Author Topic: Снегопочистване  (Read 91602 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Снегопочистване
« on: 02.01.2008, 16:25:59 »
Такова нещо с опесъчаването не е било

За наблюдателните да кажа че това е кръстовището на Кауфланд в Мл.3 и точно пред пеш.светофар, с таймер на 7 сек. има улица (на снимката е затрупана) Другото вдясно е бул.Филип Аврамов, който също се вижда как е почистен. Получих и информация че сутринта Ал.Малинов не е бил почистен !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кварталните улички  няма да ги коментирам за да не ме обвинят в издребняване. Колкото и да е краднал Софиянски, по негово време такива работи нямаше, а снеговалежа е бил и по обилен.

Кръстовището при Попа, вижда се ясно какво е състоянието

бул.Хр.Ботев

Витошка

При такава гледка си спомням че кмета на Берлин мисля че беше си беше подал оставката заради несправяне със ситуацията. Тук, съдейки от поста на Ози, Супер Бойко пак почва да се перчи, вместо да се скрие в някоя дупка. Половин година се говори за ГПС на ВОЛФ и ДИТЦ (сега нищо не се споменава) Предизборно обещание беше да се развали концесията (премина се на вариант за предоговаряне)-ок, и такъв вариант приехме. Уж се договориха по добри условия и какво-града е блокиран. Сега се почна епопеята с плащането (откъде ли ми е познато), но днес града е блокиран и транспорта на 2 милионен град е силно затруднен. Аз като гласоподавател не се интересувам дали е платено, а дали е почистено. Е НЕ Е
« Last Edit: 02.01.2008, 16:30:49 by Repcho »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Снегопочистване
« Reply #1 on: 02.01.2008, 16:39:10 »
София беше блокирана от преспите,

които вятърът навя тази нощ. Голяма част от улиците не бяха почистени. В момента всички пътни артерии са проходими при зимни условия, съобщиха от столичната община.

Преспи има в крайните квартали в полите на Витоша. Тежко е положението в квартал "Редута". През нощта много от снегопочистващата техника, която обикаляше улиците на града, не чистеше.

Снегорини се разхождаха с вдигнати гребла под предлог, че не е създадена организация. Други шофьори се оплакваха, че паркирани коли по улиците им пречат. Спорове имаше и за това дали почистването на крайните квартали, изходите към магистралите и околовръстните шосета не е работа на фонд "Републиканска инфраструктура".

"Цялата налична снегопочистваща техника - снегорини и камиони за опесъчаване, работи тази нощ", категоричен беше кметът на София Бойко Борисов. Столична община призовава софиянци да ползват градския транспорт, а не личните си автомобили.
БТВ

Така е, очевадно е, че бат` Бойко пак се изложи  Не ми се мисли какво е кварталите в подножието на Витоша и какъв транспорт се движи там...
« Last Edit: 02.01.2008, 16:47:19 by ozzy »

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 02.01.2008, 17:11:54 »
Е няма да коментираме, нещата са ясни. А само като си помисля че миналата зима, която беше изключително топла Общината е платила 5 или  6 млн за снегопочистване, то сега кой знае колко ще трябва...
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 02.01.2008, 22:00:40 »
Алоооо критиците фирмите за снегопочиствне са частни, бат ви Бойко не им е шеф. Той може да ги съди или да не им плати, ноп не може да ги накра да излязат. Днес по новините даваха как снегорини с вдигнати на половин метър лопати си се разхождат и не чистят. Оправданието било, че нямат маршрут.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #4 on: 02.01.2008, 22:19:00 »
Quote from: borosport
Алоооо критиците фирмите за снегопочиствне са частни, бат ви Бойко не им е шеф. Той може да ги съди или да не им плати, ноп не може да ги накра да излязат. Днес по новините даваха как снегорини с вдигнати на половин метър лопати си се разхождат и не чистят. Оправданието било, че нямат маршрут.
Е, все има някой виновен. Днес почти всички улици са непочистени, да не говорим за тротоарите и спирките. Нали има Столичен инспекторат, тези хора днес почиват ли?

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #5 on: 02.01.2008, 22:29:56 »
Ами принципно днес почти никой нямаше на работа в общината
 Но ако трябва да сме сериозни тук опираме до съвестнои изпълнение на задълженията. От концесионерите по почиствнето имат прогноза, чистят от години и могат да преценят с точност кога и колко снегорина да изкарат. А това с маршрутите е направои смешно, при положенеи, че се знае, че се почистват първо главни артерии и улици с ГТ и след това кварталните  улици. А и след дъжд качулка и да ги глобят ще е все същото. Проблема е, че няма конкуренция. И СО да ги разкара кой ще чисти после?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 02.01.2008, 22:56:09 »
Боро, липсата на конкуренция е смешна в случая. Ти помниш ли как почна Волф да чисти въобще. Почнаха първо с Младост с не повече от 5 камиона за боклук и 2 снегорина. После почнаха да градят и за 2 год. закупиха техниката, взеха концесията и т.н. Нищо не пречи София да се чисти по райони (както се раздели и за дупките) Освен това нали концесията се предоговори (широко отразено) явно СО още няма апарат по който да контролира на момента как се чисти, а не след като града изкара 1 ден блокиран тогава да се говори 2 месеца кой бил виновен? Ако няма никакъв инструмент за контролиране на тия фирми, толкова по зле за всички ни

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 02.01.2008, 23:59:12 »
Фотогалерия

И при Софиянски чистиха същите фирми, но положнието на 5те кьошета, пл. Македония и др. никога не съм го виждал такова.

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 03.01.2008, 10:51:55 »
Темата е за нашия Кмет, но понеже го обърнахме на чистота да си кажа и аз мнението за нея и концесионирането и.

Е то е: 24 кметства - 24 концесии. Вярно че е малко по-бюрократично, но ще има по-голяма конкретика и по-ясно разпределение на отговорноста. А и биха могли да се включат по-малки играчи и конкуренцията да се повиши.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 03.01.2008, 11:33:39 »
Quote from: Repcho
И при Софиянски чистиха същите фирми, но положнието на 5те кьошета, пл. Македония и др. никога не съм го виждал такова.
Не е съвсем така! Нима забрави Нова година 1999/2000 и януари 2000? Тогава подлият сняг пак валя през почивни дни и, естествено, изненада концесионерите. Около седмица след Нова година само главните улици бяха проходими в един коловоз, а тротоарите не бяха разчистени даже и на булевардите. После общественото мнение се надигна и концесионерите изсипаха тонове с химикали, за да наваксат пропуските в чистенето. Резултат - "нацъфкали" булеварди, вкл. жълтите павета от Парламента до Военния клуб.
Всъщност това беше първото тъмно петно върху рейтинга на наскоро преизбрания със смазващо мнозинство Софиянски, който дотогава летеше в небесата.

Традиционният пропуск в нашите снегопочистващи фирми - и в гтрадовете, и по шосетата, е, че закъсняват със стартирането на почистването. На 1-ви вечерта към 22 часа нямаше грам пясък навсякъде, където минах - Хр.Белчев, Патриарх Евтимий, Витоша, П.Славейков, България, Драган Цанков, Г.М.Димитров. А беше натрупало поне 15 см сняг... Вчера и днес по булевардите е добро положението, но не и по кварталните улички. Ако за ден-два не разчистят малките улички, снегът ще се втвърди и след това ще е много трудно.

LG, в почистването и сметоизвозването мялки играчи няма. Не забравяй, че първият легален бизнес на американската мафия е именно сметоизвозването, после са товарните превози и игралните домове.
« Last Edit: 03.01.2008, 11:37:27 by blagun »

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 03.01.2008, 13:58:46 »
Съгласен съм, но тука идеята ми е за снегопочистването, без сметоизвозване. Като за последното да си се грижи Столична голяма община. Навсякъде където и да минеш през малките улички и тротоари, на сигурен съм всички квартали, снегът не е пипнат. Не е необходима кой знеа каква снегопочистваща техника.
« Last Edit: 03.01.2008, 13:59:09 by LG_ »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 03.01.2008, 21:02:37 »
Аз не помня друго заглваие по таблоидите у нас на 1-ви освен "Снега пак ни изненада". И това е откакто се помня.Сега за всичките години на Софиянски не мога да си спомня, но и при него имаше изцепки. Прав е Благун, че за толкова години концесионерите все не уцелват момента. А имат и ресурс и възможности. Плаща им се достатъчно добре. Я ми кажете собственика на кой концесионер по почистването по света кара Бугати за 1,5 млн. евро . Просто да ви кажа и аз вече не се сещам как може да се накрат концесионерите да заработят ефективно. Имаше предоговаряне, GPS щяха да слагат. Аз лично не знам как могат да ги накарат. С каква клауза в договора, защото досега с номера с глобите е малко като след дъжд качулка.

volvo

• Guest
« Reply #12 on: 03.01.2008, 22:20:16 »
И аз просто не мога да разбера нещо. Все казват, че не били готови. Ми през август ли очакват сняг. Това е наглост. Иначе аз видах за 3дни два снегорина.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 04.01.2008, 07:08:25 »
A, то си имаше лаф - изненадан като софиянски от първия сняг. Даже и преди 1999 имаше изцепки. Обаче аз помня, че по-миналата година минаваха с едни ръчни малки снегоринчета и правеха път по тротоарите. Чудно ми е защо сега такова нещо не се видя

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 08.01.2008, 19:18:01 »
Доста неща се случиха (или по-скоро не се случиха) относно снегопочистването тази зима в София, а и ние доста изписахме по темата, затова я откривам специално, като допълнително ме провокира и тази статия:

Два пъти повече пари за чистене на снега през 2008 г.

