Author Topic: Автобуси  (Read 240774 times)

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Re: Re: Перник
« Reply #200 on: 07.04.2011, 21:45:53 »
Периода откакто изчезнаха наистина не е една година но от 2011 почти не се появяват вече.В движение са но почти никога не излизат на линия,някоя събота или неделя ги пускат по 19 или 12 но вече все по-рядко,ПП си имат достатъчно автобуси за всички курсове голяма рядкост е да се види Чавдар.

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #201 on: 07.04.2011, 21:47:42 »
Периода откакто изчезнаха наистина не е една година но от 2011 почти не се появяват вече.В движение са но почти никога не излизат на линия,някоя събота или неделя ги пускат по 19 или 12 но вече все по-рядко,ПП си имат достатъчно автобуси за всички курсове голяма рядкост е да се види Чавдар.
Може и така да е, аз поне от доста време не съм ги засичал!

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #202 on: 07.04.2011, 21:56:41 »
Може и така да е, аз поне от доста време не съм ги засичал!

Аз не бях виждал от нова година и мислех че най-после са ги разкарали но преди седмица две видях един по 19 и си казах "Пфффф тия утрошляци още ли се търкалят бе" :D :D :D

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #203 on: 10.04.2011, 00:44:01 »
Имам снимки на:
PK 2145 AP - от 10.2010
PK 1878 AP - от 10.2010
PK 2212 AP - от 11.2010
PK 1875 AP - от 11.2010
Ами пусни ги да ги видим.Поне на мен ми е интересно.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #204 on: 16.04.2011, 17:31:02 »
3 или 4 броя от италианския град Ферара се движат в Перник

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #205 on: 09.06.2011, 19:06:29 »
Искам да попитам дали в Перник има останали Икарус-и с бяла кабина и Чавдари 11Г5? :devil:

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #206 on: 12.06.2011, 02:02:47 »
Искам да попитам дали в Перник има останали Икарус-и с бяла кабина и Чавдари 11Г5? :devil:

Не знам на кои икаруси викаш с бяла кабина но в Перник има три икаруси и трите са с черни кабини.Не знам дали не са пребоядисвани най-вероятно не са.Колкото до чавдарите има ги, но както по-горе бяхме коментирали все по-рядко се явяват.

Също така искам да отбележа че от няколко месеца само 3 ДАКа са останали в движение - 110,113 и 119 .

Ватманите на останалите 3 карат тези изброените и така фактически трите дака са почти нон-стоп на линия.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #207 on: 18.06.2011, 14:02:34 »
А как е решен проблема с извозването н а пътниците?? Предполагам има заместваща автобусна линия.

Единствения Икарус 280 останал в движение в Перник....

А този Икарус 280 движи ли се още?
« Last Edit: 18.06.2011, 14:05:17 by did_ko »

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #208 on: 19.06.2011, 23:59:54 »
А как е решен проблема с извозването н а пътниците?? Предполагам има заместваща автобусна линия.

Единствения Икарус 280 останал в движение в Перник....

А този Икарус 280 движи ли се още?

Проблема не е решен никакси :( Когато няма тролеи просто няма тролеи и няма никакъв заместващ транспорт.Такъв не е и необходим защото и двете линии се дублират стабилно.Единствено пътниците с карти за линия 10 са ощетени защото си плащат билетчета за линия 8 които не признават картите.Хората с карти за 20 могат да ползват 19 и им важат картите.Друг е въпроса че през уикенда 19 има 5 курса дневно а 8 е на интервал 30 минути но все пак една авария като тази не парализира градския транспорт кой знае колко.

Иначе да,икаруса се движи все още по линии 17 и 12 е предимно вече доста рядко и по 19.

Исках и свое наблюдение да споделя - имам чувството че вече все по-осезателно опъна на мрежата се влияе от атмосферните условия! На жегата жиците осезаемо провисват застрашително и обратното при студено време мрежата се стяга и не изглежда толкова потресаващо.Ако в момента човек посети града ще се потресе от състоянието на контактната мрежа.... 
« Last Edit: 20.06.2011, 00:10:56 by freepigeon »

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #209 on: 20.06.2011, 17:09:54 »
И няколко снимки от днешния ден

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #210 on: 20.06.2011, 17:11:24 »

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #211 on: 20.06.2011, 17:18:34 »
Дай малко информация за Щаера (или Чавдара) - Милка?

