Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 129
1
Значи трябват паника бутони навсякъде за полицая и диспечерите, а те да могат веднага да спрат влака. Трябва да стане до 20-30 секунди.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


2
То и с парни локомотиви на гуми ще е по-добре, отколкото да се качат на автомобилите.... така че тука спор няма.

3
Какво като е нещо си Евро X. Така или иначе от тръбното му отверстие няма как да започне да излиза чист кислород. Пък и до колкото съм запознат Еврото идва от разни добавки, които трябва да се наливат за да го правят и са доста скъпи. Не е ясно след гаранционния срок до колко ще ги наливат. Поне така е на автобусите Соларис.

4
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 13:03:41 »
С евросредства към интегрирани селски практики!
Просто вече стана унизително, след 2014-2015 година всички плиткоумщини за светлото бъдеще!
Единственото хубаво нещо, е поемането на аксаковските линии от Транстриумф. Така човек е спокоен, че дори да бяха останали варненски превозвач, щеше пак да си получи цялата доза простащина, която така или иначе си получава и в момента.

В общи линии, нужно е изключително много всекидневна , дори ецечасна работа, за да се поддържа този нисък стандарт на това високо ниво, че иначе от самосебе си би се оправило всичко!

5
АМи щом тука в този сайт не знаем за нещо подобно, то дори да го има , значи е такова, че все едно го няма за всеки средностатустически пътник в метрото. Имайки предвид, че при опасност за човек от влак така или иначе настава лека псохоза в околните, всякакви варианти , които не са подходящи за хора страдащи от временна умопомраченост предвид предстояща опасност за човешки живот можем да ги приемем за несъществуващи. Защото трябва да са достатъчни 10-15 секунди и никакво мислене, за да са ефективни.

6
Ами то дори да ги има, аз от тебе научавам къде са, за какво са и още не съм научил какво точно правят. Явно вчера са го натиснали този бутон, но чак когато влакът вече беше спрял.

7
Около 16:41 имаше инцидент на Сердика2 с човек, мисля беше дете, което беше слязло на релсите през стълбичките в началото/края на метростанцията. Става въпрос за перона посока МС "Лъвов мост" от страната, при която влакът влиза в метростанцията за тази посока.
Всичко се размина за около 1 метър без проблеми.
Случи се двата влака за двете посоки в този час да се засекат точно на Сердика 2. Когато влакът идващ от МС "НДК" вече се виждаше как свети в тунела чух глас "Махни се веднага от релсите" и видях силуета на човек (мисля беше дете", което беше слязло по стълбичките на релсите и ту се подаваше от джоба така, че да е в габаритите на влака, ту се отдръпваше на безопасно разстояние в джоба. Хората от перона започнаха да махат с ръце и да свирят, но ми се стори, че машинистът не ги видя. На мен от отсрещната страна ми хрумна да пусна фенерчето на телефона и да започна да махам с него. Някой от другата страна на перона (от страната на идващия влак) започна да маха с някакви папки или книги. В това време влакът по посока МС "НДК" наближаваше Сердика 2. Видях, че машинистът убива скоростта по-рано от обичайното и аз спрах да махам с телефона защото идваше другия влак и да не изкарвам акъла на другия машинист. Влакът успя да спре на 1 метър от детето преди да влезе в метростанцията. Дойде нашият влак и се качих. От прозореца видях, че е дошъл полицай и се опитва да каже на детето да се качи и чух нещо като аларма. Нашият влак тръгна и повече нищо не видях, но наближавайки МС "НДК" спряха захранването на секцията и останахме на аварийни и по инерция добижихме МС "НДК" и спряхме по мое мнение на 100-150 метра от метростанцията. След около 1 минута по инерция и 1 минута на място пуснаха захранването и стигнахме до НДК. Повечето хора не разбраха нищо.

9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 11.04.2019, 23:10:54 »
Оная икономика приличаше на епидемия от Ебола. Половината соц мастодонти бяха икономически неефективни като болни от Ебола. Обаче понеже са работни места и важни за хората (като трупове на починалите от Ебола), Беров и Виденов печатаха пари и ги наливаха в тях. И вместо да фалират фирмите, фалира всичко.
При Ебола починалите са най-заразни и традициите при погребенията водят здравите на място при заразата. Така вместо да се изгорят починалите и да намалеят болните, се правят погребения с цели села на тях, където всички здрави реват за загубата и .... докато измрат всички!

