Poll

Кое предпочитате

Градския транспорт
27 (64.3%)
Автомобил
15 (35.7%)

Total Members Voted: 42

Author Topic: Градски транспорт vs автомобил  (Read 10956 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Градски транспорт vs автомобил
« Reply #40 on: 03.06.2009, 23:07:44 »
Моля?!!!!
Топлоелектроцентралите, ползващи геотермална енергия е изчерпаем източник?!!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #41 on: 03.06.2009, 23:38:50 »
Моля?!!!!
Колко български ТЕЦ-а използват такъв източник и колко имат перспектива за такъв?!!!

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #42 on: 04.06.2009, 12:17:40 »
Моля?!!!!
Колко български ТЕЦ-а използват такъв източник и колко имат перспектива за такъв?!!!
Няма такива в България. Има няколко малки централи на биомаса, примерно в Банско. Големите ТЕЦ-ове са на въглища, а топлофикационните - на природен газ. Няма и на какво друго да бъдат.  А от 2013 г., ако сегашната концепция на ЕК се запази, цената на произвежданата от тях енергия ще се удвои заради вредните емисии. Така че забравете за евтин ток.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #43 on: 04.06.2009, 21:13:09 »
 Има АЕЦ за тази цел. Чисто, евтино и с голяма мощност. Иначе слънцето е най-големият източник, но фотоволтаиците си имат и недостатъци. ЗАтова трябва комбиниране. Според мен АЕЦ могат да са в основата, подпомогнати от водни, вятърни, слънчеви и т.н. централи. Между другото чели ли сте концепциите за "енергийни острови" ?
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #44 on: 04.06.2009, 21:29:14 »
Боби, не отваряй думата за АЕЦ-а, защото именно хората от слогана в твоя аватар осъществиха затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй. И бтв, предлагам някой модератор да прехвърли последните 10-тина мнения в някоя от темите за Автомобили, тъй като не са свързани с Метрото.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #45 on: 05.06.2009, 21:15:42 »
Боби, не отваряй думата за АЕЦ-а, защото именно хората от слогана в твоя аватар осъществиха затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй. И бтв, предлагам някой модератор да прехвърли последните 10-тина мнения в някоя от темите за Автомобили, тъй като не са свързани с Метрото.
За последен път предупреждавам, че не съм нито член, нито застъпник на "хората" от аватара ми така, че спрете да ми коментирате мненията според управлението или програмата им, защото ппочвам да се изнервям адски много!

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #46 on: 06.06.2009, 04:10:58 »

Хайде бе? Можеш ли да ми цитираш документ по въпроса? Защото аз мога да ти цитирам споразумение, подписано на 16 юни 1993 от правителството на БСП и ДПС с премиер Любен Беров, че до 1 април 1997 трябва да се затворят I и II блок, а III и IV през 1998 г. Правителството на ОДС с премиер Иван Костов всъщност отлага затварянето на I и II блок до края на 2002 г., а за III и IV договаря, че решение за затварянето ще се вземе също до края на 2002 г. (т.е. от следващото правителство) с крайни дати 2008 г. за III блок и 2010 г. за IV блок. Отбелязано е искането на Европейската комисия за затваряне на III и IV блок през 2006 г. Т.е. затварянето на I и II блок наистина е станало съгласно решение на ОДС, но с отлагане от почти 6 години. За III и IV блок отлагането е съответно 10 и 12 години. Правителството на НДСВ, ДПС и БСП с премиер Сакскобургготски е решило отново да ускори затварянето на III и IV блок съответно с 2 и 4 години.

Нищо чудно, че едни и същи управляващи (БСП, ДПС и НДСВ) се опитват максимално бързо да затварят блоковете на АЕЦ Козлодуй и едновременно максимално бързо да строят АЕЦ Белене. Важното е някой да плаща - оборот да става. Позицията на ОДС е точно обратната - отлагане и на двете. Но като пуснат слуха, иди доказвай, че нямаш сестра ...

Offline Dain

• Запален по ГТ
  • http://www.bgphoto.net/Dain_1994
    • View Profile
    • http://www.bgphoto.net/Dain_1994
    • Email
« Reply #47 on: 08.06.2009, 14:16:41 »
И аз предпочитам гт защото парво че не плащам нищо тай-като сам с семейна карта  и много ме кефи да се возя на автобуси пък и аз  сам непълнолетен и нямам книжка.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #48 on: 08.06.2009, 19:30:51 »
За последен път предупреждавам, че не съм нито член, нито застъпник на "хората" от аватара ми така, че спрете да ми коментирате мненията според управлението или програмата им, защото ппочвам да се изнервям адски много!
Еми какво ни агитираш тогва...

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 09.06.2009, 12:25:52 »
 Кой те агитира теб специално бе Мартине? Да съм ти казал да гласуваш за някого. Ако ти се самоагитираш от картинка проблема си е твой. А до тогава може да си припомниш винаги актуалния Алеко - http://vasil.elliott-wave.info/date/2008/11 както и да поразсъждаваш върху опита на Доган административно да премахне Синята коалиция от изборите и след като не успя си наля турски гласове в "Лидер" за да си направи нова партийка, контролирана от него. Ако не вярваш виж как досега ДПС е увеличавало гласовете на избори, а как на тези ги намалява и къде се преливат липсващите. Пък после нека не гласуваме и си стоим вкъщи да гледаме сеира как един човек прави цяла страна на маймуни и си ги признава(справка прес конференцията в нощта на евроизборите). НО прочети последните два абзаца от линка да видиш колко сме зле и след 100 години.
 П.П. Абе ние защо пишем в архивирана тема?
« Last Edit: 09.06.2009, 12:27:43 by borosport »

Offline Petruccy

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #50 on: 17.06.2009, 14:47:20 »
Категорично съм за градския транспорт - аз поне нямам нервите да съм шофьор и да треперя всеки светофар да не ме удари някой. Но все пак има много път още ГТ да извърви докато стигне удобството на автомобила. Главно откъм редовност и чистота ;)
СМЪРТ ЗА ЧАЛГАТА!!!