Author Topic: Автобуси  (Read 240768 times)

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Re: Re: Перник
« Reply #100 on: 04.09.2007, 23:24:34 »
Quote from: Ivo
Балкантон, системата в Перник е такава-за да слезнеш, трябва да подадеш сигнал до шофьора с бутона, малко преди спирката, иначе ако няма никой на спирката няма да спре. Това е хитро измислено, защото не се налага да спира на всяка спирка, особено за извънградските линии.

То така е в почти цяла цивилизована Европа, ама тукашните тарикати са злоупотребявали страшно много с това, както с блокировките по вратите и стъпалата. А после реват, що шофьора ги затискал и не им отварял вратите.............ае българска му работа  

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #101 on: 05.09.2007, 00:06:17 »
Така е, всички софийски Мерцедеси имаха такива бутони, но отдавна вече не работят.

Колкото до Ивекото: софийските Ивеко по 72 не са ли същите?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #102 on: 05.09.2007, 00:10:48 »
едно такова Ивеко дето го хвалиш днес на 72 го ремонтираха от обяд на Военна академия и сега към 21.00 още не го бяха оправили. А ситуацията беше трагикомична - спрял рейса до тротоара и понеже Сиббус (никан лайн) нямат аварийка и беше дошъл някакъв бял бус и рейса беше на крик, бяха излели води и всичко на пътя и го оправяха току на спирката на Военна академия - шоу

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #103 on: 05.09.2007, 00:24:45 »
Quote from: Repcho
едно такова Ивеко дето го хвалиш днес на 72 го ремонтираха от обяд на Военна академия и сега към 21.00 още не го бяха оправили. А ситуацията беше трагикомична - спрял рейса до тротоара и понеже Сиббус (никан лайн) нямат аварийка и беше дошъл някакъв бял бус и рейса беше на крик, бяха излели води и всичко на пътя и го оправяха току на спирката на Военна академия - шоу
Как може, не трябва ли да вземат от Земляне някоя аварийка и да го разкарат оттам?Откъде-накъде ще го оправят на оживен столичен булевард???

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #104 on: 05.09.2007, 00:29:40 »
Значи тези в София дойдоха от Перник и не са баш същите, май са по-стари, и са с един прозорец по-дълги. А иначе не се и съмнявам че от Сиббус са ги прецакали и тях вече, те какъвто и автобус да им дадат все ще го прецакат, въобще не трябваше да им ги дават от Перник. Ама аз преди време като ги пуснаха помните ли какво ви казах, че до 2-3 месеца ще ги прецакат,и явно верно са успели. Като се започна с премахването на блокировките на вратите, и бутоните за сигнал до шофьора, та сега дето казвате, че се е повредил. А тези в Перник са като нови, и всичко си работи.
А в Перник има и един МАН, като тези на Сиббус обаче Пернишкият е отлично поддържан и изглежда като чисто нов.
« Last Edit: 05.09.2007, 00:35:22 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Ikarus

• Маниак
    • View Profile
    • http://
« Reply #105 on: 05.09.2007, 10:42:50 »
Quote from: Ivo
Много добро впечатление ми направиха тези автобуси Ивеко
...
Хм хубави снимки браво.Наистина е хубаво когато темата се облагороди със снимки и скоро и аз ще побликувам  .Според мен този нов електро автобус е грозен но това си е мое мнение.
« Last Edit: 05.09.2007, 21:10:33 by difian »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #106 on: 05.09.2007, 11:36:06 »
Quote from: Ikarus
Хм хубави снимки браво.Наистина е хубаво когато темата се облагороди със снимки и скоро и аз ще побликувам  .Според мен този нов електро автобус е грозен но това си е мое мнение.
Честно казано и на мен дизайнът му не ми допада много, но не мога да кажа, че е грозен. Но като дизайн и като цяло повече от него ми харесват Чавдар 11Г5 или ЗиУ 9 например.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #107 on: 05.09.2007, 21:14:47 »
Quote from: Ikarus
Ще направя удно малко отклонение от завихрилата се тук приказка...

