Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« Last post by ooleg on Today at 16:48:47 »
Хайде де! Никой ли няма да коментира номинацията "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА"!!! Нали покрай коронавируса всички се занимаваме с лекарите. Все смятах, че ще е интересен тоя въпрос още повече, че гостува тази сутрин в бТВ.
Аз все си мисля, че е важно нещата как се случват в страната на всички нива. Дали според правилата или мижаме с едното око и намигаме и се усмихваме.
2
Разни / Re: Коронавирус
« Last post by ooleg on Today at 16:42:52 »
Сега чета че президентът ни е неглижирал контакт със заразен с covid-19 генерал, след което е заминал за Естония, а тайните им служби докладвали, след което цялата делегация е изолирана, и отпратена да си заминава обратно за България.

Аз пък чета, че му е направен вчера в Естония отрицателен PCR тест и че има някаква игра с темата.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/10/20/4129093_estonskiiat_prezident_suobshti_che_rumen_radev_e/?ref=home_layer2

Quote
Естонският президент Керсти Калюлайд съобщи, че българският държавен глава Румен Радев е бил контактен със заразен с коронавирус. В официалния си профил във фейсбук тя посочва, че това е станало преди пристигането му в Талин в понеделник, където той участва в среща на върха по инициативата "Три морета

Quote
В същото тържество беше участвал и Радев. Администрацията на президента заявява обаче, че държавният глава не е имал контакт със заразен. "Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен", се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава в отговор на отправени въпроси от страна на медиите.
3
Именно между Студентски град и Малинова долина са дали две метростанции, които се падат част от някакво ново трасе, свързващо МД2 и МД1 при Бизнес парка.
То това е по-умният начин за метро до Симеоновски лифт и ИКЕА, отколкото удължаване на Линия 1, ама нейсе.

Иначе трамвайно трасе по обиколния маршрут на А94 и 280 ми е трудно да си представя.
4
В изменение на ОУП от 2017 г. всъщност дават същото трамвайно трасе в Студентски град като дори е удължено до Малинова долина, а продължението след старото трамвайно обръщало завива на запад и заобикаля Студентски град от юг и пак се свързва с трасето до Малинова долина. Именно между Студентски град и Малинова долина са дали две метростанции, които се падат част от някакво ново трасе, свързващо МД2 и МД1 при Бизнес парка.
5
Доколкото си спомням беше избран Вариант 2, тоест 2 метростанции - едната на кръстовището Иширков/Младенов и последната на 8-декември/Младенов. Така трамвая дублира метрото в тази посока по Младенов. Но докато в района реално започне някакво строителство бая вода има да изтече.

На мен ми е интересно на юг докъде се планира да се удължава трамвая. Реално би могъл да стигне и от другата страна на Околовръстното.
6
Разни / Re: Коронавирус
« Last post by я л т а on Today at 15:17:31 »
Сега чета че президентът ни е неглижирал контакт със заразен с covid-19 генерал, след което е заминал за Естония, а тайните им служби докладвали, след което цялата делегация е изолирана, и отпратена да си заминава обратно за България.
7
Не помня къде беше планирана да бъде метростанцията в Студентски град, ако изобщо е имало конкретно планирано място или принципно като отклонение на МД2 на изток.
Засега - някъде до УНСС и Студентска поликлиника.
8
Да, всичко останало е под въпрос. Преди време от общината говореха за трасе вместо по Габровски, по Симеоновско шосе до Зоопарка. А оттам може да се върже с бъдещото околовръстно трасе Каблешков-Кутев-Г. М. Димитров и оттам по старото до Дървеница/Студентски град. Не помня къде беше планирана да бъде метростанцията в Студентски град, ако изобщо е имало конкретно планирано място или принципно като отклонение на МД2 на изток.
9
Пловдив / Re: Новини
« Last post by Bulgaria111 on Today at 14:21:00 »
Защо да е било безумие, знаеш ли колко хора питат на автогара Север като слезнат има ли автобус за Кичука. И като им кажеш, че няма и трябва да се ходи 10 мин до 1-та и се отказват и хоп на таксито или колата, и после защо нямало пътници и имало много трафик. :)
Затова може 11 или 20 да минават след Тунела, през Панаира, Дунав, Васил Априлов и по маршрута им.А и тези, които трябва да стигнат от Автогара Север до района на Бетонния мост или Автогара Родопи, могат да хванат 12, но почти никой не го прави, защото ги мързи да извървят един подлез.  ;)
10
Пловдив / Re: Новини
« Last post by mitakaailqka on Today at 14:20:28 »
Е то ако се пусне по дунав кво, пак ще трябва да ходят с багажа 5 минути от автогара север до евентуалната спирка на 16.
Pages: [1] 2 3 ... 10