Author Topic: Маршрути за двуетажни автобуси  (Read 24914 times)

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Маршрути за двуетажни автобуси
« Reply #60 on: 21.07.2023, 15:47:04 »
Тази барака от къде я докопаха, къде е крита до сега, и кой е собственикът и, някой знае ли, защото отговор от организаторите на това мероприятие едва ли ще получим. Но наистина прави впечатление, че след всяка смяна е по една седмица в бокса. Да се купуват  още Интуро също е абсолютно безумие, но ма СО явно като им хареса едно нещо, после почват само за него да драпат. Същото беше с трамваите от Прага...

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #61 on: 19.08.2023, 13:08:36 »
Двуетажният се е движил по А3, там има по-голям смисъл от 505, ако се движи в дни когато има представления на операта в Панчерево, има шанс и да го напълнят така, обаче не им е хрумнало и днес пак ще го разхождат до Врана вместо да го пуснат довечера по А3.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #62 on: 07.09.2023, 18:55:38 »
Не знам дали е правилната тема но разбрах че засега няма да се купуват двуетажни автобуси

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #63 on: 07.09.2023, 20:34:06 »
Това се знае от месец и половина, тази точка беше отхвърлена от Транспортната комисия към СОС.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #64 on: 07.09.2023, 21:44:44 »
Е той Контрера искаше да я пласира чрез гласуването на бюджета, ама и там го резнаха.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 12.09.2023, 13:30:25 »
В крайна сметка какво е излязло вчера на заседанието на комисията по темата с двуетажните автобуси? Тъй наречените "експерти" не престават да бият тъпана по темата сякаш живота им зависи от това, да не са успели да ни пробутат тия бараки все пак?

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #66 on: 12.09.2023, 13:36:18 »
В крайна сметка какво е излязло вчера на заседанието на комисията по темата с двуетажните автобуси? Тъй наречените "експерти" не престават да бият тъпана по темата сякаш живота им зависи от това, да не са успели да ни пробутат тия бараки все пак?
Не мина. Новата "некоалиция" отхвърли доклада.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #67 on: 13.09.2023, 13:04:40 »
Ето и двуетажен автобус в Мюнхен…

Кое е същественото!? Че това е туристическа услуга, а не редовна линия! Каква е оперативната необходимост и единствена възможност, та в София да имаме необходимост от двуетажни автобуси за редовни линии… Къде са оплаквачките, колко е зле всичко, как от липса на пари водачи сами трябва да си окабеляват за крушки и сами да си купуват тасове, та да инвестираме в специализиран вид автобуси!?

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 13.09.2023, 15:32:02 »
В Мюнхен никога не е имало двуетажни по редовни линии така че там няма традиция в това отношение, други градове в Германия си имат специално място за двуетажните в историята си. Някои градове продължават да ги ползват, други като Любек например обаче са се отказали междувременно от тях. Има много аспекти които трябва да се разискват ако ще се въвеждат подобни автобуси в София и за съжаление на тъй наречените "експерти" им липсва този широк поглед върху експлоатацията на този вид возила, че да може да им се има доверие за "експертното" им мнение. Имам чувството като им чета рекламните съобщения по тази тема е че чета написано от някое малко дете съчинение, което за първи път се е возело на втория етаж на двуетажен и сега непременно иска да се вози още веднъж. Специално София, която няма никакъв опит в експлоатацията на двуетажни по редовни линии, но пък имаме пребогат опит със съчленени изборът на вторите е повече от логичен.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #69 on: 13.09.2023, 16:18:41 »
Що за логика...то и метро нямахме допреди 25 години да не бяхме го пускали щото нямахме опит ли? Аз мисля че са необходими както съчленени така и двуетажни като бонус и може би наистина за линии като 1, 3,5, 6, 42 и подобни ще са екстра вместо хората да висят право като коне. Не са толкова страшни тия двуетажни автобуси както го изкарвате в много градове по света има.

Просто трябва всичко да се планира и прецени добре а не да се купува съчленени, двуетажни електрически или каквито и да са само щото са готини.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 13.09.2023, 17:23:33 »
Що за логика...то и метро нямахме допреди 25 години да не бяхме го пускали щото нямахме опит ли? Аз мисля че са необходими както съчленени така и двуетажни като бонус и може би наистина за линии като 1, 3,5, 6, 42 и подобни ще са екстра вместо хората да висят право като коне. Не са толкова страшни тия двуетажни автобуси както го изкарвате в много градове по света има.

