Author Topic: Шумен,Търговище,Разград и Силистра  (Read 152217 times)

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
В Шумен Конектото чисто ново ли е купено? Гледам, че още имат Чавдари 11Г5. Тези автобуси са малки, стари, амортизирани и са за смяна. В Стара Загора ,,ЕЛ ЖЕ ГРУП'' имаха един чисто син 11Г3 и няколко червени 11Г5. Махнаха ги много отдавна - 2006. Вървяха по линиите на фирмата: 3, 8, 14 и 51.
« Last Edit: 26.08.2013, 02:12:37 by difian »

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
Къде видя Конекто? Това е Цитаро там. Не едно и не са нови.
« Last Edit: 26.08.2013, 02:11:17 by difian »

Offline ikarus2102

• Запален по ГТ
    • View Profile
Онзи наточения Чавдар 11м4 в Търговище къде го продадоха?Извън Търговище или в Търговище?

Offline varg

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Автобус с шуменски номера е бил намерен с работещ двигател и заседнал върху земен насип в покрайнините на Шумен, съобщи тази сутрин полицията. Според информация от говорителя Ася Йорданова "Сетра"-та е била открадната от обичайното й място през нощта срещу 8 септември.
Рейсът, който е брандиран с надпис ЖСТ с марката на собственика му ЕТ "Жечко Тодоров" обичайно може да бъде забелязан от години паркиран в района на парк "Студентски". В нощта в петък срещу събота неустановен досега любител на автобусите подкарал "Сетра"-та към изхода от Шумен за Царев брод. Малко след КАТ обаче рейсът е завил наляво по пресечката, която води между другото и до пункт за годишни технически прегледи.
На това място има насип от пръст, шофьорът-беглец не си е направил сметката и щом като предните гуми минали насипа автобусът заседнал там "на кантар". В това положение с все още работещ двигател го видял посред нощ собственикът на техническия пункт, който си живее там. По случая с противозаконното отнемане на превозното средство е образувано досъдебно производство.

http://www.shmoko.bg/index.php?mid=3&news=3053

Offline dilian_dido

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Значи двата останали Икаруса все още съществуват? Чудесни новини, а можеш ли да кажеш в коя част на ДАП-а се намират? На снимката от Стрийт Вю все още стоят в близост до портала.

Искам да попитам също дали имаш информация за два Икаруса 260, които са били в Шумен. Единият е триврат в бяло и зелено, по едно време се продаваше в mobile.bg (прикачвам снимка). Казаха ми, че бил близо до обръщалото на Б. Българанов, но не успях да го открия. Другият е 260.43 (двуврат) в червено и жълто с рег. номер Н 4026 АТ. Него го видях съвсем случайно паркиран на кръстовището на ул. Марица и ул. Св. Климент Охридски преди няколко години. Автобусът изглежда беше минал ремонт, в перфектно състояние и имаше табела с маршрут Б. Българанов - Оборище - Осмар.

Eдиният триврат икарус в зелено- бяло вече не съществува.В началото на пролетта на тази година ходихме да го търсим.Беше собственост на човека с чавдара 130 и е останал само чавдара.За другия икарус въобще не съм го виждал и сега научавам за него.Били показал на картата къде точно си го забелязъл? Малко ме съмнява все още да стои.Чавдара ЖСТ също е махнат а през 2009 на края на града близо до недовършеното тролейбусно депо до една бензиностания стоеше чавдарчето 9М1 с подобна разцветка като големия чавдар и имаше и един икарус 250.Последните отдавана ги няма.
Останаха ми чавдарите 1046 и 1048 виждам тази година не са ги командировали в Бургас а и се вижда и чавдара на "Панайот Волов"

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Икарусът стоеше паркиран ето тук: http://goo.gl/maps/F2uAg два дни подред. Друг път не съм го виждал минавайки през Шумен, но справка в гаранционния фонд показа, че автобусът от дълго време няма активна застраховка "Гражданска отговорност", т.е. ако не е бракуван, то не се движи. Същото важи и за Чавдара 130.

Offline Mike503

• Запален по ГТ
    • View Profile
Всяко лято ходя в Шумен и въпросният Икарус не е там от поне 2-3 години, ако не и малко повече.
ТРАМВАЙНО ДЕПО "КРАСНА ПОЛЯНА"

Offline varg

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Автобуси в Нови пазар

И Шумен

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
На въпрос от друга тема относно тролейбусния тунел не мога да кажа колко е дълъг. Навлязох в него може би на 100 метра навътре и по-нататък вече беше пълен мрак, край не се виждаше, нищо не се виждаше повече и се върнах. Само видях, че има тунелът прави завой надясно. Едната снимка дори показва завоя. Нищо не се чува за дострояване. Едва ли някога този проект ще види завършек. Виждал съм макет в музея на готовия проект, но той така си и остана нереализиран.
Къде е трябвало да завършва тунелът?

Offline varg

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
О моя съгражданин Макс не се е бил снабдил в фенерче.Тунелът свършва до хотел Мадара,а съм чувал че е трябвало да стига до парк ''Къошкове''.

Offline varg

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email

Много вятър имаше иначе щях да направя и клип на оранжевия,а вчера пък и дъжд имаше.Ще ги заловя тия дни надявам се.

Offline varg

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email

Offline varg

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Предстои ми евентуално ходене или разходка до град Силистра!Каква е положението в момента за транспорта там и евентуално,ако имате информация за по-лесно придвижване с превозно средство и интересни места в града?Благодаря!

Offline abs111

• View Profile
С какъв транспорт искаш да стигнеш до там?Влак,автобус,автомобил?Иначе градско-селския транспорт, се състои от 3 линии.Интересно е в центъра до съд.палата и крайдунавския парк,има и един самолет на БГА "Балкан",мисля,че го използват за метео станция.

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
С влак!Иначе ми казаха и за крепостта Меджиди табия!А в парка ли е този самолет?
И друго,което ми се иска да попитам за междуградските линии:на каква цена са билетите,до къде отиват и къде мога да се кача на тях?Има ли транспорт до Айдемир(не съм сигурен дали ще отида) и по-специално в близост до Айдемирския манастир Покров Богородичен и до село Сребърна,където е резервата и през какъв интервал от време има в посока град Силистра?Благодаря!

п.с. дали работи в момента линията през р. Дунав до град Калъраш за пътници и на каква цена е?
« Last Edit: 18.10.2013, 00:27:18 by dhamitak »

Offline abs111

• View Profile
Всички междуселищни,международни,градски и междуградски автобуси,тръгват от автогарата,която е в непосредствена близост до жп-то.С тази разлика,че междуселските тръгват отстрани на автогарата(има си указателни табели,или поне имаше).Цената на билета,ще разбереш от шофьора.Съветвам те,след като се разходиш из крайречната градина,да отидеш до хотел "Дръстър"(той също се намира в градината,посока към пристанището).Оттам тръгва водно такси за Кълъраш(снимката отдолу).
Това е от мен,надявам се да съм помогнал.

Offline dhamitak

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Благодаря много за информацията!Особено и за информацията от снимката-определено е интересно!
Намерих информация,че билетът в едната посока за водното такси е 5 евро,но видях,че скоро няма информация за водното такси-дали го има в момента?Благодаря!

Offline varg

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile