Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Прикачвам две сателитни снимки от 2003 и 2005 г. Надявам се да става ясно какъв е бил замисълът в началото, спрямо реализацията сега.
2
Разни / Re: Коронавирус
« Last post by stankos on Today at 00:33:46 »
Имаш антитела, щото са те чипирали без да знаеш у Чехия...  :crazy:
3
Разни / Re: Коронавирус
« Last post by bdz43r on Yesterday at 23:55:52 »
- Човек, който е имал нужда от рутинна операция на жлъчката...
- Човек, който получава масивен инфаркт у дома си и почива...
Без да приемам тези истории за чиста монета, истински такива със сигурност има безброй. Тук е моментът @mlk и @plastikat, като видни фенове на "слагайте маски, че дебне голяма опасност" да отидат заедно и да обяснят на роднините на тези хора колко е страшен вируса и как трябва да са щастливи, че не са се заразили, понеже можеше да е смъртоносно.
Едва ли някога ще разберем колко са жертвите на мерките и масовата психоза, но като гледам тенденциите по другите страни, май умрелите вследствие на "предпазването" ще са повече от предпазените. Жалко, че никой няма да понесе наказателна отговорност поне за преките жертви на "предпазните" мерки.

Между другото, някои хора преди време ми пожелаваха да се заразя нарочно... по разбираеми причини това не е лесна работа, а и би било достойно по-скоро за наградите "Дарвин", но понеже съм далеч от мисълта да умирам от страх от нещо напълно естествено, не съм се пазил, не съм си и ограничавал контактите. В резултат вкъщи всички сме с антитела... симптоми дори на лека настинка никой не е имал в нито един момент. Не ми е известно и някой, с който съм контактувал да е боледувал в периода ±10 дни от контакта.
4
Стартирах акцията по публикуването на архив 2012 г. от февруари нататък, докъдето бях стигнал. Целта ми е да съм готов до средата на годината, за да мога през втората половина да публикувам и архив 2014 г.
5
Новини от София / Re: Новини от София
« Last post by Fantomas on Yesterday at 23:38:21 »
Вярно ли е че в неделя пак ще изкарат Икаруса?
6
Да, отделна гара е.
И да, имаше натоварена дейност. Връзката с гара София е за влакове, заминаващи директно нанякъде в този посока. Последно преди около 10 г се ползваше активно например за един редовен чифт влакове с контейнери от/до Солун, както и за разни локални влакове или локомотиви от/за депо.
Връзката с Подуяне-пътническа (прекъсната, защото има ремонт) беше за влакове в клона към Пионер или такива заминаващи директно нанякъде в тази посока, основно с локално значение, например до Искър.
Връзката през тунела беше най-важната, защото беше към Подуяне-разпределителна. По нея пристигаха и заминаваха вагоните, които пътуват с далечните вътрешни и международни товарни влакове, които се преработваха в Подуяне-разпределителна.

И като цяло, товарното движение по тия гари само преди 10 г беше 3-4 пъти по-интензивно, а когато са строени в сегашния им вид - до 10 пъти. Днес просто няма достатъчно количество дребни товари (за по 1-2-3 вагона), че да оправдае поддържането на такива гари.
7
Автобуси / Re: Чавдар: прототипи и история
« Last post by Sofia on Yesterday at 23:19:16 »
Не е нито Смолян, нито Чепеларе.
8
Други градове / Re: Казанлък
« Last post by lol4o on Yesterday at 23:17:15 »
10-метровите са с номера 7758 и 7760
8-метровите са с номера 7756, 7761, 7763, 7765
Само номерът на един от 8-метровите се губи.
7764 е последният.
9
Машина за монтиране на траверси снове по скандално широко междурелсие между Искър и Казичене... ;)

M1AEw&index=1&ab_channel=BorisBozhinov
10
Преди винаги съм се чудил защо съществува това уширение на пътя точно преди светофара.

Едно нещо ми направи впечатление, докато гледах видеа от разширяването на Околовръстния път между ж.к. Младост и АМ Тракия.


Източник.

От птичи поглед се вижда, че всъщност това уширение представлява естествено продължение на паркинга, който се намира срещу входа на кино Арена.Това, което се зачудих е дали всъщност това не е било старото трасе на Околовръстния път преди построяването на пътен възел Младост в края на 80-те години? Или пък може би това е било отклонението за Младост от старото трасе на Околовръстния път преди построяването на пътен възел Младост в края на 80-те години?

Дали някой има повече информация по въпроса?

Благодаря! :)
Pages: [1] 2 3 ... 10