Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Разни / Re: Поздрави
« Last post by emo on Today at 12:39:57 »
Честит Рожден Ден на Kaiser kar. Пожелавам му да е жив и здрав и много успехи в живота.
2
Точно. Загадката беше наистина трудна, понеже сградата на ГКПП-то, която се вижда на снимките, повече от 25 години не съществува - още в началото на 90-те, по времето на Димитър Попов, я събориха и за 2-3 години построиха нова, сегашната. Просто трафикът към Гърция след промените се увеличи няколко пъти и старата сграда вече беше напълно негодна. Отзад на втората снимка се вижда водната кула на гарата, точно до нея мои роднини имат къща. А селото ми е на 18 километра..
Дърветата, които се виждат на първата снимка, вече са в Гърция. Чудя се как са снимали, при положение, че на ГКПП-та снимането и сега е абсолютно забранено, може да ви арестуват....Вероятно с тези деветосептемврийски лозунги снимките са 74-та година, тогава се навършват 30 години....А там, където е камиона, имаше бензиностанция, два корекома, които още преди да падне Тошо, ги направиха с левове, и неведнъж съм се качвал на рейса за гарата тайно, ходех и си купувах вафли, шоколади и други такива работи....89-та година пък, преди "голямата екскурзия", либерализираха закона за задграничните паспорти, почнаха да ги дават лесно и пускаха без проблеми в специално в Гърция и Италия примерно, включително и децата (преди това да отидеш с децата в чужбина беше немислимо - те бяха гарант, че ще се върнеш), и много хора отидоха за първи път на море в Гърция. Нашите планираха да отидем през следващата 90-та и да посетим роднините (единият ми дядо е роден в Гърция, две сестри оставя там, та имам много братовчеди), даже и на нас с брат ми ни извадиха паспорти, но не се получи, понеже гърците почнаха да правят простотии и трудно да издават визи - много българи въобще не се връщаха и оставаха там нелегално.
А нашите митничари правеха големи простотии по КПП-тата - имаше отделна лента за граждани на "капиталистически" страни, през която се минаваше за секунди, но през тази за "соцлагера" се чакаше с часове - тарашеха всички коли обстойно да не би някой да не декларира нещо телевизор, касетофон и да не плати мито, или да носи валута повече от позволеното....Даваха по 30 долара на човек, на децата по 15...Едва Димитър Попов махна корекомите и направи търговията с валута свободна.....По тошово време за да вземеш нещо от Кореком, все трябваше да познаваш някой, я чуждестранен студент, я виетнамец, я ходил в Либия, който законно има право да притежава валута, за да ти купи.....
Ами то затова ми беше лесна да я позная щото никога не съм ходил в чужбина и само като дете при една почивка в Сандански ни заведоха до тая сграда (някъде 1985-1987 год.) на екскурзия с открит лист и имам снимка на бариерата. На няколкото деца ни дадоха да се мушнем от другата и страна ан бариерата  и мястото ми е единственото познато гранично място от тогава.
3
Русе / Re: Русе - обща тема
« Last post by pesho on Today at 12:09:43 »
Ето го отговора на шефа на Дапа. Моето предложение беше тролейбусите да минават по Липник.
Първоначално бяхме решили да приложим точно този вариант, който Вие предлагате.
След като се съобразихме със:
- законови ограничения
- технически дадености
- норми за безопастност
- реални тестове на отделните трасета и варианти
- други
решихме да приложим варианта, с който сте запознат.
4
В наряда бяха писали 2 интурота на 59 и  едно на 58. Не знам от какъв зор...
5
Да, туй РПУ (осмо) на МС "Искърско шосе" при мен специално е било единствената причина да ползвам въпросната метреостанция. Друг е въпроса, че бие рекордите по стара и гнусна сграда барабар с отдела си за лични документи (особено!).
Иначе въпросния район там е приятен, като изключим носещата се мургава музика от определени "блокове".
Моята лична преценка, че на тоя район там му е много и метро и трамвай, осоебно ако го сравняваме с Младост, където само голо метро и торлейбус са му малко.
В интерес на истината,  е адски нелепо сегашното положение без трамвай в Младост!
6
Вчера около 16.30 ч. 1307 отиваше да се включи на 59.
7
Пловдив / Re: Новини
« Last post by Bulgaria111 on Today at 11:37:31 »
В 9 метровите Темси наистина по-рядко им работи климатика, но пък в 12 метровите Темси мисля, че всичко е ОК, както и в някои Ситибуси.
8
Около Гара Искър е пълно с мургави братя, малко предприятия работят, няма големи жилищни или офис сгради, няма и търговски центрове и съответно метростанция там ще има нищожен пътникопоток. За сравнение МС Искърско Шосе е близо до няколко търговски центрове, жилищни сгради, районна администрация и РПУ и има доста добър пътникопоток. :rolleyes: Единствената сериозна грешка е, че не се направи пълноценна пътническа гара, на която да спират бързите влакове и автостанция за 8, 10, 14 и 604 и така Гара Искър да остане като товарна и спирка за пътническите влакове. :rolleyes:
9
Когато говоря за метростанция Дружба, визирам Дружба-2, защото тя беше предназначена за този квартал. Дружба-1 има Искърско шосе.
Дружба-2 пък си има Цветан Лазаров. Въз основа на какво метрото следва да е предназначено само за един микрорайон? Така или иначе при произволно от трите възможни трасета Дружба се пресича по късата страна. За надлъжно обслужване решението е Метролиния 3 от Армеец да върви в източна посока през Дружбите, но поне засега май намеренията са да се насочи към The Mall (сигурно защото там няма автобуси, които стигат до центъра по-бързо, отколкото метро през Слатина).

Никой не смята, че корупция няма, че е пренебрежимо малка и че не забавя развитието на България/ЕС като цяло. Но когато с нейното наличие се аргументира всичко, нещата губят разумния си смисъл. По същата логика би могло да има подозрение към теб, че имаш парцел около Копенхаген и си разчитал на апетитно отчуждаване! Това също е тъпизъм, нали? Затова разумните аргументи са броят на обслужваните хора - кръгчета с радиус 700 м и 1000 м около метростанциите.

В контекста на темата - за реактивирането на трамвайното трасе също имаше подозрения за натиск от страна на фактори, живеещи в комплекс "Цариградски", за да се свърже кварталът им с метрото - по онова време стигащо до Младост-3 и ИЕЦ. Но, комай лобито на автокъщите надделява засега.
10
Пловдив / Re: Новини
« Last post by Chezare on Today at 09:51:02 »
По времето на по-сериозните жеги (над 30 градуса), не съм попадал на нов МАН без работещ климатик, а се возя сравнително редовно.
Забелязал съм, че доста от 9-метровите Темси не им работи климатика.
Pages: [1] 2 3 ... 10