Author Topic: Разход на гориво на различните марки автобуси в ГТ  (Read 46018 times)

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Проблем с нормата на китайските има заради климатика.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Проблем с нормата на китайските има заради климатика.

Това е проблем на ръководството на Градски транспорт ! Те китайците си имат спецификация с която нашите обаче не желаят да се съобразяват !
Спрете си просташките мнения !

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Досега подобен проблем имаше с т.нар. печки - с които са оборудвани всички автобуси без БМЦ (даже и Чавдарките имат печки по принцип, а Икарусите две  :D ), но този проблем се решаваше чрез добавяне на една осреднена норма за час работа на "печката" от 0,7 л/час за студени дни и определен брой часове за деня. Ако климатика работи автоматично то е практически невъзможно да се определи такава осреднена норма без да се стигне до възможно ощетяване на водачи или обратно. В Карат имат отделна норма за климатик, но как работи системата може би трябва да разясни pepi1997.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Ако климатика работи автоматично то е практически невъзможно да се определи такава осреднена норма без да се стигне до възможно ощетяване на водачи или обратно.

Ми просто не е вярно ! Има компютър,- той записва всички данни ! Точка по въпроса ! Колко гориво е изгорял двигателя, въобще не го интересува шофьора !

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
Ми просто не е вярно ! Има компютър,- той записва всички данни ! Точка по въпроса ! Колко гориво е изгорял двигателя, въобще не го интересува шофьора !
Има компютър за двигателя и оттам по принцип може да се извади информация за разхода (и въпреки това не 100% точна). Но не може да се определи добре балансирана норма при работещ климатик. Това означава тази норма да бъде достатъчно завишена на което едва ли ще се навият от управлението.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
(и въпреки това не 100% точна).

Защо ли в целият нормален свят няма норми ? Само нашите нагли шибаняци си измислят начини как да си експлоатират служителите.............

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Ако се купуват само метанови автобуси, проблемът автоматично изчезва! Нормите са да не се краде, при метана няма как да се обвърже с това. Но там е работата, че администрацията усети, че няма как да си заработва от глоби, които пък отиват и по веригата нагоре, и затова поде и тя песента за диверсификация, която иначе пасна точно на фона на общата политика с разнообразяване на доставките. Затова ни заблуждават с какво ли не, как метановите автобуси са с някои ограничени възможности, и затова се бори със зъби и нокти такива да няма.
« Last Edit: 17.08.2016, 21:56:45 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
При факта че ВМС е 220 к.с. , а китайчето е 280 к.с. 
Често ми се е случвало по-мощния автомобил да ми дава по-нисък разход от по-слабия, защото се набира по-бързо и се движи по-леко с по-малко газ !  ;)

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Често ми се е случвало по-мощния автомобил да ми дава по-нисък разход от по-слабия

Като започнеш да го правиш с автобус от градски транспорт, и го постигнеш, ела ми се похвали. Ще ти разреша да ми викаш "Спиро".

Дай да докарат Икаруси, те бяха с 11 000 кубика двигатели, не като сегашните по 5 700 кубика.......И ще харчат по 15/100

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Спиро , и аз съм играл в тоя цирк ! Айде по-леко ! Децата може и да ги бъзикаш , ама мене не ! Стига ревал като вдовица за ....

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Спиро , и аз съм играл в тоя цирк ! Айде по-леко ! Децата може и да ги бъзикаш , ама мене не ! Стига ревал като вдовица за ....

Нищо не си играл, и още не си пораснал да се мериш с мен. Просто между дечурлигата си се възвишаваш, па си и вярваш.
Аз не желая с никой да се меря.............. Ти си търсиш мерило

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Спирко ! Я метни едно око в мненията нагоре в темата ! То са едни коне ! То са едни кубици !Само ти ги мериш с най-различни аршини и все ти си такован ! А ?  Нещо май много на сериозно се вземаш !

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
То са едни коне ! То са едни кубици !

Това са данни за мощности ! И аз не съм такован, напротив много и от всичко съм си доволен. Защо и от къде на къде решаваш че съм се жалвал,- това е само в твоите представи, доволен съм от всичката си работа в гараж Дружба.
Само такива като теб, гледайки в чужди канчета се чудят какво да измислят.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Досега подобен проблем имаше с т.нар. печки - с които са оборудвани всички автобуси без БМЦ (даже и Чавдарките имат печки по принцип, а Икарусите две  :D ), но този проблем се решаваше чрез добавяне на една осреднена норма за час работа на "печката" от 0,7 л/час за студени дни и определен брой часове за деня. Ако климатика работи автоматично то е практически невъзможно да се определи такава осреднена норма без да се стигне до възможно ощетяване на водачи или обратно. В Карат имат отделна норма за климатик, но как работи системата може би трябва да разясни pepi1997.
В Карат зиме и лете нормата за автобус с климатик е по-висока от тази за автобус без климатик. Лятото разбира се разликата е по-голяма.
Някои свалят ремъка на климатика зимата, за да товари по-малко мотора, ама силно се съмнявам да има някакъв голям ефект върху разхода.

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Пробег, икономия и преразход на горивосмазочни материали за периода от 1 до 15 декември за автобуси с номера от 2000 до 2318 ...

...и от 2319 до 2810

Празните редове - не са се движили в този период.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.