Author Topic: Молове, хипермаркети и други магазини  (Read 581876 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Лидл и Кауфланд покриват различни пазарни сегменти. Щом са го построили, значи има смисъл. То и при нас, в Люлин-5, построиха Лидл на по-малко от километър от вече съществуващ Лидл, така че нищо не ме учудва. Сметнали са си ползите, пазаруват хората, не е празен...

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ходих вчера да си купувам дънки. И веднага се сетих за магазина на Ливайс, който беше на ъгъла на Витошка и Солунска през 90те. В момента при мен дънките Ливайс струват точно 1/3та от цените, на които бяха във въпросния магазин по онова време, в най-бедните години. Е, защо този и други подобни магазини за маратонки Найк, Рийбок, Адидас и т.н. - все ширпотреб марки, не "престижни", трябваше да са точно по Витошка, Солунска и Графа, където наемите на магазините са астрономически, та да си бъркаме още по-дълбоко в бедния джоб за необходими, не глезотийски неща? Иначе отивай на битака, Илиянци или женския пазар, купувай си "ментета", които веднага се спраскват, спукват и сцепват.....Сега всичко това е прехвърлено в моловете, Витошка не е вече актуална, има основно само заведения, но и по софийските молове нормалните стоки продължават да са доста безбожно по - скъпи, отколкото в Европа и Америка/Канада...По времето на Югославия точно Ливайс дънките, оригинални, не ментета, ги шиеха в....Прищина.
« Last Edit: 21.10.2024, 00:59:07 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Напоследък от около година забелязвам, че магазини, от които съм пазарувал основно (хранителни стоки - не друго) ги затварят, а всички, в които не съм обичал да влизам - остават и поемат като "награда" и клиентите на другите. Сякаш в България търговията награждава магазините, които не харесвам.
Украйна, победа!

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
А на мен ми направи впечатление друго - всички оплюват един магазин, и въпреки това, продължават да си пазаруват от него. (конкретно за Т Маркет говоря).

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Е, защо този и други подобни магазини за маратонки Найк, Рийбок, Адидас и т.н. - все ширпотреб марки, не "престижни", трябваше да са точно по Витошка, Солунска и Графа, където наемите на магазините са астрономически, та да си бъркаме още по-дълбоко в бедния джоб за необходими, не глезотийски неща?

Може би защото тези марки имат астрономически печалби и цените на наемите за тях са нищо. "Converse" са на Солунска. "Benetton" май не е съвсем ширпотреб, но открай време са си заплюли мястото на Витошка.

А на мен ми направи впечатление друго - всички оплюват един магазин, и въпреки това, продължават да си пазаруват от него. (конкретно за Т Маркет говоря).

Въпреки недостатъците, Т-Маркет предлага литовски и полски стоки които ги няма никъде другаде. Напоследък и Lidl имат полски и литовски стоки, но под собствените си брандове.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
От по-малко от две седмици на мястото на Про маркет в „Люлин“ 10, който го ликвидираха още пролетта, се откри Кам маркет. Влизам там вече няколко пъти и не ми прави добро впечатление, че в голяма степен няма нито една позната ни марка от други магазини, а най-голямата им марка Салути почти няма етикети без мононатриев глутамат.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!