Относно ЗиУ-тата. Не знам колко сте пътували с такива, но аз лично не съм останал с чак толкова пък лоши впечатления от тях. Пътувал съм с тях в няколко наши града. За рязкото тръгване-наистина по-рязко тръгват, ама чак пък толкова, че да не можеш да се държиш.
За комфорта-ами не са лоши, седалките са меки, широки, не са завряни една в друга,или накачулени една високо, друга на ниско, има място и багажа къде да си сложиш, и достатъчно място за разминаване. Изработката на салона изглежда качествена. Всмисъл, че не съм видял много да хлопат и да дрънчат плоскости, да се клатят седалки, да затискат плоскости с вестници и тн. Има достатъчно места и за седящи и за правостоящи и за багаж.
За отоплението и вентилацията. Както бе споменато, имат добра вентилация, наистина лятото греят, но не ми е направило впечатление, да е чак пък много по-горещо от друго превозно средство без климатик. Зимата обаче са много топли, в това се убедих по-миналата зима при едно пътуване в ЗиУ. Отоплението е по цялата дължина на салона, не само отделни калорифери.
За шума-ако са добре звукоизолирани, не са по-шумни от Икарус например, вижте тези в Плевен дали са шумни.
За управлението-ами преди 41 години с какво управление искате да го направят? С IGBT компоненти ли
Много ясно, че ще е с контакторно. Не е вярно, че не е имало иновации, аз доколкото знам ЗиУ 9 се произвежда и с модерно оборудване, с тиристорно управление. В Пазарджик например имат такова ЗиУ, произведено преди няколко години. Оборудване и електроника, предполагам, че по желание на клиента могат да ти сложат каквото искаш.