Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 139
1
Не знам кой какво е влагал щото както бях писал на историческите кадри от Хирошима и Берлин, както и на Токио от 1945 година щъкат трамваи по релсите.
Значи да кажем, че нацистите много са влагали в трамвайния транспорт.
То като сегашното в България няма никъде и всичко друго изглежда примерно и яко.
Намоменти ми се струва, че част от решението е физиката да бъде с решение на НС обявена за закон, както и критериите при какви ситуации по места какви проекти трябва да се направят и да им се търси финансиране.
Така при писане на обществени поръчки, които са физически и технически абсурдни да се носи наказателна и административна отговорност както и за неправенето на нищо или за обратното на нужното пробутвано за правилно.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


2
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 13:16:14 »
https://frognews.bg/novini/hakerat-nap-sas-sobstvenite-ochi-sam-vijdal-kolko-pretsakana-darjavata.html
Quote
Изтичането на данни се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация.Това написа в имейл до НТВ хакерът, извършил атаката, при която изтекоха лични данни на 5 млн. души от системата на НАП.

Хакерът разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише мъжът.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още две порции данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в мейла.3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 12:45:48 »
Не знам на кое място е. Знам само, че каквото направиха миналото лято с търговския регистър. сега го надминаха с НАП.
Институциите не вярват на гражданите си и са си самодостатъчни и от това също стават белите.

4
Дядо Марин и Трамвая 17 са ценни хора! Аз много ги уважавам!
Единия олицетворява порочния комунистически начин на мислене, а други съвременния и абсолютно непорочен начин на немислене и най-вече на мислене без четене!
Затова много държа на тях. Казвам го без капка ирония.
Колко е по-лесно като успееш да обясниш нещо на Трамвай 17, значи си успял на целия свят. И обратното оборването на дедо Марин е равнозначно на оборването на Кеворк Кеворкян, Тошо Тошев, Валерия Велева, Бриго Аспарухов и т.н.

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 10:57:56 »
Дай сега да се върнем в 2019 година.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/07/15/3938624_ot_nap_sa_iztekli_lichni_danni_na_milioni_bulgarski/?fbclid=IwAR0z1RoopeEmkZoF0tbUvQkzfSs770Wt8BErYK74Edt0vmdbOtc_t2Pi540


Quote
От НАП са изтекли лични данни на милиони български граждани и фирми
Линк към масива от близо 11 GB беше разпратен от анонимен мейл до различни медии

Quote
Това не е всичко

Според анонимния мейл това не е целият масив от изтекли данни. В него се казва, че са представени 57 от общо над 110 компрометирани бази данни. Не са посочени причини защо и как са селектирани точно тези, както и какво е съдържанието на другите и дали те ще бъдат публикувани.

"Над 5 млн. български и чуждестранни граждани, както и компании са засегнати", оценяват анонимните хакери, като призовават медиите да търсят свободно сред данните и да си правят собствени разследвания. От мейла става ясно още, че целият теч е около 21 GB данни, като публикуваната част е малко под 11 GB.

"Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно", пишат още авторите на мейла, който завършва с цитат на основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, както и с призив за освобождаването му.

6
И тогава се крадеше яко.....
Да ама се крадяха ресурси щото нямаше пари. Ама държавата бедна! Къдети сега да видим парите по ОПОС за тролейбуси. Това са близо няколко стотин милиона долара. Едно време в НРБ сигурно толкова е бил целия валутен резерв на НРБ.

7
Абе хора, през комунизма можеха да правят трамвайни трасета, ама не можеха да правят метро!
Какво метро без техника! Ако можеха все за 20 години щяха да направят 3-4 метро станции. Вече нямаше безплатен бригадирски труд в такива размери като при Димитровград и кой да копае с лопата толкова?!
Единствено което беше по-силно е, че при диктатурата като измисли някой, че ще прави тролеи, трамваи и няма кой да спори, да изказва мнение и да дава обезщетение на някакви собственици.
Нито е било по-добре, нито по-богата беше държавата. Левът беше една хартия ценна колкото билет за кино.

