Author Topic: ГОВОРИЛНЯ.  (Read 50635 times)

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: ГОВОРИЛНЯ.
« Reply #300 on: 25.09.2024, 18:22:52 »
Кой смяташ, че принуждава страните умишлено да ползват долари? Даже на Русия е забранено! Нещо разбиранията ти са като бригадите - не било робско шото ти изнася!
Освен това промиването на детски мозъци в детската градина и училище с цел да предизвикаш еуфория от експлоатираното дете е адски гнусно, да не кажа греховно.

За Петя Дубарова не се правете на вода ненапита!
Защото кой ви би да и намалете поведението и да я ударите и в училище, като се знаете какви сте посредствени!
Второ заради акъла на такива като тебе тя не може да иде да види любимия си мъж!
Ама вие после нали си я използвахте в учебниците по Руски език да си правите учебен материал! Какво като и намалиха поведението и я оставихте бедна и без пари и да не може да пътува на Запад!
Нали Вие сте си добре! Нали взехте пенсии и сега сте недоволни, че не ви стигали.
Истината е, че сте просто едни мизерни душици, които дори не обичат сегашната си държава! Те обичат НРБ! В тоя смисъл единствената причина да не ви презира човек, че не иска да падне на това долно ниво, на което се намирате Вие.
Иначе има държава Киевска РУсия, колко има държава с името Византия! Зиро!
« Last Edit: 25.09.2024, 18:53:38 by ooleg »
Украйна, победа!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #301 on: 25.10.2024, 14:45:07 »
Населението на света е около 7,8 милиарда души. За повечето хора това е голямо число, това е всичко._*
Въпреки това, ако преброите 7,8 милиарда души в света като 100% от хората, тези проценти имат повече смисъл.
*ОТ 100% хора*
11% са в Европа
5% са в Северна Америка
9% - в Южна Америка
15% - в Африка
60% са в Азия
49% живеят в селата
51% - в градовете
12% говорят китайски
5% на испански
5% на английски
3% говорят арабски
3% на хинди
3% на бенгалски
3% на португалски
2% на руски
2% на японски
62% на собствения си език.
77% имат жилища
23% нямат къде да живеят.
21% от хората преяждат
63% могат да ядат колкото искат
15% от хората са недохранени
Дневните разходи за живот на 48% от хората са под 2 щатски долара.
87% от хората имат чиста питейна вода
13% или нямат чиста питейна вода, или имат достъп до замърсен водоизточник.
75% имат мобилни телефони
25% не го правят.
30% имат достъп до интернет
70% нямат условия за достъп до интернет.
7% са получили висше образование
93% от хората не са учили в колеж или университет.
83% могат да четат
17% от хората са неграмотни.
33% са християни
22% са мюсюлмани
14% - индийци
7% са будисти
12% - други религии
12% нямат религиозни убеждения.
*26% живеят по-малко от 14 години*
*66% са починали на възраст между 15 и 64 години.*
*8% хора над 65 години.*
Ако имате жилище, ядете питателна храна и пиете чиста вода, имате мобилен телефон,
можете да сърфирате в интернет и сте завършили колеж или университет, вие сте в малка привилегирована група.
(в категория под 7%)
*ОТ 100% ОТ ХОРАТА ПО СВЕТА САМО 8% МОГАТ ДА ДЖИВЕЯТ ДО 65 ГОДИНИ.*
*_Ако сте над 65 години, бъдете щастливи и благодарни. Грижи се за живота, грабни момента. Не сте напуснали този свят преди 65 години, както 92% от хората, които са си отишли ​​преди вас. Ти вече си благословен човек._*
*Погрижете се за собственото си здраве. Ценете всеки оставащ момент!!!*
✍️ ✅Мащабно проучване в САЩ показа, че:*
  ▪️Най-продуктивната възраст на човек е от 60 до 70 години;
  ▪️ Вторият най-продуктивен етап на човек е възрастта от 70 до 80 години;
  ▪️ 3-ти най-продуктивен етап - 50 и 60 години.
  ▪️ Преди това човек все още не е достигнал своя връх.
  ▪️Средната възраст на лауреатите на Нобелова награда е 62 години;
  ▪️Средната възраст на президентите на 100-те най-големи компании в света е 63 години;
  ▪️Средната възраст на пасторите на 100-те най-големи църкви в САЩ е 71 години;
  ▪️Средната възраст на татковците е 76 години.
  ▪️ Това потвърждава, че най-добрите и най-продуктивни години на човек са на възраст между 60 и 80 години.
  ▪️Това проучване е публикувано от екип от лекари и психолози в NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE.
  ▪️Те откриха, че на 60-годишна възраст достигате върха на своя емоционален и умствен потенциал и това продължава до 80-годишна възраст.
  ▪️ Следователно, ако сте на 60, 70 или 80 години, вие сте на най-доброто ниво в живота си.
ИЗТОЧНИК:* New England Journal of Medicine
Споделете тази информация, за да могат вашето семейство и приятели на 60, 70 и 80 години да се гордеят с възрастта си.
  ▪️Това „турне“, наречено „живот“, започва много по-късно, отколкото очаквахте!
[12.01, 16:07] Суханов Ю. Ф.
  Споделете това с хора над 60 години. Това ще им бъде от полза и❗️
от СА
Спрете си просташките мнения !

Offline koisumaz

• Маниак
  • ГТ Пловдив запада
    • View Profile
« Reply #302 on: 03.11.2024, 15:30:47 »
Малко странен въпрос, но в няколко общности ми се случва по 1-2 човека да имат проблем с мен, но да не се обръщат към мен директно и евентуално да приема критиката, а да пишат на друг човек той да ми каже,че те имат проблем с мен. На вас случвало ли ви се е и дразните ли се на такива неща?

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #303 on: 03.11.2024, 16:22:27 »
То и у форума е така, та да не се чудиш:

https://www.facebook.com/reel/918983118725691

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #304 on: 12.11.2024, 15:11:05 »
Това е за много интелигентните:

Айзък Азимов:
"Какво е интелигентността все пак? Когато бях войник, изкарах 160 точки на един тест за пригодност, вместо обичайните 100. Никой в базата не беше виждал подобен резултат и за около два часа около мен се вдигна голям шум.
В общ план не настъпиха никакви промени – на другия ден си бях общ работник в кухнята, най-високата длъжност, до която се издигнах в армията.
През целия си живот съм отбелязвал подобни резултати, поради което се имам за високо интелелигентен, а очаквам и другите да ме смятат за такъв. Макар че всъщност, не означават ли тези постижения, че просто ме бива да отговарям на въпросите на хората, които измислят тестовете и чиито интелектуални наклоности са близки до моите?
Имам например един автомонтьор, който според мен не може да е изкарал повече от 80 точки. Винаги съм смятал за разбиращо се от само себе си, че от нас двамата по-интелигентният съм аз. Само че като се повреди нещо по колата ми, търча при него – гледам го трепетно как ѝ разглежда вътрешностите и чакам да се произнесе, сякаш е свещен оракул. И той винаги ми поправя колата.
Ами да си представим, че моят монтьор състави въпросите на тест за интелигентност. Или пък ги състави някой дърводелец, или фермер – който и да е извън университетските среди. Всеки от тези тестове би ме охарактеризирал като пълен идиот. И то съвсем основателно. В един свят, където не бих могъл да използвам моята академична подготовка и уменията да си служа с езика, а се налага да правя нещо сложно и трудно с ръцете си, аз бих се провалил. Моята интелигентност следователно не е абсолютна, а е функция на обществото, в което живея, както и на факта, че една малка група от това общество си е присвоила правото да се произнася по въпросите за интелигентността.
Да вземем пак моя автомонтьор. Той винаги се шегува като се видим. Веднъж си измъкна главата изпод колата и каза: „Докторе, един глухоням влязъл в една железария да си поиска гвоздеи. Сложил си двата пръста на тезгяха и показал с другата ръка, сякаш чука върху тях. Продавачът му донесъл чук. Той поклатил глава и посочил пръстите си. Продавачът донесъл пирони. Човекът ги взел и си отишъл. Следващият обаче, който влязъл в магазина, бил сляп. И искал да си купи ножица. Как мислиш ти, докторе, че си я поискал?“
Аз най-простодушно вдигнах дясната си ръка и изобразих с два пръста рязане на ножица. На което моят автомонтьор се изсмя язвително и каза: „Ех, ти, лапнишаран. Ами той просто му казал какво иска“. После прибави снизходително:
„Цял ден пробвам клиентите с тая история“.
„И хвана ли много?“ – попитах аз.
„Само няколко. Ама знаех, че ти ще се хванеш.“
„Че защо?“
„Ами, защото, докторе, си дяволски образован. Знаех, че не може да си много умен.“
Имам неприятното чувство, че думите му не са лишени от основание".

Offline ooleg

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #305 on: 12.11.2024, 18:35:45 »
Любимият ми автор.
Украйна, победа!