Author Topic: Негима  (Read 3218 times)

Offline emmm_192

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Негима
« on: 20.02.2014, 00:36:17 »
Здравейте!Регнат съм от много време във форума,но рядко пиша сравнително.Та реших да открия нова тема за прословутата автобусна фирма "Негима".Спомням си,че беше фирма за междуградски превози,като ГРУП,ЕТАП и т.н.Веднъж,много отдавна съм пътувал от Варна до София с нея.Та някой би ли споделил информация за тази фирма,снимки и т.н.Съществува ли,или отдавна я няма?! :)

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Re: Негима
« Reply #1 on: 20.02.2014, 10:15:42 »
До колкото ми е известно тя фалира преди доста време,а автобусите не знам какво стана с тях или са ги продали или са бракувани.

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #2 on: 30.09.2015, 23:30:44 »
До колкото ми е известно тя фалира преди доста време,а автобусите не знам какво стана с тях или са ги продали или са бракувани.
Може би това е била причината за фалита й.А какви автобуси е притежавала фирмата?

Offline ivan3275

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 02.10.2015, 00:02:08 »
Фирмата разполагаше с автобуси предимно марка MITSUBISHI PRENSES TEMSA и MARATON също и един MERCEDES BENZ 0303 и една SCANIA ама не и знам модела.Аз общо съм си записал 7 броя автобуси когато стоях на автогарата и ги следях,може фирмата да е имала и още автобуси,но не съм ги записал ето и подробен списък на тези,които съм записал:
С 5516 КА - MITSUBISHI PRENSES TEMSA
С 5517 КА - MITSUBISHI PRENSES TEMSA
С 5518 КА - MITSUBISHI PRENSES TEMSA
С 2710 КТ - MITSUBISHI MARATON TEMSA
С 2712 КТ - MITSUBISHI MARATON TEMSA
С 0485 РМ - MERCEDES BENZ 0303
С 7946 КМ - SCANIA
Това беше част от подвижния състав на Негима,само да уточня,че Сканията не беше модел като на тези от Биомет,а беше много по-стар модел не мога да кажа какъв,явно е купувана на старо,както и Мерцедесът.За Темсите или по-точно Митсубишитата явно бяха чисто нови,но кой ги купи нямам идея,имам предположения за Етап да ги е купила после или Транс 5 защото те заедно с Груп (първата)разполагаха с такива автобуси,а щях да пропусна и Бодивали и те също имаха такъв тип автобуси.Това е което знам до тук,ако някой знае повече да заповяда.

Offline seamengb

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 03.10.2015, 15:17:28 »
ivan3275, Благодаря ти, че ми припомни за тези Prenses Temsa индиректно.  :P Любимите ми по времето им. Доста топлички си спомням, че бях и много вървяха. Чак опасно много. Спомените ми са за тези на Етап.
Ето и клип с възможностите им:
https://www.youtube.com/watch?v=D_Bc4ws8-i8