Author Topic: Сайт trinmo.org - Транспорт, инфраструктура и мобилност  (Read 2813 times)

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
Здравейте,

От известно време разработвам сайта trinmo.org, който е в стил уикипедия  с основна тематика за транспорта, инфрастуктурата и мобилността в София. Една от основните теми е градския транспорт и целта е да се съберем цялата информация на едно място. Тъй като това е много информация ще се радвам ако има желаещи в този форум да допринесат с описването на историята на транспорта, да се търсят източници, защото те са много важни.
Използвани са големи количества информация от тук, софийския архив и народната библиотека.

Ето малко превю на основните страници:

Страница с историята на всяка една линия в София, с маршрути през годините, подвижен състав и експлоатационни параметри.

Страница с всички модели превозни средства в София, с техническа информация, експлоатационни параметри и др.

Заседанията на комисията по транспорт в раздел Политика

Статии от вестници и списание в раздел Литература

Икономическа рамка на транспорта, обществени поръчки, доклади на дейността и други в раздел Икономика и общество.

Информация за гаражите в раздел Инфраструктура

Както и промените по линиите и подвижния състав през тримесечие.

Както и много други странци пълни с информация.

Очаквам мнения и коментари за неща които биха били интересни за вас и искате да има на сайта.
Ако някой има желание да се включи с подреждането на информацията и допринасяне с допълнителни неща е добре дошъл.

Приятно раззглеждане

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Поздравления и адмирации за труда който си вложил.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
 :arrow: Малък ъпдейт на развитието на сайта:

Линии на градския транспорт - абсолютно всички линии за които има информация си имат отделна страница.  Постепенно се качват снимки на различните линии благодарение на много съфорумници и техните галерии. Допълнително голямата част от архива на spirka.org се възстановява благодарение на предоставените снимки от mlk, ckd и knoxville.

Маршрутни промени - с помощта на Мариан (mlk) имаме над 2700 различни записа с промени. Постепенно се качват, но изисква доста време да се подреждат по различни събития. Засега са само промени, които са във връзка с ремонти, събития или експериментални.

Подвижен състав - направени са страници на абсолютно всички модели превозни средства за които има информация си имат отделна страница. По подобие на линиите, снимите ги има и във всяка страница по модели.

Рекламите по возилата - Още е в процес на сортиране на информацията. С помоща на Виктор Владимиров се събира и подрежда цялата информация през годините. До 2006г. се използва наличната информация в форума, а по-старите периоди от различни исторически снимки.

Гаражи и депа - Пълен списък на гаражите и депата в София. Благодарение на Антон Ангелов (Balkanton) са попълнени всичките линии през всяко тримесечие за Земляне и Дружба. Ако някой има информация за размените през годините в трамваите ще е много полезно!

Карти, билети и таксуване - Постепнно съм качил сканирани голяма част от колекцията от билети и карти. Качени са и решенията за промяна на цените през годините.

Схеми на градския транспорт - Качени са всички офицални схеми на СКГТ/ЦГМ от 2012 до сега. ЦГМ си трият техните от сайта, та когато излезе нова се запазва за архива.

Зарядни станции - Качена е информация и пълен списък на зарядните станции в София

Токоизправителни станции -  Качена е информация и пълен списък на тисовете в София

Проекти за нови трасета и за реконструкции на същестуващи - Информация и проекти за минали и бъдещи реконструкции на релсовия път

Развитие на трамвайната мрежа - с помощта на Мариан (mlk) и информация в форума е структурирана цялата хронология на развитие на трамвайната мрежа. Голяма част от промените са доказани и с източници от архива и статии.

Обръщателни колела - Направена е карта и е направено описание на всички обръщателни колела, има още да се доизчистват фактически грешки и да се добавят снимки.

Постоянна комисия по транспорт и пътна безопасност - Списък на заседанията на комисията по транспорт в Столична община.

Столичен общински съвет (СОС)  - Все още има да се събират различни решения през годините но вече има доста по пълен списък на всички решения на СОС/СНС/СГНС засягащи транспорта в София

Икономическа рамка на транспорта  - От различни решения на СОС съм извадил всички годишни рамки от 2013г. до днес. Скоро ще ги има и в графичен вид.

Обществени поръчки  - Списък на всички обществени поръчки за нов подвижен състав след 2007г. Качени са и договорите.

Годишни финансови отчети и доклади на дейността на транспортните дружества - Само на електрото ги има качени на сайта, другите са извадени на търговския регистър. Всичките са на едно място.

Литература - Качени са различни юбилейни издания за 1931, 1941, 1961, 1976, 2001 години. Различни статии от в-к "Вечерни новини" и списания София и Сердика.

История на спиркознаците - Структурирана е информацията за историята на спиркознаците и благодарение на Гергин много хубави графики.

Филателия - От колекцията - пощенски марки с превозни средства на градския транспорт

Бележки, препоръки и идеи са добре дошли. Ако някой иска да се включи също може да ми пише.

Приятно разглеждане  8)
« Last Edit: 17.04.2023, 23:52:23 by Emperor »

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
Малко новини - на сайта са качени над 500! статии за с отношение към градския ни транспорт!

:arrow: Тема в форума: Транспортна искра 

:arrow: Тема в форума: Вечерни новини 

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
Вече е активна базата данни с маршрутните промени през годините. Въведени са над 3300 записа.
 :arrow: http://trinmo.org/bg/public-transport/route-changes

Offline Buses Sofia

• Приятел на ГТ
  • Асен
    • View Profile
    • https://www.flickr.com/people/195663990@N07/
Не мога да си направя акаунт. Това излиза като иска да направя верификация на имейла

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
  • koda 9TrHT28 № 06 (1993-2015)
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 123123133
    • View Profile
    • Email
на мен пък съобщението ми дойде в спам папката и не мога да потвърдя регистрацията

Offline Buses Sofia

• Приятел на ГТ
  • Асен
    • View Profile
    • https://www.flickr.com/people/195663990@N07/
на мен пък съобщението ми дойде в спам папката и не мога да потвърдя регистрацията

И на мен първоначално, но като го потвърдих че не е спам ми даде да натисна бутона, ама след това...