МОЛЯ, НЕ ЦИТИРАЙТЕ ТВЪРДЕ ДЪЛГИ МНЕНИЯ    ТУРЕТЕ СЛЕД МАЛКО ВСТЪПИТЕЛНА ЧАСТ ЕДНО МНОГОТОЧИЕ.ДАВАТЕ ЦИТАТ И ИМА ЛИНК КЪМ ОРИГИНАЛНОТО МНЕНИЕ, ПРИ ЖЕЛАНИЕ ОТ ЧЕТЯЩИЯ, ТОЙ МОЖЕ ДА ОТИДЕ ПРИ ОРИГИНАЛА.

И един малък въпрос- според все още действащите книжовни правила, "побликувам" или "публикувам" не се ли пише с две "у", както съм сторил аз при втората дума в кавички  
« Last Edit: 08.09.2007, 18:40:30 by difian »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #108 on: 06.09.2007, 01:59:30 »
Това е хибрид. Аз да си кажа  

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #109 on: 03.12.2007, 17:57:50 »
от 01.12.2007 цена на билетчето в Перник 0.70лв.за автобусите,тролейбусите за сега остават на 0.50 лв

Offline iee

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #110 on: 27.12.2007, 00:21:22 »
и до София вече - 2.30!!!!! Мдааа, с новата кметица нещата тръгнаха на зле в пернишкия транспорт. Пътувам всеки ден от Перник до София и обратно, както и в Перник с градския транспорт. Проблема е, че основния превозвач "Пътнически превози" по скоро несменяемия му чеф е вече в общинския съвет, доколкото разбрах. А аз тъкмо си мислех, че най накрая всички ще се отървем от тях    Веднага след изборите тази загиваща иначе фирмичка стана пак "велика". В повечето  автобусите са закичили огромна снимка на новия кмет, предполагам за да има кого да псуват пътниците. Истината е че всеки ден към София сутрин и към Перник вечер пътуват хиляди хора, които буквално се тъпчат във вече разпадащите се автобуси. Не спазват разписанието си, вървят на принципа " ако има автобус в движение, ще дойде". Редовното оправдание на диспечера на автогарата когато поредния автобус не е дошъл е: "Ми няма автобуси, повредиха се...."  Алтернатива са маршрутките в които също се тъпчат по 30 човека, но поне са до Руски паметник. Освен това интересното е че сутрин всяка кола движеща се в посока София е градски транспорт. Много е странно сутрин по спирките има колони от коли които качват чакащите там    Е аз пътувам вече с влак, добре че пуснаха ДМВ-та, и някакви реновирани вагони, дано мангалите не ги осерат скоро, защото ще стане страшно.  И винаги съм се чудил, защо още няма софийска линия до Перник. Най-малкото това е суперпечеливша линия, дори в момента при положение, че на всеки 20 мин. би трябвало да има автобуси до София, на всеки 30 маршрутки и на 1 час влак, спирките за софия са си пълни с чакащи хора. Ноооо, явно пазарната икономика и конкуренцията не действат в този град.
 А , щях да забравя    ако ви се наложи да позвате транспорт от Перник до някой от градовете в областа. Правете го с особено внимание и готовност да останете там завинаги   линиите се обслужват от същата тази фирма и обикновенно ако сте успели да стигнете, то почти сигурно е че няма да можете да се върнете. Чакал съм автобус 4 часа в Брезник, при положение, че са на почти половин час. Обикновенно пускат вместо автобус, маршрутка, която се тъпче с измъчени хорица натоварени с торби, чували, и други неща .....    Ужас!!! Приключението наистина не си заслужава
« Last Edit: 27.12.2007, 00:29:10 by iee »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #111 on: 27.12.2007, 15:10:44 »
Влаковете са единствения възможен вариянт от София до Перник. Никаква автобусна линия. Просто няма смисъл от нещо, което ще стои в задръствания по целия маршрут. Сегашните влакчета са най-доброто възможно.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #112 on: 27.12.2007, 16:46:18 »
дали си струва да са влакчета. над  50% от тия перничани идват тук като нискоквалифицирана ръка, на която не и пука на какво ще се вози, по точно в какво, но е навирила глава, щото не живее в софия, а може спокойно да си фърля буклука дето и падне, да ругае и ... да се чуфстфа като у село