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 11.04.2019, 22:49:51 »
Иво, ти като пенсионер! Той ли прецака или хиперинфлацията от 96-97-ма година! Не, той нищо не прецака, просто престана да спасява каквото се е прецакало. Горе съм цитирал защо в цитата от Дневник:
Quote
Такава политика бе и поемането на необслужваните кредити и лихви на държавните предприятия и кооперативите. Историята на БНБ показва, че скриването и опрощаването на безстопанствеността и кражбите е извършвано неколкократно между 1950 и 1989 г. Така десетилетия стереотипът на финансова безотговорност на управляващите на всички равнища – от тези на предприятията до тези на върха на режима, бе оживявал отново и отново. Никога не е било проблем при комунизма да бъдат накарани данъкоплатците да платят сметката на безстопанствеността. Винаги е било считано за допустимо да бъдат ограбвани вложителите в банките. Взима се от пестеливите и се дава на разсипниците, за да има социалистическо равенство. Тази политика бе продължена в огромни мащаби в 1993 и 1994 г.

Имаше ли алтернатива? Напълно съм убеден, че имаше. Ако това поредно опрощаване на дългове не беше направено, първите предприятия и кооперативи щяха да започнат да фалират. Чак тогава фалиралите, а и останалите, щяха да видят с очите си последиците от допуснатите от тях безстопанственост и кражби. Всички щяха да направят и невъзможното, щяха да понесат лишения, да създадат организация и дисциплина; щяха на намерят вътрешни резерви, за да спасят работните си места. Принудата на фалита щеше да дисциплинира държавните предприятия и кооперативите. Тази пазарна принуда бе ампутирана и последиците от нейната липса бяха, че държавата тръгна отново към всеобщ фалит.

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 11.04.2019, 11:51:33 »
Все пак доц. Лостов е учен политикономист съответно разбира и от политика и от икономика. Другият политик с такова образование е Димитър Луджев, който се прослави с постиженията си с чашката и беше признат от руснаците за "Горький пропойца". :rolleyes:

Ми по-добре е от това да е пожарникар.
Впрочем ето откъс публикуван от Дневник от книгата:
https://www.dnevnik.bg/politika/2019/04/11/3417941_iz_svidetelstva_za_prehoda_1989-1999_na_ivan_kostov/

Кратко припомняне на читателите от "Свободна Европа" кой всъщност е Иван Костов:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/29875268.html

На мен специално ми хареса супер много следния цитат:
Quote
Не му прощават най-вече два факта. Първият – че е преподавал политикономия в епохата на комунизма, когато това е идеологическа дисциплина. Вторият – че е допуснал няколко неизгодни приватизационни сделки, зад които стои голяма корупция. Не му прощават и властния характер, директния изказ, заобикалянето с послушни хора, готовността да се опира на съмнителни фигури. Може би с право. Но все още не се е намерил този критик, който да каже, че Иван Костов не е основен архитект на съвременната свободна икономика и един от основните архитекти на мястото на България в НАТО и ЕС.

