Author Topic: Кварталите на София  (Read 205681 times)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Кварталите на София
« Reply #960 on: 13.11.2024, 11:28:50 »
Най-добре е такива големи сгради да се строят на североизток - подстанции Руднична и Металургична са практически свободни, евентуално може да се ползва и тази на бившия уранообогатителен завод в Бухово.  :)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #961 on: 13.11.2024, 11:31:42 »
Не знам точно какво ще работите в парк Врана та да ви трябва транспорт до там?
Съвсем постижимо е от Перник с влака до Горна баня и от там с метрото до Орлов мост да се стигне за 1 час. На мен толкова ми отнема от вкъщи до Площад на авиацията със 73 и прекачване на Плиска. Перник-София с автомобил не бих си го причинил.

Орлов мост съм го посочил като силно търсена от някои съфорумци дестинация.

Online bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #962 on: 13.11.2024, 11:44:50 »
Преди години работех в голяма фирма, чиято администрация беше в Младост, но имат сграда във вилна зона Врана. Искаха да се местят изцяло на Врана и ни пускаха нещо като референдум за преместването. Естествено почти всички бяха против заради неудобната локация и транспорт, но в крайна сметка след около година се преместиха. Слана Богу, аз вече бях напуснал от там.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #963 on: 13.11.2024, 12:24:55 »

Небостъргачи на бул. "Черни връх" скриват Витоша
Вдигат нов комплекс на мястото на бивш завод
И на кого ще спрат изгледа към Витоша? На ДАНС се сещам и на УБО.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #964 on: 13.11.2024, 13:02:23 »
Преди години работех в голяма фирма, чиято администрация беше в Младост, но имат сграда във вилна зона Врана.

Няеога зстрояването може да стигне и до Врана.
На Кепитъл сити поне има транспортни връзки.

И района на завод Витоша сигурно ще се застроява. Между Сребърна и Кутев вече е застроено, Белия квартал, надолу към СОП също. Има интерес.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #965 on: 13.11.2024, 14:38:48 »
И на кого ще спрат изгледа към Витоша? На ДАНС се сещам и на УБО.

И ДАНС и УБО са хора, искат южни прозорци с изглед към Витоша. Мен ми е интересно как са взели разрешително за строеж на толкова висока сграда толкова близо до ДАНС, няма ли изискване за големи отстояния от сгради на службите?

Второто в статията обаче е вярно, трафикът по бул. Черни връх съвсем ще колабира с един такъв огромен жилищен комплекс на това място.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #966 on: 13.11.2024, 16:39:15 »
Истината е, че е ужасно да се живее в голям град по принцип, но е още по-ужасно да нямаш какво да ядеш каквото в България предлага малкия град.
Трябва някакъв баланс - но е трудна работа.
Ей го сутринта прекарах 50 минути в 67 за курс, който трябва да е 20-25 минути. Ако живееше в центъра ще дъвчеш въздуха понякога. Също на места има супер грозни гледки.
Перник не е алтернатива и според мен.
Аз пък мисля че най удобно е да се живее в голям град, по възможност по централна локация на голям булевард и до метростанция. Имаш всякакви удобства може да минеш без  автомобил, изобщо не ти пука за трафика. Имаш всякакви магазини и услуги около теб. Неслучайно примерно апартамент на Орлов мост или на Данаил Николаев е по скъп, отколкото в предградията.

Също в голям град има и много повече движение и активност, място за разходка.  Много от нещата може да се вършат с ходене пеш.

Олег, примерно какво му е удобното дето си купил тая къща в Симеоново че да седиш 50 Мин. в задръстване ли? За това удобство ли си налял един чувал с пари? За тия пари щеше да вземеш апартамент в центъра, или широк център ама ти си знаеш, лично според мен е много по удобно.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #967 on: 13.11.2024, 17:16:46 »
къща ... апартамент
Виж как сам си отговаряш. Не всеки иска да живее в апартамент, много хора предпочитат да имат двор, повече пространство, които предлага къщата, особено пък ако са семейни.
Много от нещата може да се вършат с ходене пеш.
Това не е вярно. Всъщност, колкото по-малък е града, толкова повече неща могат да се вършат пеша. Това определенно е предимство на средните градове, като Пловдив и Варна, в сравнение със милионните като София.

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #968 on: 13.11.2024, 18:20:33 »
Ivo, аз никакви милиони нямам и не съм купувал нищо в Симеоново. Живея под наем там.
От предимствата на София изпошзвам само ходенето на работа - демек наличието на работа в София. Същото се отнася и за работата и ученето на другите вкъщи.
Обаче е пълно с хора, които работят в София само по документи.
Примерно живеят във Велико Търново, Варна, че дори и в райони около Ямбол дето бяха известни едно време с военни поделения с гаден режим.
Украйна, победа!