Offline iee

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #113 on: 27.12.2007, 22:24:36 »
Quote from: maniak
дали си струва да са влакчета. над  50% от тия перничани идват тук като нискоквалифицирана ръка, на която не и пука на какво ще се вози, по точно в какво, но е навирила глава, щото не живее в софия, а може спокойно да си фърля буклука дето и падне, да ругае и ... да се чуфстфа като у село

Много грешиш, Просто явно такава ти е средата. Всичките работещи в София перничани които познавам вобще не са нискоквалифицирани. Аз лично съм фен на градския транспорт и те уверявам, че досега никога не съм пътувал гратис, нито съм си Фърлял боклука Дето ми падне, можеби защото доста време съм живял извън прекрасната ни България, но повярвай ми, това не е само до култура и мостообитание. За мен тъпи и гнусни селяни са 1,2 млн. "столичани" заселили се там от всички затънтени краища на БГ. Искаш да кажеш, че някой който е продал 3 ниви и апартамент в Лукувит е по-гражданин от мен или теб???? Слянията е диагноза, тя не се лекува лесно, така  че не можеш да пъхаш всички под общ знаменател. Пътувам с градския транспорт, не защото немога да си пътувам с колата или защото искам да спестя някой лев, просто работя в центъра и обикалянето сутрин по 30-40 минути за да паркирам, не ми е от любимите занимания. А ти следващия път вместо да ръсиш обиди по форумите, като видиш гадния чифут да си фърля боклука където му падне, просто му вкарай 1 крак в тъпата кратуна ако ти стиска, поне така ще бъдеш герой в очите на другите 95 % нормални хора    Защото аз, а предполагам и ти  искам да пътувам комфортно, да не ме ръгат, блъскат и смърдят.   Просто искам да си седна в чисто вагонче или седалка в автобуса, да си пусна някое филмче на покета и да си стигна на работа без да съм събрал днк-то на половин България. Един път съм бил свидетел на това кондуктор в автобус във Варна съвсем хладнокръвно да отиде при двама мръснички и да ги помоли да слязат. Евала!!!! Аз съм за фейсконтрол по градския транспорт  
« Last Edit: 27.12.2007, 22:33:32 by iee »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #114 on: 27.12.2007, 23:18:42 »
Има си достатъчно удобни влакове между София и Перник. Според мен автобусната фирма трябва да се средоточи към подобряване на транспортното обслужване към населени места, до които няма ж.п.линия, защото е безсмислено дублирането до София с автобусна линия, при положение че съществува електрифицирана железопътна линия.
Нека подобрят транспортното обслужване, като пуснат повече автобуси Перник-Трън, Перник-Брезник и не да се излагат с тесни и неудобни микробусчета.За такива сравнително късе растояния 20-40 км.могат да пуснат единични Ситаро например, и без това до Трън има доста спирки. Или поне да купят на старо Мерцедес О 305 и О 405.
А междудругото съм виждал по линията Пенки-Радомир да пускат от автобусите Ивеко, които са само с 15-тина седящи места, толкова ли не е имало свободен Чавдар, или съчленен автобус?
iee, ти като си чакал 4 часа в Брезник можеше да посетиш местните кръчми и заведения, щото на центъра на Брезник има 1 кафе и едно кръчме, дето си заслужават.
« Last Edit: 27.12.2007, 23:23:32 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #115 on: 10.01.2008, 12:08:36 »
Вестник “Съперник”: Мащабен проект за 15 милиона леваще спасява тролейбусния транспорт
Публикувана на petertishkin on яну 10, 2008
Той ще бъде представен пред Европейската комисия в Брюксел в края на януари
Най-евтин и екологично чист - това са двете основни предимства на тролейбусния транспорт в Перник. Който загива, тъй като в продължение на години там не е влязъл нито лев за рехабилитация на контактната мрежа, а закупуването на нови мотриси остава само в мечтите на ръководството на общинското дружество. Падащите непрекъснато “жартиери” на елекровозилата и ниската им скорост на движение заради издъхващите жици, направиха този вид транспорт непривлекателен. Перничани предпочитат софийските автобуси, които ги превозват от центъра на града до квартал “Изток” за петнадесетина - двадесет минути, докато тролеите изминават същото разстояние за двойно по-дълго време. През последните месеци дойде проблемът и с липсата на достатъчно кадри за елекровозилата. Близо тридесет от ватманите напуснаха и се прехвърлиха на работа в аналогичната софийска фирма заради по-високите заплати. Така обезкървеното пернишко дружество се оказа в нелицеприятната ситуация да не може да покрива всички свои курсове, особено тези по линия 17. Изпълняват се, според наличието на работещи тролеи, основните по линиите до квартал “Тева” и до Кралевски път. А липсата на пътници означава по-ниски постъпления в касата на фирмата. Която пък и без друго си има сериозни финансови проблеми около спорната “ефективна ел.енергия” - там спорът по нея влезе и в съдебна зала, чака се окончателната дума на Темида.
Въпреки проблемите си, ръководството на “Тролейбусни превози” задържа засега цената на билетите от 0,50 лв заради учениците, инвалидите, социално слабите, пенсионерите, чиито доходи и така са ниски.
Новата общинска управа обаче твърдо е решена да запази ел.транспорта в Перник. В доста напреднала фаза на разработване е един от най-мащабните проекти на общината. Той е на стойност над 15 милиона лева и е свързан с разширението и обновлението на тролейбусния транспорт в Перник, съобщи градоначалникът Росица Янакиева. Ще се рехабилитират контактната, уличната мрежа, станциите и машинния парк. Така ще се обнови цялостно този вид транспорт, поясни тя.
С проекта обаче ще се кандидаства директно в Брюксел. Най-вероятно в края на януари т.г. той ще бъде представен пред Европейската комисия там, уточни Янакиева. /Любомира Пелова/