И от Иво за книгата на Костов:
http://ivo.bg/2019/04/11/26272/

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 11.04.2019, 11:23:40 »
Ivo, не си съвсем точен. Явно си роден отколо 80-те години и нещата ги помниш, но леко изместени (плуващи) в 2-3 години. Иначе разсъжденията са ти относително правени със следните забележки:
Но първо за Костов нещо ново, което никой няма да оспори ...смятам:
https://frognews.bg/novini/ivan-kostov-mafiiata-rodi-kontrabandata-izvarshvashe-starite-kanali.html
1. Най-големия упадък в държавата беще през периода 96-та-99-та година.
Към началото на 97-ма година нещата просто се удариха в дъното, но самото скачане в пропастта беше в края на 96-та година. Може би убийството на ул "Латинка" през октомври 96-та година беше спусъкът. Към декември 96-та година във Варна вече нямаше работещи студентски столове и хиперинфлацията изяждаше заплкатите на родителите ми. Парите, които ми праюаха стигаха колкото да си платя студентското общежитие и беще глад!
Не съм сигурен, защо определяш като негатив деноминацията. Тя просто оправи хаосът в парите, породен от хиперинфлацията и нуждата от печатане на банкноти от по 100 000 лв. Имаше си преходен период от 06.99-та до 12-ти 99-та, когато на етикетите в магазините беше задължително да има двата вида цени и двата вида пари функционираха паталелно.
2. Съживяването започна като с магическа пръчка още при въвеждането на валутен борд при правителството на Софиянски.
Наистина се появи безработица, причината за която беше, че се спря печатането на пари от БНБ (заради борда) и наливането им в държавните предприятия за да се спасяват. А това беше цената да се спре хиперинфлацията. Защото цялата икономика цоцаше от печатницата на БНБ.
3. Списъкът за ликвидация разкара най-ошмулените предприятия, които нямаше кой да купи или не ставаха за нищо, а този за приватизация започна да ги продава. Всичко е прекрасно и правилно, само дето се оказа, че ги купуват комунисти, на които акълът им стига само да ги нарежат за скраб. Така се появи вторичната безработица - продадна фирма, която вместо да почне да печели, почва да затъва и бива нарязана.
4. Още през 2000-та и съвсем през 2001-ва година икономиката тръгна нагоре и положението се подобри. Царят това, което направи просто беше да не сложи спирачки на инерцията и тук-таме да утря едно побутване. Но нещата не ги правиха както трябва НДСВ!
Доказателството е продажбата на ЕРП-тата по този начин, както и продажбата за без пари на БТК. Сделките на Велчев с дълга. Не можаха да организират едно строителство на АМ "Тракия" имаше скандал с едни португалци. Хубавото им беше, че наложиха практиката трудовите договори да се регистрират в НОИ в тридневен срок и така приключи бачкането без трудови договори за голяма част от хората.
5. Станишев с ДПС и НДСВ си бяха чисто второ правителство на НДСВ и естествено нещата продължиха + бума на имотния пазар и кредитирането.
Продажжата на БМФ на Домусчиев е показателно колко ги биваше и тях в приватизацията!
От 2001-ва година до 2008-ма година всичко караше главно по инерцията от Костов. И когато се появи кризата - всички катастрофираха в нея щото трябваше акъл и нещата от 2001-ва не работиха в онази обстановка.
6. Друго доказателство за думите ми е здравната реформа. Погледни реформата от Костов и Илко Семерджиев на доболничната помощ и включването по-късно към нея от НДСВ на болниците и създаването на клиничните пътеки. И до този момент главният проблем в здравеопазването е точно болничната помощ и финансирането с клинични пътеки.
Тук нещата щеше да ги понамести (евентуално) Петър Москов, но бате ти Бойко удари един банкянски ритник на реформата....

13
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 11.04.2019, 09:00:24 »
Няма значение т.нар.нова транспортна схема, понеже тя вече е стара каквато и да е. Бръмченето с разни автобуси по маршрута Владиславово - Почивка е безсмислено и неефективно занимание. Работата е като задачата олко коне, биволи и магарета са нужни, как да са организирани, кой вид животно каква работа да поеме за да се изорат 1000 дка ниви. Едните са за конете, други за биволите, а с един трактор се решава всичко без драми.
Трябва леко метро или скоростен трамвай.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


14
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 10.04.2019, 09:28:25 »
А решението за заплатите е толкова просто! За 50-60 лв месечна карта за всички линии и изведнъж 50% минават на карти. От там махаш кондукторите и имаш контрольори, които са по-малка бройка и спестените пари на шофьорите.


15
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 03.04.2019, 10:25:21 »
Тролеи до Златните са излишни след появата на метановите автобуси. Просто няма да си заслужава заради сезонността. Но са нужни из града.
Обаче те не могат да дадат в броя превозени пътници нищо съществено спрямо автобусите. Така, че да подходящи за дълги маршрути без свръх голямо натоварване както е при 88,86,82. За да се оттърве човек от 148 качествено е нужно нещо релсово изградено извън големия автомобилен трафик. Т.е. най-лесно е да е го разположиш вкопано в земята и отгоре му да преминава булеварда. Правенето на надземни участъци ще срещне отпор в живеещите в околните сгради на булевардите.


16
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 02.04.2019, 09:58:18 »
Варна не може да бъде обслужвана с автобуси без желязна организация на транспорта, защото изисква максимума и отгоре на тоя вид транспорт за този трафик, за тези пътища, за този пътникопоток.
Що се отнася до изборите - там ако изберете пак Потник или друго недодялано човече ще се събере много за изстрадане още. Тва от 1999 та до 2019 са си 20 години без нормален човек начело на града!

