Author Topic: Шумен,Търговище,Разград и Силистра  (Read 152209 times)

Offline stan4o

• Писател
  • **
    • View Profile
Интересува ме градския транспорт в тези градове,какви автобуси се движат,какви са им линийте,и на какъв интервал са.
« Last Edit: 01.07.2008, 08:54:18 by CKD »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
В Силистра няма градски транспорт.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline svilata

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • http://trolei.pleven.bg/
Според сайта на Община Силистра има градски транспорт в града ?!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Ами така и не съм го видял този ГТ в Силистра колкото и пъти да съм бил там.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Marti

• Наистина съм луд
  • RADIO ENERGY The Best Of 90s Music
    • View Profile
    • www.dinita.net
    • Email
Quote from: borosport
Ами така и не съм го видял този ГТ в Силистра колкото и пъти да съм бил там.
Можеби са на 1 час Автобусите

Offline Heuliez

• Маниак
    • ICQ Messenger - 484886265
    • AOL Instant Messenger - Skype+-+tedo_13
    • View Profile
    • Email
http://shumen.start.bg/article.php?aid=5016
Ето ви  автобусните линии в Шумен и  разписанията им  

dib

• Guest
актуалното разписание в град Шумен
http://www.shumen-city.com/index.php?optio...&Itemid=320

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Не е зле. Поне две от линиите са на често - 15 минути. А какъв е подвижният състав?

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: etnies
Не е зле. Поне две от линиите са на често - 15 минути. А какъв е подвижният състав?
Шумен е над 100 000 (или около), което за България си е голям град - напълно нормално е и да има сравнително редовен градски транспорт.
Другите три града, за които е темата (Търговище, Разград, Силистра) са под 50 000, дори Търговище може и да е под 40 000, така че транспортът в Шумен не би трябвало да се сравнява с техния. Там вероятно основните линии са за обслужване на близките големи села.
Транспортът на Шумен би трябвало да е подобен и сравним с този в Добрич и Сливен. Толкова доколкото и в Шумен обслужването е с кондуктори, би следвало и подвижният състав да не е в окаяно състояние.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По моя информация, към 2005-та е имало автобуси Икарус 280, купени втора употреба от София от първите доставки, както и Чавдар В 14-20. Сега нямам никаква идея какво се движи там.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline SKODA

• Запален по ГТ
    • View Profile
Quote from: Ivo
По моя информация, към 2005-та е имало автобуси Икарус 280, купени втора употреба от София от първите доставки, както и Чавдар В 14-20. Сега нямам никаква идея какво се движи там.
Това в кой град е ?

Приятен ден!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: SKODA
Това в кой град е ?
сериозно ли питаш  

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: SKODA
Това в кой град е ?
В Шумен.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline SKODA

• Запален по ГТ
    • View Profile
Quote from: Ivo
В Шумен.
Ooo а сега дали има/А в търговище какъв е?

Приятен ден!

dib

• Guest
Да, в Шумен, към момента все още се движат и Икарус и 14-20 даже и Г5. Но са в сравнително добро състояние. В смисъл поддържат се технически и се реновират каросериите.
Никога в Шумен НЕ са доставяни втора употреба автобуси, никога.
Към момента градският транспорт се обслужва основно от автобуси ИВЕКО-ОТОЙОЛ, от моделите- М24, М50 и EURO-CITY, като най-старите за закупени през 2002 година. Само през 2006 и 2007 година са доставени поне 12 броя EURO-CITY.
Относно интервала на движение- има възможност този интервал на движение да бъде сгъстен, но имайки в предвид пътникопотока, средният оборот на едно място в автобус и други показатели, този интервал е оптималният. Друг важен факт, е че в пиков час интервала на движение на автобусите между основните спирки в града е на 3-4 минути, което допълнително облекчава пътуването на пътниците.
Естествено има в какво да се влагат усилия за подобряване на качеството на предлаганата услуга. Но при цена на дизеловото гориво от 2.30 лв/л., при 810 лицензирани таксиметрови автомобила и поне още 300 нелицензирани автомобила, които масово извозват пътници от автобусните спирки е много трудно и бавно.
« Last Edit: 20.03.2008, 17:11:40 by dib »

Vladooooo

• Guest
В Силистра градски транспорт няма. Има линии само до по-близките села. Линия №2 се обслужва само от маршрутки на всеки 15 минути. №5 в делничните дни е на 00:30 минути, а в почивните на 1 час. По нея и по останалите линии до селата се движат само малки бусчета Пежо J9, един Икарус 260, един като този http://www.kamim.sk/fotkybg/bg-c-0776.jpg, Една Сетра 211, два броя Чадар 11 г5 и един Мерцедес. Специално Чавдарите са от около 15 години, не са в много добро състоние (няма как и да са тъй като пътищата из селата са много зле). Но почти постоянно покрай спирките минават таксита за селата и обират пътниците, а автобусите почти винаги са почти празни. А иначе до преди 5-6 години редовно можеше да се видят Икарус 280 и Чавдар 14-20, но вече не се ползват и повечето са продадени на различни заводи и др. След около седмица-две ще кача и снимки.
« Last Edit: 08.04.2008, 13:29:37 by difian »

pavkata_zaraboy86

• Guest
За мое огромно съжлаение (и за съжаление на моите съграждани във форума сигурно....) трябва да си призная, че надали има толкова калпав градски транспорт както в нашия град Шумен........просто съм обикалял в много градове в България с подобен брой анселение и дори много по-малки.....но това в Шумен е направо трагедия......  

П.С. Между другото искам да помоля ако някой разполага с хубави снимки от автогарата, както и на емблемата на "Пътнически автотранспорт", да пише! Благодаря и предварително!

Offline H0lyGanGs7eR

• Приятел на ГТ
    • View Profile
нашия в Търново е много много по-зле , не се притеснявай  
Влязал коня в кръчмата, казал " Ко кат съм кон? " и си излязал.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Бяхме ли коментирали специалния тунел през центъра на града за тролейте, че съм забравил вече  

dib

• Guest
pavkata_zaraboy86, с кои точно градове сравняваш транспорта в Шумен. и по кои показатели смяташ, че нашият транспрот "е направо трагедия".
Снимки на автогарата в Шумен имам, дай ми имейл да ти ги пратя.
Весело посрещане на празниците на всички писещи и посещаващи форума!