Offline iee

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #116 on: 05.03.2008, 22:02:24 »
Публикувано от za-pernik

Фирма “Пътнически превози” Перник е нарушила Закона за конкуренцията. Това реши Върховният административен съд със свое решение от 26 февруари. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Съдът счете, че фирмата, управлявана от пернишкия общински съветник Васил Васев злоупотребява с господстващото си положение и нарушава правото на потребителите за сигурен и редовен превоз. Комисията за защита на конкуренцията трябва да разпореди прекратяване на констатираните нарушения и да наложи санкции на “Пътнически превози”, съгласно мотивите на ВАЦ.

Дано това наистина да е края на един посткомунистически монополист, въпреки че ме съмнява, но надеждата умира последна. Защото тази фирма не просто  нарушава правото на потребителите за сигурен и редовен превоз, тя им го е отнела отдавна

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #117 on: 06.05.2008, 22:32:46 »
Чехи пробват рейс по разбитите ни шосета

Перник. Чехи избраха разбитите български пътища, за да пробват здравината на нов автобус. Чисто новата машина ще вози две седмици пътници от Перник до витошкото село Кладница. Ако издържи на изпитанието, производителят ще предложи сделки за продажба на местните превозвачи.
 Експериментът е на чешката фирма "СОР Либхави" и пернишката ТК "Бус". Шосето е в окаяно състояние и е едно от най-трудните в региона. Често през зимата заради тежкия терен рейсовете не стигат до крайната спирка. От днес до 20 май, 50-местният "SOR-С12" ще пътува всеки ден по маршрута и ще бъде проверяван за здравина, издръжливост и разход на гориво.
 Преди да дойде в Перник, автобусът е тестван във Враца, после експериментът ще продължи в Пловдив и в други градове от страната. Докато текат тримесечните проби в България рейсът ще се движи с чешките си номера. Автобусът струва 147 000 евро. Капацитетът му включва освен седящите 50 плюс 1 място и още 36 правостоящи. Ако българските партньори останат доволни те могат да закупят машини на лизинг.
 По време на пробите българските превозвачески фирми няма да плащат наем за машината, но ще поемат разходите по поддръжката й, обясни Магдалена Милтенова - президент на ТК "Бус- Перник". Миналата година фирмата е водила преговори с чехите за новите возила.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #118 on: 07.05.2008, 15:15:25 »
Чехите май са се надценили. Те просто си нямат на идея какво очаква произведенията им...

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #119 on: 07.05.2008, 16:26:30 »
Чехите няма нищо, което да ги учуди, или нещо, което не са виждали. Според мен рейсът ще издържи успешно "изпитанието". Да не забравяме, че същата марка се експлоатира в полярните "полета" на Русия.