат в Барселона! Трева!



В Европа е наложена трайна тенденция за озеленяване на трамвайните линии!


Ефектът за градската среда е поразителен!



Нищо не може да се сравни със зелената трева!



Нима това е невъзможно?



Емоцията е различна!



Трева по софийските улици!

1756
Зад ХИТ, има изградени подлези, дали те ще се ползват за метрото?

1757
Относно паркинга на Цариградско шосе:

Предлага се схема на таксуване в паркинга, при която автомобилите, които влизат по бул. Цариградско шосе да паркират преференциално, а документът за паркиране да важи за двупосочно пътуване с метрото. По такъв начин, пътуващите с тези автомобили, вместо да утежняват трафика и да паркират в централната част на града на многократно по-високи цени, ще могат да паркират евтино и чрез бързо и удобно пътуване да отидат да си свършат работата в града.

Източник: „Трейс Груп Холд” АД

Pages: 1 ... 86 87 [88]