Просто трябва всичко да се планира и прецени добре а не да се купува съчленени, двуетажни електрически или каквито и да са само щото са готини.

Самият факт че защитниците на тази безумна идея с двуетажните предлагат да се движат по такива линии като 1,3 или 42 говори че наистина не им е ясно за какво трябва да се ползват триосни двуетажни от ранга на Man Lion´s City DD. Това са автобуси, които в Берлин десет години са обслужвали най-натоварените и интензивни линии като 100, 200, M29 или M48, линии които нямат нищо общо с профила на нашите линии от вида на 1,3,5 или 42. А да купуваме неща от които нямаме нужда или не знаем как да ги ползваме, в това наистина имаме голям опит.
« Last Edit: 14.09.2023, 12:34:09 by fafan »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #71 on: 13.09.2023, 17:54:01 »
6 определено няма нужда нито от двуетажни, нито  от съчленени автобуси - стандартните единични се справят без проблем с пътникопотока.  :rolleyes: Обръщането на двуетажен в Михайлово ще е затруднено заради малкия радиус на завоя и високия център на тежестта и ще изисква повече внимание от шофьорите, но все пак вероятно е възможно.  :rolleyes:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #72 on: 13.09.2023, 18:51:43 »
По 42 не са необходими съчленени или двуетажни автобуси, а сгъстяване на интервала на движение. Също и по 73.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 14.09.2023, 16:22:26 »
"Експертите" тръбят за 4 броя двуетажни за колосалната сума от 240 000 лева за линия 3 вече били одобрени.  :help: Какво се случва? Всичко отново под масата ли става, след като докладите бяха отхвърлени са ставали далавери зад затворени врати явно и бързат като невидели преди изборите да си пробутат схемата. Има ли шанс да се спре това безобразие или мачът е свирен?

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
« Reply #74 on: 14.09.2023, 16:29:07 »
Защо ми звучи по-добре да бяха купили рейсове на старо да разкарат БМЦтата, или поне част от тях :rolleyes:
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #75 on: 14.09.2023, 16:36:57 »
Едва ли ще мине, но ако случайно стане, тези 4 броя ще си кесят в сервиза и 3ката ще си е на китайци.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #76 on: 15.09.2023, 10:40:10 »
"Експертите" тръбят за 4 броя двуетажни за колосалната сума от 240 000 лева за линия 3 вече били одобрени.  :help: Какво се случва? Всичко отново под масата ли става, след като докладите бяха отхвърлени са ставали далавери зад затворени врати явно и бързат като невидели преди изборите да си пробутат схемата. Има ли шанс да се спре това безобразие или мачът е свирен?
"Патреотите" извиха ръцете на ГЕРБ и за да се приеме бюджетът тази точка трябваше да се вкара в проекта за бюджет. Сега колко ще се изпълни е друг въпрос, защото всяка година довършваме и Копенхаген и Каблешков, но това си е друга работа. Сега ако е за далавера може и набързо да сключат нещо, човек никога не знае.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #77 on: 17.09.2023, 20:38:32 »
https://stolica.bg/mestna-politika/dvuetazhniyat-avtobus-stava-regulyaren-prevoz-po-sofiiskite-ulitsi
Далаверката с двуетажните пръчки в крайна сметка е минала....От ноември бърз рейс до от Ал. Невски до НИМ в почивни дни, от първи декември пак от Ал. Невски до Банкя и от гарата до летището.
« Last Edit: 17.09.2023, 20:42:07 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #78 on: 17.09.2023, 21:04:04 »
Да ми покажат журналята къде в Цюрих има двуетажни рейсове.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #79 on: 17.09.2023, 22:24:35 »
https://stolica.bg/mestna-politika/dvuetazhniyat-avtobus-stava-regulyaren-prevoz-po-sofiiskite-ulitsi
Далаверката с двуетажните пръчки в крайна сметка е минала....От ноември бърз рейс до от Ал. Невски до НИМ в почивни дни, от първи декември пак от Ал. Невски до Банкя и от гарата до летището.

Това си е голям скандал, не поискаха да пуснат нормално нощния транспорт но ще потрошат десетки хиляди левове пари на данъкоплатците за тези двуетажни бараки, че и с бясно темпо им измислиха и нови маршрути че по другите така или иначе нямаше как да ги пуснат. Дано след изборите да ги разкарат така бързо както и ги измислиха сега и отговорните "експерти" да си понесат отговорността за тази далаверка.