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


17
Абсолютно точно, само дето не и според действащата на СО. Там ги изключват трамваите при възможност да бъдат изключени. И понеже е възможно само с метро, се случва с метро.
Варненци много обичат максима 'всичко, което е далече от морето е провинция', но много по-адекватна е "всичко в града без релсов транспорт е село".

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.03.2019, 10:19:00 »
“Таралежът” Виктор Орбан

Какво ти е мнението за този?
Моето мнение е:
1. Всеки, който се прегръща в преносния и прекия смисъл с Путин заслужава да си седи у тях!
2. Мечтата на Борисов е да се превърне в Орбан
3. Той може да е бил свестен през комунизма, обаче вече не е свестен! И не е свестен заради човекомразието си.
4. Враг е на България, чрез приютяването на онова същество бивш Министър Председател на Македония и бивш шеф на ВМРО-ДПМНЕ - Никола Груевски
5. За мен точното описание на Орбан е една неочаквана коминация от Бойко, Валери Симеонов и Волен Сидеров.
6. Иван Костов е сто пъти по-добър за премиер от този , само дето нямаше късмет да случи на признателни избиратели в момента в който им напълни коремите
7. Георги Марков (ГЕРБ) е нещастна ДС мижитурка, която не е способна да бъде обективна, а само популистична.
8. Докато унгарците са имали силния Орбан през 90-те , ние нямахме късмета , защото имахме такива като Марков, Желев, С. Ганев. Всъщност хубаво е, че имахме Филип Димитров, Петър Дертлиев, но предпочетохме да ги заменим с Любен Беров, Ахмед Доган, Жан Виденов, СИК, ВИС 1 и 2  и т.н.
Всеки път си го получаваме от кухите изборни кратуни и всеки път сме доволни, че си го правим сами!

19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 28.03.2019, 10:14:02 »
Ами защо не го публикуваш ти в YouTube?

YouTubе се цензурира ! А защо пък ти не си направиш Фейсбук акаунт ?

Не искам да ползвам фейсбук и социални мрежи. Не изпитвам нужда от такава показност, нито да я давам, нито да я приемам.

При мен филмът се отваря и без регистрация, но от компютър, не от телефон. Някои от програмите за влизане там от телефона не ти показват почти нищо, ако не си регистриран - казват ти - трябва да се логнеш. Иначе, Васко, наистина не всеки има и иска да има сураттефтер акаунт, и аз включително. Защото има наистина смислени неща, които няма къде другаде да бъдат намерени (понеже иначе публикувалите ги трябва да правят сайтове, да плащат за домейн, хостинг и т.н. което в дългосрочен план е значителен разход), а там всичко е безплатно, но иначе тази платформа си е един клюкарник, пълен с простотии, място за губене на време и хайлязилък, и не е лесно да отсееш плявата. На последната ми работа в България го бяхме блокирали, понеже хората по цял ден седяха там и нищо не правеха.....Да не говорим, че регистрираш ли се веднъж, данните ти остават там во веки веков, дори и в последствие да си изтриеш акаунта.

Самият труд по направата поддържането на сайт често е достатъчен за да го използваш разумно. Друг е въпроса, че да си закараш посетители е по-трудно. Иначе аз както се вижда харесвам форумите. Тяхната цел предразполага да се съобразяваш с някакви теми и ако ще се бухат глупости, то още по името на темата ще си ги отсееш.
Налиеичето на ФБ и сие свали още повече ниското ниво на народа от тип прост човек. На много хора им е напълно достатъчно да отварят тоя сайт и нещата приключват. Четене на други работи - НЕ! Едно време не са създали http в ЦЕРН с идеята да направиш един сайт с тоя протокол и целия свят да го ползва. Както казва @ялта тази изкуствена централизация поражда нужда от цензура.

20
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 27.03.2019, 22:22:23 »
Филма дава обяснение на всичко случило се в Югославия, още от 1983 година. Предвид това, няма как да го има в Ю тюб...........Никъде другаде не го намирам, освен във Фейсбук. Изгледайте го открай до край, интересен е, и дава много обяснения, защото при нас е същото но без война. Филмът е 64 минути.
Ами защо не го публикуваш ти в YouTube?

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


Pages: [1] 2 3 ... 129