Author Topic: Автобуси  (Read 240756 times)

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
Re: Re: Перник
« Reply #160 on: 31.10.2009, 21:48:45 »
вече 2ри месец седи в депото това"ремарке"само го местят из депото напред назад:)
а ето и един Vanhool от днес в Перник,откаде ли е дошъл със софийска регистрация е
« Last Edit: 31.10.2009, 22:08:47 by mgk »

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #161 on: 02.11.2009, 00:45:58 »
От Брюксел Белгия.Там е пълно с такива бараки а го познах по емблемата на брюкселкския транспорт която стои на задното му стъкло и сравнение с билет,който имам :Р

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #162 on: 09.11.2009, 22:54:30 »
вече 2ри месец седи в депото това"ремарке"само го местят из депото напред назад:)
а ето и един Vanhool от днес в Перник,откаде ли е дошъл със софийска регистрация е
От Брюксел Белгия.Там е пълно с такива бараки а го познах по емблемата на брюкселкския транспорт която стои на задното му стъкло и сравнение с билет,който имам :Р

Това не са ли тези които,уж ги регистрираха в Бургас лятото.??И един въпорс, случайно по същата линия 16,все още да се движи един Ман,бежав със надписи "Автогруп",регистрацията е 13-28.Значи гледам,че повечето автобуси по линия 16,са купени или от Автогруп Пловдив,или от Комексмаш Асеновград,въпроса ми е следния,дали са купени или тези превозвачи само са ги регистрирали с Пернишка регистрация?
« Last Edit: 09.11.2009, 23:12:56 by lud_pi4 »

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #163 on: 13.11.2009, 00:53:18 »
Това не са ли тези които,уж ги регистрираха в Бургас лятото.??И един въпорс, случайно по същата линия 16,все още да се движи един Ман,бежав със надписи "Автогруп",регистрацията е 13-28.Значи гледам,че повечето автобуси по линия 16,са купени или от Автогруп Пловдив,или от Комексмаш Асеновград,въпроса ми е следния,дали са купени или тези превозвачи само са ги регистрирали с Пернишка регистрация?

Не мога да ти кажа дали е бил докаран от Бургас.Нямам такава информация.За комексмашите вече сме коментирали че са купени от едноименната автоборса в Асеновград.Както те,така и новия както и почти всички частни автобуси не са с пернишки регистрации-всеки е за себе си като най вече са софийските,има един CO и един РВ (ваш) ;)

За съжаление така и не ми остава време да сопълня списъка на подвижния състав с автобусите.И това ще стане но не и преди нова година :( Ако все пар автобуса за който говориш е там,моля те дай линк за да ти кажа дали е още при нас.Тъй като аз поне не се сещам за бежов ман.

А сега искам да попитам mgk подбуден от дискусиите на тази тема в другите градове нещо много интересно.

Спомняш ли си какви са били линиите в миналото и техните номерации?

Дълго време си мислех че никога не е имало линия с номер 13 в Перник но за щастие напълно случайно след возене с един разговорлив таксиметров шофьор в разказите си той спомена за тази линия-маршрута и е бил от гарата до завод Стомана през вътрешноградската магистрала.

Един страшно откъслечен спомен от моето детство имам и от линия 31.Преди да отидат да живеят на село баба ми и дядо ми живееха в кв.Клон Мир(Железни заводи) и си спомням че веднъж баба ми ме отведе някъде и взехме 31 което въртеше над квартала.Така че 31 е било с маршрут Железни Заводи-? .

Ще ми е интересно да споделиш за изчезнали линии за които си аз не си спомням и сега вече ги няма.Лисват в момента освен тези които казах 6,9,14,15-знаеш ли нещо за тях?
« Last Edit: 13.11.2009, 01:45:17 by freepigeon »

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #164 on: 13.11.2009, 09:50:56 »
Дам линия 13 имаше и маршрута й беше гарата-Тец Република,до Стомана не е ходил,относно линия 31 и аз имам някакви смътни спомени,че е ходила към Железни заводи,но точния й марштут не го помня,линия 9 също ходеше някъде там в района-Караманица,Железни заводи...това е което помня :P

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #165 on: 13.11.2009, 10:07:58 »
Mи ето и колко съм запомнил  ;) Кога горе долу са я спрели 13ката?

