Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mammoth

Pages: 1 [2] 3 4 ... 160
21
Варна / Re: Mercedes-Benz O345/G
« on: 20.07.2020, 12:45:17 »
Имайте предвид, че тези автобуси карат на доизживяване и при следваща доставка която се очертава да е скоро, ще бъдат бракувани.

22
Не, в кодовете има и отделни дестинации “Аспарухово” и т.н при съкращение на маршрута. Шофьора вместо да въведе дестинация 012 е въвел 9ХХ от специалните кодове.

Табелите на ТЕДОМ-ите съм ги правил аз преди 2 години, до момента никой друг не ги е разбутвал. Мисля, че се получиха доста сполучливо, дори на ръководството на ДАП-а тогава много им хареса. :)

23
Преди седмица беше пусната обществената поръчка за купуването на 60 електрически автобуса (40 соло и 20 съчленени) както и изграждане на зарядни станции към тях. Документацията може да се намери на сайта на "Градски транспорт" Варна - ЕАД.

Предлагам в тази тема да се коментира бъдещата доставка и развитие на обществената поръчка. :)

24
1650 с изпаднало колело на задния мост! Трети тролей... започна да им става навик! Чудесни тролеи, евала Соларис, евала Шкода  :fan:  :fan:
Някой не си е прочел урока, ма плюе тъй да има. Какво общо има Шкода пък, та то само електрооборудването е тяхно? :help: Проблема е нито в Соларис, нито в Шкода, а в некадърната поддръжка по депата.

25
а аз в онази умряла тема дори не влизам.
Аз не обиждам и не наливам, както се вижда.
Я пак?  :help:

26
3621-413

27
Излизане с него на глава няма, като видя негово мнение просто го прескачам, за здравето на нервите ми. :) Препоръчвам ви да го правите и вие. Помислил си, че е най-знаещия и можещия в тоя форум.

28
2305 по 280 - За съжаление по-некадърно управление не бях виждал... през всеки 2 секунди спирачка и после рязко газ така, че всички да се съберем отзад. За капак на тази прекрасна идилия въпросия индивид говореше по телефона (всички бяхме длъжни да му слушаме личните драми на висок глас), като на завоя на спирка ж.к. Дървеница си изтърва телефона и в стремежа си да го вземе щеше да изтърве автобуса и да се забие в спирката. Жалбичката ще си я входирам малко по-късно.

29
1115-102

30
5008 - тб11

31
2161-94

32
1230 - 102

33
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« on: 12.06.2020, 12:18:31 »
 :devil:

34
Автобуси / Re: Mercedes Intouro E/ME (1301-1315)
« on: 11.06.2020, 03:43:26 »
Хората пишещи жалби за такива неща, са безделници, които само гледат какво мръсно нещо да направят на някого.
Благодаря за прекрасното определение, леко се припознах даже. Отивам да си посипя главата с пепел, явно излязох безделник. :help:

Явно в западните държави слънцето пече някак различно, та там няма подобни циганийки.

А няма да коментирам отношението на шофьорите които преди няколко седмици при опит за снимка на автобуса на площада на Драгалевци, същия се развика през прозореца, цитирам, “Ела да ми снимаш к... (досетете се сами кое)”. Доста грозно бих казал, та си плачеше за жалба.

35
А също така бях казал, че ако повечето дестинации не минат на един ред, ще внеса предложение за маршрутни некролози, които да показват посоката. Т.е. в долния десен ъгъл на предното стъкло да стои не само номерът на линията, но и крайната дестинация. На последна спирка шофьорът ръчно да обръща  маршрутния некролог, за да изписва същия номер но другата крайна спирка.
Ще съм първия написал жалба...

Колкото до скрола на електронните табели, Емо ти виждал ли си как се скролва "До Софийски университет" на 280 когато се изключва? Защото шофьора пуска табелата на Студентски град и до СУ целия надпис някак си е успял да се извърти. Пак ще кажа, че на МАН 2014 не трябваше въобще да се пипа шрифта на числата, но понеже всичко трябва да е с новия шрифт се слага къде ли не. Да видим след няколко месеца какво ще е новото..

Нападките ти срещу сдружението също няма да ги коментирам, само ще подчертая, че не съм член, но впечатленията които са ми останали (а и най-вече от по-горния ти пост за Чавдара) се държиш изключително арогантно и надменно, само защото някой не ти е угодил на каприза... Е не може хем душата в рая, хем нали...  :help:

36
Във всеки случай е повече от ясно, че не може да съществува автобус в София, който да е с шрифт на мобитек и отсъствие на печатна табела в долния десен ъгъл на предното стъкло.
Това го казваш ти, не всички. Освен ако не се имаш за мнозинство... Аз не виждам на далеч, но до сега никога не съм имал проблеми с табелите какъвто и да е бил шрифта, а даже и не нося очила нали...

А това, че говориш “обективно” и не препредаваш думи на някой други хора мисля, че отдавна разбрахме, че не е така.

37
3618-88

38
3305 спукал гума на Дианабад.
Снимката е информативна

39
Само ще вметна, че е по-добре малка батерия за някакъв минимален пробег, вместо няколко Икаруса и една чадяща аварийна която да ходи да ги дърпа.  :) Шкодите се поддържат сравнително добре, но това че майсторите тук си могат толкова, не е проблем на Шкода а на депата и СЕ. Това по-горе с основните ремонти, и че колкото повече основни ремонти има един Икарус значи е много добър въобще няма да си направя труда да го коментирам, защото звучи абсурдно. :help:

40
Варна / Re: Solaris Urbino 12 CNG
« on: 01.05.2020, 13:15:40 »
Един от метановите Солариси е вкаран в клетката за брак, дано повредата не е сериозна.
8571 е късметлията, блокирал двигател.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 160