Едвам се намираха жилища при положение, че никой не е купувал земя.
Хазяйката ми във Варна преди 20 години живвше точно в блока до ДКС Варна и някога там са имали къща с двор. Взели са им ги и са им дали в замяна два апартамента в блока дето са пльоснали върху тях. При Младост и Люлин и това не е имало.
Изводите така. Земята взета насила за ТКЗС - давам за пример Химкомбината в Димитровград, сега Неохим АД. Та земята взета и докарват от СССР машините бухат ги на земеделската земя, викат бригадири да бачкат на бетона и да пеят песни и готово!
Ако ги е имало тези пари, дето ги има в момента и ако Бойко Борисов ги караше на сила да работят нещо и да не им дава да крадат много какви чудеса са можели да станат!
Просто много се краде сега, всичко друго е по-нормално!

Например Младост 4 да вземем! Защо школата на МВР, която е в Младост е известна като школата в Симеоново. Повечето хорта в страната, ако ги питаш все още мислят, че школата в Симеоново е в кв. Симеоново! Ама тя е в Младост. Защо?
Ами защото, когато е строена, не е имало кв. Младост, нито район Младост, ами това са били земеделски земи на село Симеоново. И като са я направили в землището на село Симеоново е станала школата в Симеоново.

Мисълта ми е , че НРБ на пук на цялата пропаганда беше едно голямо смотано нищо! Просто нещата не ставаха по нормални правила и затова ставаха бързо, лесно и чудесно, стига някой в ЦК да нети е опозиция на мнението!

8
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 09:44:16 »
Пеницилина понякога го заменяха с гентамицин или го биеха заедно с него. Що седмици съм изкарвал с бронхопневмония в детско отделение и все едно си бодяха.
Любимо им беше да хванат детско краче и да блъскат вътре игли до спукване. Извън болницата 3 пъти на денонощие, в болницата 4.
Гентамицина не болеше така, обаче супер много схващаше мускула на крака след 1 седмица ръгане.
При честата употреба при деца на пеницилин се получава много рядко страничен (д) ефект - местата на убождане в крака се запълват не с мускулна, а със съединителна тъкан. Това води до скъсяване на мускула при растежа.

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


9
Разни / Re: Нереализирани проекти
« on: Yesterday at 00:01:38 »
Беше първото разочарование от страната, в която живея. И да е имало други преди това не ги помня.
Май беше преди лятната ваканция и минавах покрай тях на път за вкъщи. Каза, че можем да гледаме у тях и имаше някакви причини, поради които София изглеждаше най-сериозния кандидат. Не ги помня вече. А помня, че го гледах у тях "на цветно". Имаха Електрон 714Д. Ние имаме четно-бял щото всички 3 цветни телевизора, които баща ми купи се оказаха дефектни. Т.е. смени три последователни и накрая му върнаха парите. А техният вероятно не е бил понеделнишки и работеше нормално с години.
Накрая си тръгнах и ми беше гадно, че са предпочели някакъв смешен кандидат пред столица на стрна. Тогава усетих леко за сефте, че в учебниците нещата са окрасени и нещо не е наред за да изберат капиталистическо нещо пред соц. столица.
Ама съм бил малък за да схвана какво не е както трябва. Само се чу, че щото сме социалистическа страна.
Ама той отговорът бил пред мен, ама не го разбирах! Едно от нещата, за които много му завиждах и го нямаме не беше нито цветния телевизор, нито акумулиращата печка, на която можеше да лежи зимата....
Беше в кухнята!
Знаеш ли какво беше и със сигурност е помогнало със знак минус за игрите?
Беше акумулатор от кола, който седеше в кухнята им и с две жици през ключ за осветление отиваше в крушка от фар. Баща му работеше в нещо държавно и имаха автопарк. От там му беше акумулатора и зарядното.
И когато спираше тока те имаха ток, а ние палихме свещ и ползвахме фенерче с 4.5 волта батерия, която ако свършеше друга трудно се намираше.
Та каква олимпиада в страна с акумулатори като луксозна екстра?!