Предполагам и че тогава когато и 8 мицата.Сега 8 е възстановена но 13 не е въпреки че вместо до Република може да го направят до Бучински път да ходи.Сега ще се разровя в нета за стари карти на перник.Там би трябвало да има информация.

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #166 on: 13.11.2009, 12:21:42 »
е не виждам смисъл да се въстанови 13 до буч.път,доблира изцяло доста др.линии
аз имам една по-стара карта на Пк,трябва да я намеря,мисля че там имаше и линиите на гр.транспорт
« Last Edit: 13.11.2009, 12:23:25 by mgk »

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #167 on: 13.11.2009, 12:54:00 »
Сега си спомних друг интересен факт от моето детство-междуградските автобуси 21,22,19,18 от Пашов се отклоняваха по Софийско шосе през моста направо на Гарата.Така си спестяват минаването през бавната градска част което според мен е било много добра идея.Не знам за какво ги набутаха и тях през центъра би било много по-удобно за хората от квартала да имат по-бърза връзка до центъра...

Колкото до 13 можеха да му измислят две оригинални крайни точки и да го възстановят.То ако се замислиш 90% от линиите минават през вътрешноградската магистрала.А аз сега се сетих че 9 си я възстановиха и сега е микробусна с маршрут Метал-Профилакториума .Предполагам че преди е била Караманица-Профилакториума.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Автобуси
« Reply #168 on: 05.06.2010, 07:49:25 »
Един въпрос за автобус от Чуйпетлово до Перник. Актуално ли е това разписание:
http://www.studena.net/content/686/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%88%D1%80%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%E2%84%96-18-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BA-%D1%81-%D1%87%D1%83%D0%B9%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%BE
Къде трябва да сляза в Перник, за да направя най-удобна връзка на влак, автобус или маршрутка за София? Минава ли автобусът до гара Метал или някоя друга връзка в източната част на града?

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #169 on: 05.06.2010, 13:09:39 »
Мисля че е валидно но става въпрос за линия 18 която до Чуйпетлово не ходи а е само до Студена!Трябва ти линия 33 която всъщност след Студена продължава до Боснек и минава през Чуйпетлово.По принцип само отделни курсове на 18 продължават след Студена като автобуса е с две табелки 18/33 заедно.Не мога да ти кажа сега и с точност кои точно курсове от разписанието са до Боснек но на поне 2 часа има автобус мисля.Въпреки че да си кажа честно от много време не съм виждал 18/33.

Сега проверих и мисля че е така разписанието на 33 от Чуйпетлово :9.15; 15.00; 19.00 .Гарантирам 90% че е така.

Колкото до това къде трябва да слезеш,автобуса е удобен и за прекачване на маршрутка до София,и за влак на спирка Даскалово (и на гара Перник което е последна спирка на автобуса).За маршрутка трябва да слезеш на спирка Бучински път което е първата след като минеш подлеза под пътя София-Перник-Кюстендил и железопътната линия , можеш да разпознаеш и по края на квартала с къщите(кв.Църква) и началото на комунистическия панелен пейзаж (кв.Изток) също така и по кръстовището с махнатите тролейни стрелки където някога се разделяха линиите на тролеи 17 и 20 .Слизаш на тази спирка и минаваш на ответната страна.След 10-15 минути най много ще дойде нещо за София (ако не е маршрутка ще е автобус или ще спре кола с предложение да се качиш).

Ако предпочиташ влака от тази спирка жп спирка Даскалово е на 10 минути пеша.Трябва просто да пресечеш и да тръгнеш успоредно на пътя откъдето си дошъл.Просто следваш тротоара.След последния блок свиваш по една зле изглежаща много прашна улица и накрая и е гарата.Другия вариант е да изчакаш автобус  17 за една спирка.Но пак повтарям,може да си продължиш пътуването до последната спирка на автобуса която е жп гара Перник ако държиш на влака пък и ще разгледаш града.
« Last Edit: 05.06.2010, 13:43:59 by freepigeon »

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #170 on: 29.06.2010, 19:26:01 »
Днеска не можах да повярвам на очите си! В 8ицата ми дадоха билетче!!И точно помислих че нещо се е променило и най после са започнали да спазват закона и бях грубо опроверган.Шофьора извади един кочан с фактури на който практично беше написано на листче защипано с кламер "фалшиви" .

