Всяка информация е полезна! Много неща ми е разказвал, но като чета е друго. Опитвам се да възстановя каквото мога за себе си, и евентуално като допълнителна информация за книгата, ако излезе. Дядото много ми липсва и по този начин се опитвам все едно да вървя по неговия път и да съпреживявам нещата.
Заболяването е било туберкулоза, вследствие на което му е опериран единият дроб, оцелява на косъм, но, както пише, после е работил като хамалин, пушел е доста в един период, беше як и здрав и живя до над 80, щеше и повече... Много от нещата, описвани от него, вече въобще ги няма. Като бях малък ме водеше в ДАП Варна, но въобще не си спомням къде беше. Возеше ме в автобуса и ми даваше да отварям вратите за пътниците, а на последната спирка (или не беше последната?) като спреше имаше някаква оранжева колонка с нещо като телефон и по него докладваше нещо, но тогава съм бил на 6 г. Такива колонки вероятно няма много отдавна. За съжаление и повечето му съвременници май ги няма и е адски трудно да се намерят материали, особено снимки, а освен за шофьорлъка му имам да търся и за много други неща. Някак си е подтискащо като се окаже, че информацията за цели десетилетия просто се изпарява, все едно никой не е живял и нищо не е имало. Всъщност доста неща се пазят, но по лични архиви, забутани на най-различни места. Още ме е яд, че не взех шофьорските му книжки, като ми ги предлагаше със снимките, оставих ги да ги има за спомен, ама беше глупаво, защото на моменти забравяше кой съм като се видяхме за последно. Там си спомням, че имаше вписани доста награди "Златен волан", не знаех, че има такава награда.
Вероятно от тези места са се запазили все таки някакви снимки, надявам се някой ден да излязат. В неговите спомени също има доста имена и дати на хора (помнеше като слон, напр. на коя дата е получил виза за Германия, тогава е бил на 14), които отдавна са изчезнали и един вид получават втори живот. Друг е въпросът ако някога успея издада спомените му, дали мога да ги включа, но, така или иначе, не гоня комерсиална цел и каквото стане.