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


10
Разни / Re: Нереализирани проекти
« on: 15.07.2019, 23:18:42 »
Ама аз го гледах на живо в един съученик, когато загубихме! Е НРБто се твърдеше, че сме почти сигурни и загубихме точно щото бяхме соц страна ! Когато загубихме криза нямаше в икономиката още.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


11
Разни / Re: Нереализирани проекти
« on: 15.07.2019, 23:01:05 »
Дрън-дрън че пляс!
Добре, че ни резнаха тогава за игрите, че като помним каква беше 1989та дето нямаше сапун и тоалетна хартия, пък после за Луканов 1990 та да не говорим с режима на тока дето го въведаха докато сме на разходка в Китен през началото на септември, пък после 1991ва година как се радвах като имаше салам и сирене в магазина без купони!!!
Пък тая статия от 1996та година докато са я писали как убиха Луканов, пък после като станаха пенсиите цели 10$!!

Едит: А туй дето бай Тодор направи лятото на 1989та на турците да ги изгодни в Турция само на олимпийски игри щяхме да станем през 1992ра!

http://www.lostbulgaria.com/index.php?cat=11


Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.07.2019, 22:14:24 »
ooleg,кога си роден?

края на август 1976 година

13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.07.2019, 22:10:56 »
Какво видях аз ли? Видях рентенов апарат! Виждах го от януари 1986-та година по 2-3 пъти месечно, та чак до злополучния май месец, когато в края ми махнаха гипса на крака.
На 16 януари 1986-та година си счупих тежко крака в Пампорово на ски. Бях на 9.5 години. Беше бедрената кост на левия крак. Пистата под в. Снежанка беше заледила около 16:00 часа и не успях да завия със ските и да взема завоя на зелената писта и просто се претъркулих на завоя под върха. Повече не успях да стана. Бях с майка ми. По едно време заваля сняг на топченца и взе да заспива лекичко. Мина тогавашния кмет на Симеоновград, който извика спасителната служба и дойдоха да ме извозят с верижна машина. Линейката на болницата в Смолян беше нещо отвратително! Не и се затваряха вратите и така ги блъскаха да ги затворят, че ми се забиваше болката в крака!
В Смолян ми сложиха в травматологията едни 5 кг. тежест, която се държеше на неръждаема тел, която минаваше през пробита с бормашина дупка в петата.И така до февруари. По едно време не искаха да дават болничен на майка ми да стои при детето си и искаха да я пращат на работа в Димитровград. Незнам какви усилия бяха за да и дадат болничен и да спи на два стола 3 седмици при детето си! И после в Димитровград гипс на крака от петата до 3 пръста преди края на крака. Та не ме питай какво съм видял - много ренгенови снимки + Чернобил по едно и също време.

Кой ми даде данните ? КИАЕМЦ сега АЯР.
Измервали са ги през 5 дни, така че грубо трябва да се наместват в дупките без измервания.

15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.07.2019, 21:24:59 »
1.2 микросиверта на час как звучи в продължение на 3-4 дни? А 2 микросиверта на час?

