Author Topic: Пътуване с карта по променени маршрути  (Read 15499 times)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Re: Карта за градския
« Reply #20 on: 14.09.2010, 00:28:29 »
Не е задължително да е от датата на издаване, то поради това се слага дата ДО която важи. Утре можеш да си вземеш карта, която да важи до 20 Октомври например (но от 21 Септември ще важи де - но с 2-3 дни можеш да се правиш на ударен - ами те така ми я дадоха  :D )

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 14.09.2010, 11:44:09 »
Като стана дума за карти. Говори ли се нещо за преминаване изцяло към електронни карти. Въпреки, че няма валидатори в рейсовете всички контрольори имат устройства за контрол на електронните карти. Значи не е никакъв проблем да се премахнат хартиените карти и примерно в метрото да не се налага да има отключена преграда за такива карти през която минават с всякакви карти, бележки и т.н. включително и с икони ( това в кръга на шегата).
Един проблем се сетих, няма да може да се продава еднодневна карта от вестникарите.

ПП: Май не е точната тема. Прости ми попадна тази.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #22 on: 15.09.2010, 00:12:14 »
СО не са доволни много от сегашната система, а явно няма и пари за автобусите. Няма и готовност за разкриване на допълнителни пунктове за издаване/зареждане на електронни карти, нещо което оскъпява още проекта - до момента наистина по вестникарските будки се продават еднодневни и петдневни карти, но при пълно въвеждане на системата трябва да насадят още компютризирани билетопродавници.
Друг вариант е да се продават от ПОС устройства подобни на тези за електронниете ваучери.

Offline kalin4o

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 15.09.2010, 10:10:34 »
СО не са доволни много от сегашната система, а явно няма и пари за автобусите. Няма и готовност за разкриване на допълнителни пунктове за издаване/зареждане на електронни карти, нещо което оскъпява още проекта - до момента наистина по вестникарските будки се продават еднодневни и петдневни карти, но при пълно въвеждане на системата трябва да насадят още компютризирани билетопродавници.
Друг вариант е да се продават от ПОС устройства подобни на тези за електронниете ваучери.

Ах нямат пари глупости едва ли работят на загуба ;) просто много хора се нагушкват с кинти и не остават нито за рейсове нито са каквито и да било ъпгрейди..

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 16.09.2010, 00:47:46 »
Придържам се към официалната теза. Иначе ако имаш подробна информация за печалбата на транспорта с интерес ще я чуем. И прокуратурата предполагам  :D

Offline kalin4o

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 16.09.2010, 10:51:22 »
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/05/30/908827_obshtinskite_drujestva_v_sofiia_realizirali_138_mln_lv/?forumsort=2 

Центърът за градска мобилност, който управлява приходите от билети и карти за градски транспорт, както и от платеното паркиране, е с печалба от близо 2.6 млн. лв. Трите транспортни оператора - "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт", също са с положителни макар и не много високи резултати. В края на 2008 г. фирмите за автотранспорт и за електротранспорт бяха сред най-големите губещи в общинската икономика. Сега "Столичен автотранспорт" регистрира 185 хил. лв. печалба (при 11 млн. лв. загуба за година по-рано), а "Столичен електротранспорт" - 100 хил. лв. печалба (при 1.8 млн. лв. загуба за 2008 г.).
« Last Edit: 16.09.2010, 10:53:26 by kalin4o »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 17.09.2010, 00:55:00 »
Все пак има разлика между счетоводна и реална печалба/загуба. емо да обясни  ;)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #27 on: 17.09.2010, 09:29:28 »
Навлизаме в сериозен офф и моля модераторите да преместят последните мнения в подходящата тема !
Все пак ми е любопитно приходите от хартиени билетчета и талони как ги сразпределят между авто и електро транспорта , за метрото е ясно и лесно доказуемо !

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #28 on: 17.09.2010, 10:32:58 »

Все пак ми е любопитно приходите от хартиени билетчета и талони как ги сразпределят между авто и електро транспорта , за метрото е ясно и лесно доказуемо !
На авто и електротранспорт се плаща на база брой изминати километри, приходите от билети се отчитат в ЦГМ

Offline stefan.stef

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 26.09.2010, 15:43:47 »
Здравейте,
незнам дали тук е мястото за въпросът ми, но не намерих каде другаде да го пост-на.

Та значи намерих си една карта за градския хартиена, но не мога да разбера до кога важи, защото няма дупка на Ден от месеца.

Някой да е имал такава карта ?? :rolleyes:

Здравейте не съм от София и ми се налага да пътувам,моля да ми помогнете.Ще пътувам с влак до централна гара ,а трябва да отида до бул.Черни връх,въпроса ми е как и с какъв номер автобус ще е най-лесно за човек които не е от града ви.Благодаря

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #30 on: 26.09.2010, 22:54:21 »
Чакате трамвай номер 6 на гарата - на често е, ако не е попаднал в задръстване ще дойде бързо, иначе ще е тъпканица. С него пътувате до малките номера на въпросния булевард - слизате от трамвая на спирката веднага след подлеза на НДК (след Моста на влюбените) и от отсрещния тротоар през друг подлез чакате автобус 9тм. Последният стига до към 70-ти номер на бул. "Черни връх" - кв. Хладилника.
------------------------