Author Topic: Въпроси и помощ  (Read 24377 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Въпроси и помощ
« Reply #40 on: 19.06.2022, 17:24:56 »
Според мен не си заслужава да наемате автобус за трима човека. Но винаги можете да попитате някоя фирма, която при наличие на свободни места да ви допише в списъка и да пътувате, не вярвам някой да ви откаже.
Това е добро предложение, въпреки че не съм сигурен дали превозвача ще се съгласи. Иначе има международни автобуси, които по принцип ни устройват за пътуване между два български града (на Арда Тур например както и още няколко),но най-вероятно фирмите ще откажат да ни превозят, дори и да има свободни места.
Вижте дали няма вариант с влак и прекачване на автобус примерно ако няма влак до този град.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #41 on: 19.06.2022, 18:34:39 »
Вижте дали няма вариант с влак и прекачване на автобус примерно ако няма влак до този град.
По принцип има,но проблемите са, че влака пристига чак към 13 часа,а на нас ни трябва да пристигне към 10 часа сутринта, а и гарата и автогарата са на 3 километра пеша някъде. Иначе от Пловдив трябва да пътуваме до Каварна и да се върнем в същия ден.
« Last Edit: 19.06.2022, 18:37:42 by Bulgaria111 »

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #42 on: 20.06.2022, 00:51:41 »
Помислете за вариант с преспиване там или пътувайте с лек автомобил. Вторият случай би бил най-гъвкав като вариант за пътуване в рамките на 1 ден  :fan:
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #43 on: 20.06.2022, 07:57:11 »
Какъв автобус за трима души? Вземете си рентакар. Ако никой от вас няма книжка, може да се пазарите с такси.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #44 on: 20.06.2022, 13:55:48 »
Мислих си за малък микробус, но не си заслужава, а таксито предполагам,че ще излезе по-солено, отколкото преспиване,така че вероятно варианта е с влак до Варна и от там с автобус и преспиване.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #45 on: 20.06.2022, 23:30:57 »
Специално ти снимах това тогава :)  За Шабла и Граничар също би трябвало да спират в Каварна. Доста са ги поорязали, пише че са нови от 1-ви май, доколкото може да се вярва на частници.

В Каварна има само една линия на ГТ през около час, от центъра до плажа и квартала около плажа. Не очаквах толкова брутално орязани разписания, само Варна-Добрич и Варна-Поморие са ок като интервали.
« Last Edit: 20.06.2022, 23:35:52 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #46 on: 21.06.2022, 07:34:21 »
Друг вариант е с нощния влак 8657 Пловдив-Варна. Пише, че има спални вагони, така че не е толкова зле положението.
На връщане, ако успеете да стигнете до 17:00 на гара Варна, ще сте си същата вечер в Пловдив, иначе - пак с нощния влак.
« Last Edit: 21.06.2022, 07:43:46 by blagun »

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #47 on: 21.06.2022, 09:11:04 »
Специално ти снимах това тогава :)  За Шабла и Граничар също би трябвало да спират в Каварна. Доста са ги поорязали, пише че са нови от 1-ви май, доколкото може да се вярва на частници.

Благодаря за информацията, иначе на някои частни фирми може да се вярва, на други не - зависи дали фирмата е адекватна. ;)

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #48 on: 11.11.2022, 16:10:49 »
Един познат ще пътува утре от Пловдив до летище София за полет в 08:00 (07:00 трябва да е там), та има ли транспорт, различен от нощния влак на БДЖ?
« Last Edit: 11.11.2022, 16:12:30 by Chezare »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #49 on: 11.11.2022, 16:53:23 »
Няма - първият автобус пристига в София 8:30, последният - 21:20 по разписание. Единственото решение е ранният сутрешен влак 8626 - тръгва от Пловдив 3:08 и пристига на Искърско шосе 5:36 по разписание, оттам е близо до летището и няма смисъл да се пътува до Централна гара.  :)
« Last Edit: 11.11.2022, 16:56:23 by V.Peichev »

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #50 on: 11.11.2022, 19:00:57 »
Наистина няма, проверих и разписанието на преминаващите автобуси на Арда Тур и Юнион Ивкони, но и те са много късно.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #51 on: 14.11.2022, 18:00:30 »
Бих искал да попитам може ли да се подаде оплакване и къде по-точно, ако шофьорите на междуградските автобуси подминават спирките? Защото спирката в едно село много често се пропуска, понеже билета до града (Пловдив в случая) е под 2 лева и на шофьорите в повечето случаи не им се занимава да спират и пътниците чакат, или следващият междуградски автобус, с надеждата да спре, или влак ако има скоро (през 2-3 часа са). Предполагам че би следвало да може да се подаде оплакване в ДАИ, Община Пловдив или Областна Администрация, но не съм сигурен къде е по-редно и къде ще има по-голям ефект.