Гадини са си комунистите и всички ала-бала ници за невзетите мерки са си чиста и проба прстъпни!
Никакви мерки не са взимали за никакви деца, за никакви бебета, за никакви ученици!
Една седмица всяко бебе, всяко дете, всеки ученик все едно е бил командирован при един ускорител , който е претърпял 2-3 аварии дневно и е изпуснал произведените изотопи около себе си!
Разбира се и бабите и дядовците. За здравите хора не е било нещо непоносимо дето са в разцвета на силите си! Просто са се понапълнили здраво, но за бебетата, за децата и за възрастните!...
И докато на 1-ви май уредите на КИАЕМЦ (Комитет за Използване на Атомната Енергия за Мирни Цели) са отчитали 1.2 микросиверта/час в София, хората са махали на мавзолея щото част от тях наистина ускорено са се предвижвали към положението на мумията вътре....
Що за идиот трябва да си 28.8 микросиверта дневна доза да не ти стопли чугунената комунистическа кратуна! (че на всичко отгоре да вали върху хората дето си ги наизвадил с хиляди)

P.S. Извинете малко съм закръглил резултата - за София удоволствието на 1-ви май е било 30.72 микросиверта. Но най-големите "щастливци" са поели за деня на труда в Кърджали 58.8 микросиверта.
Нужно ли е да казвам за сравнение, че при работа с радиация, оператора се разминава на смяна при нормални обстоятелства с 3-4, максимум 7-8 микросиверта на смяна. Когато достигне 10 микросиверта облъчване е имало някакъв директен досег с радиоактивен материал примерно при авария.

16
Еми то това е гадното тука - оплрочено е всичко от всички страни и губещи са обикновено гражданите.
Снощи гледах Виасат Хистори и в единия случай за Берлин, а в другия за Токио и Хирошима през 40те години - сгради няма, но трамваи вървят през руините! Тука обратно - само сгради, а трамваи Не!

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


17
Реституция бе хора. След като в годините на прехода почнаха да правят пиар на Младост и близките квартали, всички се втурнаха да реституират там. Успяха да създадат мит че Младост и околностите представляват престижно място и ето че микрорайоните са презастроени, терените разпродадени, а същевременно не се реализират никакви проекти освен метрото. Заради разпродадените терени и митични реститути, Младост не може да се сдобие с толкова необходими пробиви (Копенхаген) и Източен парк.
Реституция означава връщане. Хората са го имали и нямаше да си го връщат, ако не бяха им го взимали. Просто трябваше да не се връщат градински и други урбанизирани територии, ако са били земеделски земи, а да бъдат да дени замени със земеделска земя.


Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.07.2019, 09:42:03 »
Ама все пак нашето общество има разсъжденията на Трамвай17!

Изпратено от моят DRA-L21 с помощта на Tapatalk


19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.07.2019, 23:41:13 »
Според мен ти харесваш Иван Костов!
А добър ден! Аз съм член на ДСБ от 2007ма година. Макар да не си падам по политически сбирки и да не съм ходил на нито едно подобно мероприятие.
Но всеки ден намирам причини за да се гордея с това.
За да не изпадна в позицията на някой вманиачен комунист ми се налага да си отстоявам разбиранията като ми е според силите. Включително в здравеопазването, транспорта и съдебната система.
И мога да ти кажа, че ако при Костов идваха милиарди евро като при Борисов нямаше да има толкова ниско КПД в крайния резултат.

https://www.mediapool.bg/laboratoriyata-na-ivan-kostov-i-optimistichno-poglednato-aets-belene-e-nenuzhna-news273802.html

Quote
Костов дава за пример изработената от неговия Център за анализ и управление на риска прогноза за крайното електропотребление на страната до 2035 по поръчка на Електроенергийния системен оператор (EСО). За целта е бил конструиран 10-модулен прогнозен модел като прогнозните сценарии се основават на официални прогнози за развитието на енергийния сектор на България, ЕК, МВФ и на данни, предоставени и съгласувани с ЕСО.

Ето тоя софтуер го прави заедно с колегата ми Лъчко и още няколко души преди около 2 години. Аз не съм учавствал в разработката, но колегата ми разказваше как прави математически обработки на данните за времето през годините и потреблението. Ама аз не съм математик и съм позабравил идеите.
Само помогнах веднъж на една виртуалка да направят тест и да го пуснат от нулата щото ЕСО им бяха дали сървър с Windows дето е прясно инсталиран. Като ми кажеш бате Бойко кога ще създаде WEB приложение с Apache, PHP ще направи статистически анализ и предвиждане на база на обработка на данните за минали периоди и предвиждане на температурите статистически - ела ми се обади за личните му качества!