На болницата видях и причината- кола на ДАИ с двама маторци в нея...Всяко чудо за 3 дни и после ще се правиме на слепи и глухи. И чисти като сълза.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #171 on: 26.07.2010, 16:47:33 »
От известно време насам се опитвам да направя хубава схема на цялата транспортна мрежа на Перник тъй като бях озадачен че никъде в никой сайт такава не може да се намери а въпреки че не сме туристически или много посещаван град но все пак :rolleyes: От друга страна човек който не познава града никога не би се ориентирал от наименованията на спирките в разписанията на общината!Те са направо абсурдни!Например спирката при площада все още си е "Качамака" а спирката на крепостта Кракра е на името на някаква улица??Болницата пък е означена като Шахтьор..
Та от няколко седмици аз малко по малко се опитвах да съставя нещо достатъчно ясно по което човек да се ориентира :)

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #172 on: 26.07.2010, 23:26:29 »
Страхотно, мн.добре се е получила схемата :fan:
Имам само една забележка относно линия 23-посоката не е при линия 24,а при 21 и 22

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #173 on: 27.07.2010, 13:42:16 »
Страхотно, мн.добре се е получила схемата :fan:
Имам само една забележка относно линия 23-посоката не е при линия 24,а при 21 и 22

Хмм сега като се замислих наистина е така :D Кола по тази линия обаче така и не съм виждал от...май откакто Бус Перник я взеха :( Същото се отнася и до 24 . 

Та ето че преработих схемата спрямо истинския маршрут на 23 ;)

« Last Edit: 27.07.2010, 13:50:44 by freepigeon »

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #174 on: 27.07.2010, 14:42:08 »
Моите адмирации за хубавата схема!
Искам да попитам-това ли са всички линии които се изпълняват от ГТ в Перник защото в интернет има повече:
http://www.pernikdnes.com/info/transport-city
Струва ли си да се разходя да разгледам Кракра?

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #175 on: 27.07.2010, 16:12:43 »
Всички линии които не са в направената от мен схема (3,5,6,7,9 и т.н ) дълги години не се обслужваха поради малкия пътникопоток по тях а от няколко години се взеха от превозвачи с бусчета.За 3,7,9 и 44 мога със сигурност да потвърдя че ги има,не знам вече дали така обявеното разписание се спазва(много се съмнявам) виждал съм ги.5 и 6 досега никога не съм засичал но нищо чудно и да ги има.Аз съм представил автобусните линии само в схемата (въпреки че 2 и 4 се обслужват ту с автобуси ту с бусчета).На Кракра е много хубаво,може да си направите пикник на крепостта (въпреки че скоро би трябвало да има мото събор там и едва ли ще е много запазаена тревата).Не е от най впечатляващите туристически атракции но е много красиво и спокойно и се открива прекрасна панорама.От Кракра може да отидете в открития музей на мините точно на центъра (отскоро го отвориха) и историческия музей :)
И една специална атракция специално за любителите на градския транспорт - Даковете ;)

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #176 on: 09.02.2011, 23:19:01 »
Вече и в Перник се "разхождат" автобуси с реклама на LIDL

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #177 on: 07.03.2011, 09:44:48 »
В Перник случайно да се е появил тролейбус Skoda 21tr или автобус Skoda 21AB ? Червено-бял - видян е между някакви блокове в Перник, но не е ясно дали е тролейбус или автобус.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #178 on: 07.03.2011, 21:24:36 »
В Перник случайно да се е появил тролейбус Skoda 21tr или автобус Skoda 21AB ? Червено-бял - видян е между някакви блокове в Перник, но не е ясно дали е тролейбус или автобус.

Това трябва да е един грозноватичък синьо-бяло-червен автобус и го имаме от поне година и половина.Отдавна не съм го засичал на линия но по принцип е на 18 линия.Нямаш ли снимка?

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #179 on: 07.03.2011, 21:45:33 »
Синьо по него не видях.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите