Author Topic: Актуална информация - Линия 1  (Read 367549 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Актуална информация - Линия 1
« Reply #960 on: 27.09.2020, 11:49:19 »
Прблемът на нашите "простори" е, че колоните са твърде широки. Има и по-елегантни решения с поне два пъти по-тънки колони, но ние сме избрали пак нещо, което няма как да пасне при нас.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #961 on: 27.09.2020, 13:50:55 »
От приложената снимка се вижда, че човек с куфар може да мине спокойно, а човек с толкова обемист багаж, който не може да премине просто няма място в метрто !

Ами щом през този процеп може да мине куфар, защо вратите се правят толкова широки? Да не излезе че сме се изхвърлили да плащаме за влакове с двойни врати, когато и единични явно са достатъчни?
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline danny

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #962 on: 28.09.2020, 10:27:32 »
От приложената снимка се вижда, че човек с куфар може да мине спокойно, а човек с толкова обемист багаж, който не може да премине просто няма място в метрто !
На какво основание няма място в метрото?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #963 on: 28.09.2020, 10:37:38 »
...
(2) В превозните средства на обществения градски транспорт не се допускат за превоз:
...
7. предмети, които поради своите размери и естество, създават неудобство за пътниците;
...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #964 on: 28.09.2020, 11:02:46 »
Само че ограниченията на размера на багажа отпаднаха от наредбата, така че всичко, което е багаж, а не предмет по смисъла на наредбата се допуска за превоз, тоест дори и този куфар би трябвало да се допусне. А той не може да мине покрай колоната, докато през вратата на мотрисата би се събрал  :rolleyes:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #965 on: 28.09.2020, 11:10:26 »
Отпадна таксуването на багажа. Това, което съм цитирал е валидно и към днешна дата.
Интересно ми е въпросният куфар как ще премине през турникетите и ескалаторите, за да може да заседне на колоната, но нека не разводняваме темата.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #966 on: 28.09.2020, 11:17:53 »
Отпадна таксуването на багажа. Това, което съм цитирал е валидно и към днешна дата.
Интересно ми е въпросният куфар как ще премине през турникетите и ескалаторите, за да може да заседне на колоната, но нека не разводняваме темата.

Куфарът е просто пример. Има и по-практични примери за такива гигантски куфари, например свързаната тема с превоза на велосипеди. По текстовете на наредбата превозът на велосипеди е разрешен само след 21 часа, само че сгъваем велосипед опакован в чанта, вече е багаж и следва да се допусне. С такава чанта може и да се провреш покрай колоната, но си мисля че не това е смисълът на една врата на превозно средство, да се провираш.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #967 on: 28.09.2020, 13:39:43 »
След като имаме директна линия до летището, би трябвало да се предвидят пътници с обемни куфари или с много такива.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #968 on: 28.09.2020, 15:16:26 »
Именно след удължаването на метрото до летището и зачестилите скандали с обикалящите там с шивашки метри контрольори паднаха размерите на багажа от наредбата. Сега важи ограничението от два броя багаж, което е точно и ясно и няма база за свободни интерпретации.

Offline petur1111

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #969 on: 30.09.2020, 01:27:37 »
Да, няма да има проблем човек с куфар да премине през свободната половина на вратата, но няма да се прави ако пробва да мине оттук:

Между влаковете и колоните има малко пространство и всички други хора, освен тези с най-тънките осанки, няма да могат да минат. Това го написах като коментар на тези мнения:
Аз си мисля, че можеше тези врати да са още малко навътре, за да няма проблеми дори и колоната да е по средата на вратата.
Те СА малко навътре и реално няма проблем наистина.

Поредното доказателство за качеството на просторите от днес (вече вчера):

Станция Стадион Васил Левски

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
« Reply #970 on: 30.09.2020, 11:17:57 »
Очевидно, не могат да се напаснат. Иначе, ми харесва как се спускат и се вдигат, като компютърна анимация :D
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
« Reply #971 on: 26.02.2024, 11:44:13 »
Случай от преди 2 минути - на Младост 1 пристига влак с табели Летище София, а гласовото оповестяване на станцията казва, че ще се движи в посока Бизнес парк. Интересно какви са били съобщенията във влакчето на предните станции, защото има пътници, които са объркани, има и такива, които си пътуват спокойно.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #972 on: 26.02.2024, 13:26:48 »
Много интересно, вместо да се каже на машиниста по радио системата на влака, че има грешка в таблата, ние се чудим. И машинистите са хора и те грешат. ;)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #973 on: 26.02.2024, 14:03:55 »
Доколкото си спомням бяхме споменавали, че гласовото оповестяване се чува в кабината на машиниста, така че аз бих повярвал на информацията от влака повече. Доколкото си спомням оповестяването на „Младост I“ е предварително записано, освен това си има и табла, виж ако таблото и оповестяването сочат еднакво, а влака различно, тогава бих се замислил.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #974 on: 26.02.2024, 21:56:23 »
Случвало ми се е на Г.М.Димитров таблото да показва, че трябва да пристигне влак за летището, а всъщност да пристигне влак за Бизнес парк, въпреки че и предният беше до Бизнес парка. Кофти понеже помня, че бързах.
SUMC - Desordem e Regresso.