20
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.07.2019, 20:44:08 »
Семейството ми много мрази Иван Костов, само по негово време ги имаше банкнотите от 50 000 лв.
Демократична България е била и най-зле по времето на Иван Костов!
Бойко Борисов е цвете за разлика от Иван Костов!

АБе хлапе, точно деноминацията през 1999-та година махна нулите! От 1 юли по мои спомени влязаха едновременно в обръщение деноминираните пари! Прочети за хиперинфлацията от 1996-1997 година!
Според тебе към 4 февруари 1997-ма година 1$ струва 3000 лв. това как ти се вижда! Хайде вземи почни да четеш!
Ето ти курса на БНБ за първото тримесечие на 1997-ма година:
http://www.bnb.bg/Statistics/StExternalSector/StExchangeRates/StERForeignCurrencies/index.htm?downloadOper=&group1=second&periodStartDays=01&periodStartMonths=01&periodStartYear=1997&periodEndDays=01&periodEndMonths=04&periodEndYear=1997&valutes=USD&search=true&showChart=false&showChartButton=true
Виж си го сам за другите години и си прави изводите и не слушай глупостите на хора, които не четат а си запълват времето със свободни интерпретации!

Ето ти фиксинг за Св. Валентин 1997-ма година:
Quote
14.02.1997    1    2936.7


1$ струва 2946.7 лв!!!!
Quote
30.12.1997    1    1776.5

АКо не знаеш икономиката запшочна много силно да се оаква не от някой друг,а от Аметь Доганъ, когато свалиха правителството на Филип Димитров през есента на 1992-ра година. За твое сведение правителството падна, когато не получи вот на доверие поискан от Министър Председателя и до 31 декември 1992-ра година около 3 месеца управлява в оставка. Т.е. кабинета е паднал , обаче парламента не може да му избере наследник 3 месеца! Накрая избраха гадината на Желев Любен Беров.
Хайде да го подкрепим с данни:
http://www.bnb.bg/Statistics/StExternalSector/StExchangeRates/StERForeignCurrencies/index.htm?downloadOper=&group1=second&periodStartDays=01&periodStartMonths=09&periodStartYear=1992&periodEndDays=30&periodEndMonths=11&periodEndYear=1992&valutes=USD&search=true&showChart=false&showChartButton=true

Желев, прави боянските ливади ако не се лъжа в началото на септемви. На 1 септември курса е:
Quote
01.09.1992    1    22.22
И когато правителството си тръгва при разбазикана държава и няколко месеца безтегловност:
Quote
31.12.1992    1    24.492
Хайде да видим как се справя правителството на Доган и БСП:
Quote
31.03.1993    1    26.522

Три месеца ново правителство, а левът се обезценява със скоростта на правителството в оставка!
Quote
30.07.1993    1    27.206

На 7-мия месец по-зле !
Quote
31.12.1993    1    32.711

За една година!
На втората година преди да дойде Жан Виденов положението е:
Quote
30.12.1994    1    66.015
Хайде смятай за 2 години правителство на ДПС каква е разликата с 1 септември 1992-ра година преди да съборят кабинета на Димитров Желев и Доган!
Quote
25.01.1995    1    66.682

На тази дата почва Жан Виденов! Към края на 1996-та година, когато БСП го сваля курса е:
Quote
30.12.1996    1    487.35

Хайде сега ти ми кажи, СДС като оставя страната при курс под 30 лв за 1 $, а Виденов при 487 лв за 1$ и после в дупката на протестите курса става 3000 лв за 1 $ къде точно са прави твоите родители?

Pages: [1] 2 3 ... 139