Author Topic: в.з. Ярема  (Read 41701 times)

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Re: в.з. Ярема
« Reply #60 on: 30.09.2022, 14:20:38 »
Билетите даже до Бункера бяха различни и картите за ЦГМ не важаха.
Това не е вярно ! Градски билети бяха дори до Плана, Железница, Брезите. Само до Ярема бяха различна цена. И когато пуснаха автобуси до Ковачевци, спряха 270 линия.
Спрете си просташките мнения !

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #61 on: 30.09.2022, 14:27:42 »
Билетите даже до Бункера бяха различни и картите за ЦГМ не важаха.
Това не е вярно ! Градски билети бяха дори до Плана, Железница, Брезите. Само до Ярема бяха различна цена. И когато пуснаха автобуси до Ковачевци, спряха 270 линия.
Преди 1990, когато градското билетче беше 0.06 лв, до всички села беше по-скъпо, даже до Драгалевския лифт с А93 беше 0.10 лв. Облагодетелствани бяха кварталите Кремиковци, Сеславци и др.
Когато Янчулев приобщи всички села към градското билетче, тогава бяха излетните изключения.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #62 on: 30.09.2022, 14:31:39 »
Аз си спомням че беше 0.60 ст. Автобуси до Ярлово винаги е имало през седмицата. Автобуса беше София (Автогара Юг)-Ярема-Ярлово-Алино-Самоков и си беше на ДАП Самоков. Събота и неделя не спираше на Ярема.
The Grand Tour

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 30.09.2022, 14:49:53 »
Значи най-вероятно някъде през 90-те ДАП-аджийския самоковски рейс по този път отпада (демек всички за Самоков ги насочват през Пасарел), та се налага да тръгне този за Ярлово/Ковачевци/Клисура от Малашевци със Сетрите и Чавдара 130. Някъде към 99та или 2000та ги разделиха - за Поповяне/Ярлово на Малашевци и за Ковачевци/Клисура на Дружба. Сетне пак го направиха един - на Република (с Кентите, обслужващи линиите до Сандански и Катунци), накрая с маршрутка и Исузу-щъркел на Нов Пламък, съвсем накрая с полулегална пернишка маршрутка два пъти дневно, и сега никакъв (имаше някакво микробусче от Самоков до Ярлово, което продължаваше до Брезите за връзка с 69, три пъти дневно, не знам дали още го има).
По рейс и по жена не се тича!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #64 on: 30.09.2022, 15:07:17 »
Преди 1990,
Аз пиша за след 1991 год. 1990 работех на 67 линия,- като новобранец.
Спрете си просташките мнения !

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 06.10.2022, 08:28:13 »
  (имаше някакво микробусче от Самоков до Ярлово, което продължаваше до Брезите за връзка с 69, три пъти дневно, не знам дали още го има).
В момента е от петък до понеделник включително, 2 пъти на ден - сутрин и вечер, с маршрут Ярлово - Брезите.
За трамвайния транспорт!!!!!