Author Topic: Изграждане на бул. Копенхаген с трамвайно трасе до Младост  (Read 498549 times)

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Има два варианта "да излезе по-евтинко":
- трамвайното трасе се отлага за след това по Каблешков
- ако е имало долно ниво за трамвайното трасе под Цариградско, се прави на ниво и се усложнява светофарът.
И двата варианта са влошаващи. Тогава трябва да се търсят по-малко грохнали пендели.
То доколкото съм гледал там на място то трамвая си има заделено място точно под моста на ниво терен, така че не виждам какво им оскъпява строежа това.
Е то там трамвайното трасе ще дойде по-късо като строителство защото има малко за довършване. Тъкмо да видим че могат да докарат нещо до край, че за момента само си гонят опашките

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Не само място, а и релси има под моста. Надолу ги извадиха при строежа на новия булевард, но под моста мисля че останаха.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Всичко е извадено, промени се геометрията на трасето. Иначе сервитут заделен има, там няма и за отчуждаване…

Online fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
... сервитут заделен има, там няма и за отчуждаване…

Именно, и затова имаше и трети вариант - да се започне само трамвайното трасе, но явно не искат или не могат да задействат такъв вариант.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
Всичко е извадено, промени се геометрията на трасето. Иначе сервитут заделен има, там няма и за отчуждаване…
т.е. по накъде искат да мине. То до кръстовището знам, че са извадени релсите, но следата си я има и не вярвам да я пипат.
Варианта за чисто трамвай и после булеварда сякаш е по-добър ако искат икономия

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма какво да си кривим душата - бул. Копенхаген - Ляпчев е с пъти по-важна артерия от трамвая. Отваря се Младост на изток (едва ли козята пътека Белов е вход/изход за стохиляден комплекс). При сегашното положение трафикът от всички посоки без юг се струпва на 7-ми километър.

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Сугерен съм, че южните части вече ползват предимно Околовръстното и за излизане по Тракия и Хемус.

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
По мои скромни впечатления на човек идващ веднъж на две седмици в този край на града ми се струва, че по Копенхаген ще се дръпне трафика Младост-Дружба, който хич не е малък и Младост-Горубляне, което ще облекчи със сигурност 7-ми километър

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Има два варианта "да излезе по-евтинко":
- трамвайното трасе се отлага за след това по Каблешков
- ако е имало долно ниво за трамвайното трасе под Цариградско, се прави на ниво и се усложнява светофарът.
И двата варианта са влошаващи. Тогава трябва да се търсят по-малко грохнали пендели.
Никога не е имало реален план за трамвай под кръстовището там. И в текущата поръчка си е заложен на ниво кръстовище. Лошото е, че по ОУП трябваше да е кръгово отдолу, а според всички текущи планове ще е нормално кръстовище, където, ако наистина се изнесе сериозен трафик от Младост оттам, ще стане сериозна тапа.
Не е за подценяване и скопеното излизане към Цариградско в посока Тракия оттам, където също ще стане ужас, заради пресичащите се потоци със Самоковско шосе.

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
Бива ли такова нещо!!!!!! Копенхаген ако не се направи ще си седите в задръстванията в Младост и на излизане от Дружбите по Брюксел към Цариградско! Поне Копенхаген да бяха оставили! Аман!!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Копенхаген ще го направят, когато приключи строителството зад МЕТРО и Техномаркета, респективно и отчужденията на частни терени.
Спрете си просташките мнения !

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Не е толкова тясно, събира се булевард със същия габарит като бул. Копенхаген в Дружба.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Разбира се че не е тясно. Между двата имота има повече от 45 метра. Габаритът на булеварда ако не се лъже беше 38 метра.
Иначе повечето имоти по булеварда вече са отчуждени.
« Last Edit: 05.06.2024, 15:54:03 by RADOCVET »
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Ето как се вписва в съществуващото положение, както и каква е била собствеността на имотите към началото на май месец...
« Last Edit: 05.06.2024, 16:59:32 by difian »