и до София вече - 2.30!!!!! Мдааа, с новата кметица нещата тръгнаха на зле в пернишкия транспорт. Пътувам всеки ден от Перник до София и обратно, както и в Перник с градския транспорт. Проблема е, че основния превозвач "Пътнически превози" по скоро несменяемия му чеф е вече в общинския съвет, доколкото разбрах. А аз тъкмо си мислех, че най накрая всички ще се отървем от тях Веднага след изборите тази загиваща иначе фирмичка стана пак "велика". В повечето автобусите са закичили огромна снимка на новия кмет, предполагам за да има кого да псуват пътниците. Истината е че всеки ден към София сутрин и към Перник вечер пътуват хиляди хора, които буквално се тъпчат във вече разпадащите се автобуси. Не спазват разписанието си, вървят на принципа " ако има автобус в движение, ще дойде". Редовното оправдание на диспечера на автогарата когато поредния автобус не е дошъл е: "Ми няма автобуси, повредиха се...." Алтернатива са маршрутките в които също се тъпчат по 30 човека, но поне са до Руски паметник. Освен това интересното е че сутрин всяка кола движеща се в посока София е градски транспорт. Много е странно сутрин по спирките има колони от коли които качват чакащите там Е аз пътувам вече с влак, добре че пуснаха ДМВ-та, и някакви реновирани вагони, дано мангалите не ги осерат скоро, защото ще стане страшно. И винаги съм се чудил, защо още няма софийска линия до Перник. Най-малкото това е суперпечеливша линия, дори в момента при положение, че на всеки 20 мин. би трябвало да има автобуси до София, на всеки 30 маршрутки и на 1 час влак, спирките за софия са си пълни с чакащи хора. Ноооо, явно пазарната икономика и конкуренцията не действат в този град.
А , щях да забравя ако ви се наложи да позвате транспорт от Перник до някой от градовете в областа. Правете го с особено внимание и готовност да останете там завинаги линиите се обслужват от същата тази фирма и обикновенно ако сте успели да стигнете, то почти сигурно е че няма да можете да се върнете. Чакал съм автобус 4 часа в Брезник, при положение, че са на почти половин час. Обикновенно пускат вместо автобус, маршрутка, която се тъпче с измъчени хорица натоварени с торби, чували, и други неща ..... Ужас!!! Приключението наистина не си заслужава