Author Topic: Трамваи на пешеходна пътека  (Read 23888 times)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трамваи на пешеходна пътека
« Reply #60 on: 20.11.2012, 15:45:04 »
Шофьорите напоследък ги следят стриктно все пак има хляб в тая работа , но за пешеходците не може да се каже същото и си пресичат , на който където му скимне !

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #61 on: 20.11.2012, 15:48:55 »
Трябва да има строги наказания за шофьори който не пропускат пешеходците на пешеходни пътеки и естествено строги наказания и за пешеходците,  които си позволяват да минават където си искат. Трябва да стане като се блъсне човек който пресича там където не трябва, то шофьора да не е виновен.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #62 on: 20.11.2012, 16:00:43 »
Подчертавам, че май не съм разбран. Трябва да има санции ето затова ако не се спре:

54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #63 on: 20.11.2012, 17:16:47 »
Текстът за продължението на тротоарите по платното трябва да се прецизира, тъй като по неговата логика хората може да пресичат при хотел "Плиска" през Цариградско, тъй като "пешеходната пътека ще е продължение на тротоара на Жолио Кюри". По същата логика през бул.Васил Левски пресичат пешеходци по продължение на тротоарите на Аксаков, Славянска, Иван Вазов, че даже и на Гурко, независимо от подлеза.
Примерно да се допълни: "Ако на разстояние 200 метра няма подлези, надлези или други маркирани пешеходни пътеки".
« Last Edit: 20.11.2012, 17:19:44 by blagun »

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #64 on: 20.11.2012, 17:29:43 »
Просто трябва да има ограждения, там където е забранено да се пресича, също трябва да има огради на всички тротоари, по-тесни от два метра и да не може да се паркира върху тях.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #65 on: 20.11.2012, 17:40:43 »
Да, то така цяла София трябва да стане зандар. Просто си трябва прецизиране на закона и яки, ама много яки глоби за тия тип "абе, я-я-я, я че си спрем/минем тука".
I'll be back®

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #66 on: 20.11.2012, 18:18:11 »
И кой ще обикаля да глобява? Пък и какво ме грее мен, че някой може би евентуално ще бъде глобен, пък аз не мога да мина спокойно заради тоя тип шофьори и пешеходци, дето все гледат да им е удобно на тях?
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #67 on: 20.11.2012, 18:49:29 »
Текстът за продължението на тротоарите по платното трябва да се прецизира, тъй като по неговата логика хората може да пресичат при хотел "Плиска" през Цариградско, тъй като "пешеходната пътека ще е продължение на тротоара на Жолио Кюри". По същата логика през бул.Васил Левски пресичат пешеходци по продължение на тротоарите на Аксаков, Славянска, Иван Вазов, че даже и на Гурко, независимо от подлеза.
Примерно да се допълни: "Ако на разстояние 200 метра няма подлези, надлези или други маркирани пешеходни пътеки".
Точно при Плиска няма как да важи това правило там не е кръстовище, а има и  мантине. По скоро това правило важи за слабо натоварени кръстовища в населените места. Все пак не може на всяка пресечка да се прави пешеходна пътека.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #68 on: 20.11.2012, 18:56:18 »
На голям оффтопик сте го обърнали, къде в последните две страници споменахте думата трамвай/и, защото темата е затова, а за общи приказки относно пешеходците и задълженията им на пътя има една тема в инфраструктурния раздел.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #69 on: 20.11.2012, 19:36:49 »
Ми то няма нужда да споменаваме трамвая, защото той е с предимство. Ако не си разбрал това прочети коментарите отново.

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 21.11.2012, 00:53:42 »
Точно при Плиска няма как да важи това правило там не е кръстовище, а има и  мантине. По скоро това правило важи за слабо натоварени кръстовища в населените места. Все пак не може на всяка пресечка да се прави пешеходна пътека.

Там, където важи това правило си има начертана пешеходна пътека, но не тип зебра, ами все едно са нарисувани тротоарите с пунктирана линия, сега се сещам веднага в Младост на Атанас Москов, има пътека тип зебра, и 100м. по-надолу и продължението на банкетите, нарисувано на пътя. Наистина е само за по-слабонатоварените кръстовища, има ги из Младост и Люлин на няколко места такива.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 21.11.2012, 01:26:08 »
Там, където важи това правило си има начертана пешеходна пътека, но не тип зебра, ами все едно са нарисувани тротоарите с пунктирана линия
Поне от 20 години двата вида пешеходни пътеки са абсолютно приравнени. Различни по отношение на предимството бяха при стария правилник, който е отменен много отдавна.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #72 on: 21.11.2012, 08:57:11 »
Този тип пешеходни пътеки са само за кръстовища.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!