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #52 on: 15.11.2022, 00:35:14 »
Винаги можеш да подадеш оплакване за разписание, което е възложено, но не се изпълнява. При всеки случай можеш да подадеш ясно описан сигнал до ИААА (за предпочитане до София, а не в пловдивския отдел!), които след известно време ще изпратят екип, който да чака автобуса на съответната спирка или направо на автогарата. За такова нарушение ще има акт както за водача, така и за превозвача.

Останалото зависи и от възложителя на съответната линия и маршрутно разписание - по-вероятно е областната администрация да го е възложила, но може и да е от съседна област/община. Пусни сигнали на няколко места, все някой ще се сезира.
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #53 on: 15.11.2022, 11:24:36 »
Или си купи билет онлайн, тогава няма как да не спре, защото със сигурност ще знае че има хора. Но като цяло аз от известно време изобщо не се занимавам с частници, нито могат да направят читави актуални разписания, нито сайт, нито пътуване с прекачване между отделни фирми. Пътувам само с държавния превозвач БДЖ, ако питаш мен пътувай си с тях и не се занимавай с частници. Имат си онлайн билети, пътуване с връзки, радар, всичко си е цивилизовано и направено като хората. На частника му дай да върти кръчми само, ако е нещо сериозно стратегическо като траспорт доказано 99% са гОла вОда.

Разбира се има и изключения. Например съм доволен от частните автобусни превозвачи в райнона на Поморие и Слънчев бряг. Като има промени още на предния ден минават и залепват разписанията на всяка спирка, спазват ги доколкото може почти до секундата, дори веднъж през зимата в автобусчето Поморие-Слънчев Бряг ми дадоха телефон, защото предстоеше промяна на разписанието след 2 дена да се обадя, и те сами ми предложиха да ми звъннат да ме уведомят за новите часове на преминаване. Това са ми наблюдения през зимата, през летния сезон знам че е мазало и не е баш така. Като цяло е хубаво държавата и общините да поемат изцяло обществения транспорт, с частници е пълно мазало.
« Last Edit: 15.11.2022, 11:32:29 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #54 on: 15.11.2022, 11:39:12 »
БДЖ също имат своите слабости - прекалено дълги времепътувания, чести закъснения и т.н.  :rolleyes:

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #55 on: 15.11.2022, 14:26:26 »
Благодаря ви много за изчерпателните отговори.
Или си купи билет онлайн, тогава няма как да не спре, защото със сигурност ще знае че има хора. Но като цяло аз от известно време изобщо не се занимавам с частници, нито могат да направят читави актуални разписания, нито сайт, нито пътуване с прекачване между отделни фирми. Пътувам само с държавния превозвач БДЖ, ако питаш мен пътувай си с тях и не се занимавай с частници.
Проблемът е,че не може да се купи билет онлайн, защото фирмата не предлага, само от шофьора и автогарата може. Като ако се пътува от града до селото, няма проблем да спре,понеже си си купил билет предварително за там. Иначе и аз гледам да ползвам влака,понеже е по-надежден и малко по-евтин, ама понякога разписанието не ме устройва и тогава чакам автобуса, въпреки че ме е подминавал много пъти, понеже билета от селото до Пловдив е само 1,60 и шофьорите няма да спечелят много. (а тези автобуси идват от по-далечни места като Карлово и Хисаря с по-скъпи билети.)
« Last Edit: 15.11.2022, 14:28:52 by Bulgaria111 »

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #56 on: 20.07.2023, 21:20:36 »
Здравейте, някой има ли актуално разписание на автобусите за Пловдив? Интересува ме за вторник вечерта

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #57 on: 20.07.2023, 21:41:19 »
Здравейте, някой има ли актуално разписание на автобусите за Пловдив? Интересува ме за вторник вечерта
В сайта на ЦАГ СОФИЯ има  автобус за Пловдив в 19:00ч.на Хеброс бус

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #58 on: 20.07.2023, 22:37:03 »
На Хеброс това е последния за сега в 19:00 часа, инфото ми е от преди седмица. На гишето на ЦАГ София на Хеброс е имало курс и от 20:00 часа, но е зачеркнат и явно не се обслужва вече.