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #212 on: 20.06.2011, 21:57:31 »
Дай малко информация за Щаера (или Чавдара) - Милка?

3 броя са Щаер-от около 5-6 год.може би се търкалят в Пк, нямам представа от къде са дошли

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #213 on: 20.06.2011, 22:51:44 »
Гледам са пуснали Шкодата по 18/33 за с.Чуйпетлово. Имал си късмет да го хванеш, защото до това село се движат само сряда, събота и неделя. Аз понякога оттам тръгвам за преходи на Витоша, иначе пускат една Сетра.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #214 on: 21.06.2011, 17:46:49 »
3 броя са Щаер-от около 5-6 год.може би се търкалят в Пк, нямам представа от къде са дошли

От Австрия са, град Инсбрук. Вече 5 години ще станат откакто са в Перник но инсбрукските реклами  все още им стоят...

Offline freepigeon

• View Profile
    • Email
« Reply #215 on: 27.06.2011, 01:52:37 »
http://news.zapernik.com/265085.html

Технически неизправни автобуси са спрени от движение от пернишки пътни полицаи.

Акцията регулярна и е проведена тази сутрин, около 06,30 ч.
на ул. "Ю. Гагарин" в областния град. Проверени са четири автобуса, извършващи превоз на пътници по градска линия на територията на община Перник, като два от тях се оказали неизправни и са спрени от движение.

С разкъсана предна лява гума се движел автобус "Щаер", а износена задна лява гума е установена при автобус Пежо "Боксер". На двамата водачи са съставени актове по Закона за движение по пътищата, а превозните средства са спрени от движение до отстраняване на нередностите.

За да се върнат на пътя, автобусите трябва да минат контролен технически преглед пред служители от "Пътна полиция" при ОДМВР - Перник.
Засиленият контрол продължава.

Щаера е бил на линия 17 а бусчето е било по 22 или 21.

И само в добавка да кажа - освен всичко друго днес вечерта нямаше никакво движение по тролейбусна линия 20 по незнайни за мен причини с което 214 по 10 беше единствената кола на линия от тролейбусната схема на града :(

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Re: Перник
« Reply #216 on: 25.08.2011, 22:57:26 »
Шофьор на автобус с изпуснали спирачки избегна катастрофа

Автобус с пътници се удари в купчина пясък след като му отказали спирачките, съобщи пресцентърът на областната дирекция на МВР в Перник, цитиран от БТА. При инцидента, който е станал днес слеобед в града, са пострадали две пътнички. Те са откарани в градската болница. След преглед едната е освободена. Другата е с три счупени ребра.

Атобусът е на фирма "Пътнически превози". При спускането по една от стръмните улици в града шофьорът усетил, че спирачките му изпускат и насочил машината в купчина пясък, за да предотврати по-тежък инцидент.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #217 on: 25.08.2011, 23:18:09 »
Ето и снимка от инцидента по линия номер 1

Читатели съобщават за обърнал се автобус номер 1. Той е идвал от Профилакториума.  Спирачките на автобуса са отказали и той не могъл да вземе завоя! Шофьорът загубил контрол и се забил в купчина пясък.

Инцидентът е станал на ул. Витоша, малко след ул.Протожерица.

Един от пътниците е пострадал. Той е лекар в Профилакториума и е с четири счупени ребра.

Offline ikarus_256

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #218 on: 03.10.2011, 02:54:43 »
Във Перник Колко Икаруси Чавдари и Кароси останаха  такива който да се движат ?

Offline elektrik216

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #219 on: 04.10.2011, 12:29:09 »
Не съм много фен на автобусите, но има един съчленен оранжев икарус който се движи, за чавдарки и кароси незнам. Мисля, че каросите последни се появиха и първи изчезнаха!
Тролеите напред!!!