Author Topic: Горна Оряховица  (Read 245826 times)

Offline ari_91

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Горна Оряховица
« Reply #600 on: 25.06.2016, 19:57:08 »
Здравейте! Интересува ме къде в близост до ЖП гарата спира автобус 10 за В. Търново? Ще се радвам ако ми дадете линк към Google Maps или онагледено по някакъв друг начин. Благодаря! :)
Като излезеш от сградата на жп гара Горна Оряховица тръгваш нагоре по улицата, която се намира срещу самата жп гара. След това завиваш на дясно и ще видиш спирката.

Online dobriii123

• Маниак
  • Фен на железопътния и градския транспорт! :)
    • View Profile
    • Email
« Reply #601 on: 25.06.2016, 20:21:08 »
Това ли е пътят?

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #602 on: 25.06.2016, 21:56:42 »
Никога не съм пътувал с автобус 10, но не се ли очаква, че ще спира под навеса там, където съм виждал горнооряховската линия 1 май беше, да спира? Иначе съгласно обяснението на колегата ari_91 достигнах до тази спирка в Стрийт Вю. Ако на нея спира 10, значи вече знаеш къде точно се намира. :)
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Online dobriii123

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #603 on: 25.06.2016, 22:37:10 »
Много благодаря за Стриит Вю визуализацията! Пътувал съм с автобус 10 и преди, но само веднъж и през 2011, имам някакъв особен спомен и сега вече съм сигурен! Благодаря, ако има някакъв проблем, ще питам някой местен, но вече се ориентирах!

• View Profile
    • Email
« Reply #604 on: 25.06.2016, 23:30:13 »
Много благодаря за Стриит Вю визуализацията! Пътувал съм с автобус 10 и преди, но само веднъж и през 2011, имам някакъв особен спомен и сега вече съм сигурен! Благодаря, ако има някакъв проблем, ще питам някой местен, но вече се ориентирах!
Пак заповядай! ;) Казано честно малко ти се чудя защо ти е да хващаш автобус? Ако идваш от Враца, то БВ 2613 (ако пътуваш с него) ще дойде на 5 коловоз. На съседния 4 ще чака чинно пътник за Плачковци (поне), не си спомням точно как беше и не ми се гледа в разписанието, може и до Стара Загора да е. Минаваш през подлеза и така. Лично аз винаги така правех, понеже обичам влаковете. Само че, в моя случай, БВ 2612 винаги го приемат на 1 коловоз, но разстоянието, което трябва да мина през подлеза е едно и също, защото пероните са си 3. Но ти си знаеш. Навръщане винаги съм пътувал с маршрутката до Горна Оряховица, поради притеснения, че обратният влак може да закъснее някъде из Балкана и да си изпусна след това бързия за Варна.
« Last Edit: 25.06.2016, 23:32:32 by тролей №164 линия 2 »

Online dobriii123

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #605 on: 26.06.2016, 09:03:26 »
Нямам намерение да пътувам с влака до Втн - поради две причини :
1 - ще пътувам с 460 от Роман, а той пристига на ГО в 11:50, откъдето влак за Балкана има чак в 13:20 (далечината на ЖП гарата във Втн не ми е толкова проблем)
2 - автобус 10 ще ми спре точно „пред вратата" , не да почна да се лутам из Търново, а и не ми се вози в маршрутки
« Last Edit: 26.06.2016, 09:06:59 by dobriii123 »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #606 on: 26.06.2016, 09:23:12 »
Линия №10 никога не е спирала точно пред сградата на жп гара Горна Оряховица, защото след това няма как да мине по улицата нагоре, тъй като е доста тясна. Разстоянието не е толкова голямо, че да е пречка за пътниците, които пътуват от Велико Търново до жп гарата в Горна Оряховица. Маршрутната линия "Велико Търново - Жп гара Горна Оряховица" тръгва точно от централния вход на жп гара ГО, но пък във Велико Търново маршрутът й не е напълно идентичен с този на №10. Линия №10 се движи на 15/20 мин., а маршрутната линия на 30 мин. през делнични дни. Билетът е 1.50 лв. за пътуване от Горна Оряховица до Велико Търново, само в автобусите (2 от общо 7 коли) на горнооряховската фирма "Янтра Транспорт", билетът е 1.60 лв.

Online dobriii123

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #607 on: 26.06.2016, 11:33:04 »
На мен не ми е пречка да повървя малко до спирката, ако ще се возя в по-нормален автобус, а автобус 10 ще спре точно там в Търново, където ми трябва, а не някъде на пощата примерно или АГ Запад (това имах предвид под „пред вратата"). Именно затова автобус 10 ми е най-удобен.

• View Profile
    • Email
« Reply #608 on: 26.06.2016, 11:59:03 »
На мен не ми е пречка да повървя малко до спирката, ако ще се возя в по-нормален автобус, а автобус 10 ще спре точно там в Търново, където ми трябва, а не някъде на пощата примерно или АГ Запад (това имах предвид под „пред вратата"). Именно затова автобус 10 ми е най-удобен.
Не го приемай като агитация от моя страна. Просто ти описвам алтернативите, които имаш. Колегата ari_91 вече спомена за маршрутната линия. Тя минава през Южен пътен възел и спира на, да го наречем "мини-площада" или кръстовището между пазара и Съдебната палата. След това мисля, че ходи до АГ Запад, но не съм 100% сигурен.
Вариантът с влак - при него трябва да отчетем наличието на 4 линии (макар и на не малки интервали) ог МГТ, които обслужват ЖП гара - 4, 5, 13 и още една, която никога не съм виждал, но съм чувал, че има такава (30 или 70 беше).
От тях, бих препоръчал линия 5 едновременно като туристическа и бърза (за ~25-30 мин. си на центъра). Обикаля Царевец и Стария град преди да влезе в "Новия град", а маршрутът й се припокрива на 100% с този на 10 от тук до тук. Минават по ул. "Стефан Стамболов" и бул. "Васил Левски".
Приятно прекарване в Търново! :)
Автобуси 10 и 13 минават по бул. Никола Габровски, но до Пощата 13 стига през Южен пътен възел.
4 и 5 минават  - по бул. България.
4 и 13 стигат по един и същи път до Съдебна палата/пазара.
В делник линия 5 е на 20 мин, празник на 60. 4 всеки ден на 60 мин. 13 май беше на 20 мин, но не съм сигурен.
« Last Edit: 26.06.2016, 12:05:24 by тролей №164 линия 2 »

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #609 on: 26.06.2016, 13:16:50 »
Не бих казал, че районът на централната жп гара във Велико Търново, в това число и кв."Света гора" е зле от гледна точка на обществен транспорт. Автобусни линии №13 и №5 се движат на интервал от по 20 мин. (една от друга са на 10 мин.) и пътуват до най-големите квартали на Велико Търново. Като към тях се прибавят и №70, и №4 (пътуващи до крайни квартали на града), които се движат на по 60 мин., общата картина не е никак зле. Линия №30 се движи само сутрин и вечер и обслужва един микро район на кв."Бузлуджа". Относно автобусите, които пътуват по линия №10, зависи какво се разбира под "нормален". По тази линия се движат както сравнително нови и климатизирани Манове, така и малки Отокари и Исузута. Последните две са доста неудобни за хора, които пътуват с повече багаж. Отокарите са с тесен салон, клатят се на всички страни, дори и да се движат по равни участъци, но поне имат климатици. Линии №5 и №10 има само три общи спирки: "Стари хали", "Община Велико Търново/МДТ "Константин Кисимов" и "Съдебна палата". В останалата част от маршрута си нямат нищо общо.
« Last Edit: 27.06.2016, 11:46:34 by ari_91 »

Online dobriii123

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #610 on: 26.06.2016, 13:31:35 »
Под нормален автобус имах предвид нещо различно от маршрутка. Няма да съм с много багаж, но не харесвам маршрутките. И понеже, както разбрахте, има един час и половина между влак 460 и връзката за 4-та линия и факта, че няма да ми се налага излишно ходене от еди къде си до мястото, където ще гостувам, а 10 ще спре точно там. Иначе аз много обичам влаковете, както и да пътувам с тях, като навръщане може именно с влака да се върна. Благодаря за пожеланието и изчерпателната информация относно възможностите за придвижване, може да ги преосмисля, но вариантът МБВ460>автобус 10 ми е най-удобен.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #611 on: 26.06.2016, 13:53:45 »
Впрочем, като стана дума за 10-ката, на 16 юни бях във Велико Търново и от АГЗ до "Майка България" пътувах с едно междуградско Исузу на "Янтра", като се отваряше само първата врата и шофьорът таксуваше, което съответно го забавяше. Помня, че преди за градски билет в Търново взимаха 80 ст., а този път беше намален на 70 като при търновските превозвачи. Би трябвало това Исузу да има прилична вентилация, но такава не усетих. При всички случаи най-добре е да се пътува с "Надежда" по тази линия.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #612 on: 23.12.2016, 14:48:57 »
Страхотна новина за железничарския град.  :P

Фирма „Надежда” ще обслужва градските линии на „Янтра транспорт”

Фирма „Надежда” ще изпълнява градските и линии, обслужвани досега от „Янтра транспорт”. Изпълнението на превоза ще бъде с по-нови автобуси и на по-ниска цена. Градският билет ще бъде 0,70 лв. До сега се таксуваше на 1.00 лв. Картите, издадени от стария превозвач до края на годината, ще важат и при фирма „Надежда”. На хората, ползващи обществения транспорт ще предложим по-нови автобуси, климатизирани и с отопление. Част от тях са оборудвани и за хора с увреждания. Възможно е да имаме някакви пропуски в началото, защото започваме нещо ново, затова и молим гражданите да проявят разбиране и търпение. Ще се постараем за максимално кратко време да влезем в ритъм, коментира собственикът на фирмата Надежда Христова.

Новият превозвач се ангажира и с разпространение на автобусното разписание по спирките.

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #613 on: 23.12.2016, 20:38:17 »
И кое и е страхотното?
Поредната общинска далавера с избран уж по-добър превозвач.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
« Reply #614 on: 24.12.2016, 07:57:38 »
И кое и е страхотното?
Поредната общинска далавера с избран уж по-добър превозвач.
Новината е добра за използващите услугата. Какво предлага в момента ЯТ? Дърти, смрадливи, неподдържани със 17 стъпала автобуси, които возят за 1 лв :angry:

Offline Hakkinen

• Маниак
  • The Flying Finn Is There To Win!
    • View Profile
« Reply #615 on: 07.09.2017, 13:47:06 »
Малко пресни снимки и информация към тях.
Ирисбусите на "Надежда" бяха пререгистрирани наскоро заради промяна в регистрацията на компанията лизинзгодател. Явно още ги изплащат. 2606 е бившият 1268, 2610 е бившият 2088. 1269 пък е станал 2607.
Последната снимка е на една от двете новодоставените придобивки на "Алекс Ок" по линия 14, не съм сигурен какъв е точният модел - предполагам, Man NM 223.2 или нещо подобно. Тези мидита с по-дълга база сякаш са по-рядко срещани?. Конкретно на този модел купето му е досущ като на втората генерация манове. Снимката е далеч от перфектността, но засега е единствената на този автобус, с която разполагам.
Иначе нека припомним, че фирма "Надежда" /Велико Търново/ е основният превозвач и в Горна Оряховица, като изпълнява линиите от края на миналата година.
« Last Edit: 07.09.2017, 13:50:26 by Hakkinen »

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #616 on: 16.02.2019, 20:23:20 »
Чавдар м80 с ремарке в центъра на Горна Оряховица, 70 - те години.

Източник
« Last Edit: 16.02.2019, 20:24:59 by Magirus deutz »

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #617 on: 21.07.2020, 21:44:33 »
Стар автобус в Горна Оряховица, 30-те години на миналият век.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #618 on: 26.07.2024, 19:56:26 »
I - Ikarus 620 с рег. № Вт 95-60, заснет през 1972г., малко преди да бъде разрушена часовниковата кула в града.

II - ЖП гарата в града и автобуси ПАЗ-672, Skoda 706 RTO и Чавдар М80 в началото на 70-те години.
Направеното днес е недостатъчно за утре.