Author Topic: Автобуси Кароса  (Read 13005 times)

Online simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
Re: Автобуси Кароса
« Reply #20 on: 30.08.2009, 23:38:14 »
Надали е била на тогавашния РОАТ и ако е имало съчленена Кароса е била само 1бр и за кратко в града.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #21 on: 31.08.2009, 00:03:46 »
Надали е била на тогавашния РОАТ и ако е имало съчленена Кароса е била само 1бр и за кратко в града.
Със сигурност е била частна.

Online simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #22 on: 31.08.2009, 00:22:16 »
Иначе градски Кароси в Русе има, но не са на линия. Има две паркирани на ЖП гарата в добро състояние са все още.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 21.07.2010, 00:10:35 »
Кароси в момента има в Дупница, даже май други автобуси не се използват в тамошния градски транспорт, защото само такива съм срещал при всяко посещение в града. Може да се каже, че в тази тема Дупница е много важен град, защото 100% от ПС е Кароса.
Преди 10-ина години пътувах от София до Банско с туристическа Кароса и да ви кажа тази машина беше няколко класи над Чавдар 11М4, тих и просторен салон, мека возия, пъргав мотор...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline mi6kina

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #24 on: 21.07.2010, 00:29:30 »
Има 2 в Добрич на Автобусен транспорт Еоод - движат се
Градски транспорт - разписания на градския транспорт в цяла България. Търсят се гост автори за нашия блог. За контакти: на ЛС! :)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 21.07.2010, 14:19:21 »
Аз също от Кароси-те имам много добри впечатления-имаше един маждуградски модел, който беше много удобен, и ставаше и за градски транспорт и за обслужване на междуградски линии-бяха с 2 врати, една отпред и една посредата, вътре седалките бяха меки и удобни, имаха завеси в целият салон, както и вентилация и в големите жеги вътре беше приятно да се пътува. Вратите се отваряха навън.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #26 on: 21.07.2010, 15:16:52 »
Аз също от Кароси-те имам много добри впечатления-имаше един маждуградски модел, който беше много удобен, и ставаше и за градски транспорт и за обслужване на междуградски линии-бяха с 2 врати, една отпред и една посредата, вътре седалките бяха меки и удобни, имаха завеси в целият салон, както и вентилация и в големите жеги вътре беше приятно да се пътува. Вратите се отваряха навън.
C734

http://galerie-autobusu.carnero.cc/1/16-28-1_Karosa_C734.jpg

Аз също ги харесвам. Мисля даже, че при градския тип са разположени най-добре седалките от всички градски автобуси, произвеждани в този период (Ikarus, Чавдар В13-20 и др.). Първата седалка е разположена по-близко до предното стъкло и е доста по-удобна, когато седиш, за разлика от Ikarus 260/280 и Чавдар В13/14-20, което предразполага за отлична гледка към пътя :)
« Last Edit: 21.07.2010, 15:20:11 by Sixkiller »
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline amoto

• Маниак
  • Във всяка лудница има по един нормален!
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 26.08.2010, 22:19:11 »
Аз харесвам туристическия им модел. В Горна Оряховица имаме такава, с една звезда е. Тук в Горна Оряховица 90% от возилата ни са Кароси. Имаме съчленени, градски, междуградски и туристическа с една звезда.
« Last Edit: 24.09.2011, 12:39:33 by difian »

Offline ikarus_256

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #28 on: 23.09.2011, 23:27:41 »
В Каварна все още има ли Кароси които да се движат? И колко са на брой Каросите в Каварна?
« Last Edit: 24.09.2011, 12:40:14 by difian »

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 24.09.2011, 11:46:10 »
През престоя си в Каварна не видях да има Кароси. Има една крайградска Сетра, която върти по единствената линия, можеща да се определи като градска- от Автогарата до плажа.Тя е сезонна, движи се само лятото на кръгъл час. Има и един междуградски миди Мерцедес, който не ми е известно до къде върти, най-вероятно е без постоянна линия. Всичко друго са маршрутки-Боксер и Спринтер.
« Last Edit: 24.09.2011, 12:41:12 by difian »