08.01.2008
Два пъти повече са предвидените пари за снегопочистване на София през 2008 г. На 15 млн. лева нараства сумата, която ще бъде отделена за зимното почистване, предвижда разработеният проектобюджет от екипа на кмета на София. Това съобщи зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска, предаде репортер на БГНЕС.

През 2007 г. са били отделени 7 млн. лева за почистването на снега. Причината обаче средствата да бъдат увеличени два пъти повече е желанието на кмета освен големите улици на столицата да бъдат чистени и малките квартални улички. Три пъти повече средства са разчетени за машинното метене на София през тази година. През 2007 г. за тази цел са били заделени 270 000 лева, а за 2008 г. се предвижда те да са 730 000 лева. По този начин ще бъдат основно изчистени големите пътни артерии на столицата. Предвижда се още за миенето на софийските улици да се заделят два пъти повече средства в сравнение с 2007 г. ако бъде приет от общинските съветници този разчет, общият бюджет за екология ще възлиза на 64 млн. лева. Ще бъдат заделени и повече средства за почистването на нерегламентирани сметища, обясни още Бояджийска. Кметският екип е разработил и друг вариант за бюджет за екология, който възлиза на 55 млн. лева. Той обаче не включва почистването на кварталните улици и на Витоша. Около 50% от събираната от Столична община такса смет отива за услугите на концесионерите по чистотата. В плановете, направени от кметския екип, са заложени и средства за извозване на балите с боклук. Предвидено е те да бъдат транспортирани на разстояние до 150 км, но няма предвидени конкретни места за това, обясни Бояджийска. /БГНЕС

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #15 on: 09.01.2008, 01:01:02 »
Quote from: LG_
Доста неща се случиха (или по-скоро не се случиха) относно снегопочистването тази зима в София, а и ние доста изписахме по темата, затова я откривам специално, като допълнително ме провокира и тази статия:
Никаква логика и пълни абсурди в цитираното.Мен ме изуми като чух днес по новините, че Икуест ще иска увеличение на цената на услугите като предпазна мярка къ заплахите за санкции за непочистения сняг.Аз това го разбирам като те искат да ни наложат глоби, а ние ще ги спрем със заплахи и манипулации...
Махнаха шефа на почистващите фирми в София

Освободен е от длъжност изпълнителният директор на трите фирми по почистване в София „Волф", „ДИТЦ" и „Чистота" Антон Ризов.
Причина за това е подаването на невярна информация и подвеждане на кмета Бойко Борисов в нощта, когато падна първият сняг.
 По-рано днес стана ясно, че концесионерът по чистотата в София „Икуест" настоява за 20-процентно увеличение на цената за всички дейности по почистването в столицата, като защитна реакция на това, че ще бъде глобен.
 Трите фирми, които сега почистват столицата, ще бъдат глобени с по 10 % от сумата, която общината трябва да им плати за снегопочистването, каза Борисов.
 По данни на Столичния инспекторат, който контролира работата на концесионерите и извършва необходимото за плащането фактуриране, общината дължи на трите фирми общо 318 000 лв.
 Искам да уверя гражданите, че концесионерите, които не трябва да третираме като врагове на обществото, а точно обратното, са поели ангажимент пред мен да излязат открито и да съобщят всички цени, да разяснят колко им струва всяка една операция и така да защитят цената, която искат, заяви столичният кмет.
 Според Борисов концесионерът може да иска увеличение, според договора, защото е търговско дружество. Ние сме клиентът в случая и искаме колкото може по-малко пари да дадем, трябва да се намери точно необходимият баланс, каза още столичният кмет.
 Борисов добави, цитиран от БНР, че е получил от кмета на Виена тяхната схема за сметосъбиране и снегопочистване.
 Когато имаме сесия на нашия общински съвет всичко това като информация ще бъде представено и на базата на него ще се взимат конкретните решения.
 Единственото, което ме притеснява е че ние нямаме бюджетът на общината във Виена, допълни Борисов.

KRIVIJ

• Guest
« Reply #16 on: 10.01.2008, 09:58:07 »
http://www.portak.moy.su/news/2007-06-14-1091*
АКО ТОВА СТАНЕ  В БГ .........ДЪРЖАВАТА ЗАГИВА

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #17 on: 10.01.2008, 10:52:34 »
Винаги съм се чудел как може там да живеят хора... Гледам че социалистическата цивилизация не ги е подминала - панелни блокове и някакви наченки на обществен транспорт.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 10.01.2008, 11:28:34 »
Quote from: CKD
Винаги съм се чудел как може там да живеят хора... Гледам че социалистическата цивилизация не ги е подминала - панелни блокове и някакви наченки на обществен транспорт.

Нямали са късмета на Чукотка Абрамович да ги вземе. СИгурно щото имат много вулкани, а не полезни изкопаеми  

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 10.01.2008, 12:07:41 »
Quote from: CKD
някой квартали на София не са много по добре от този на снимките (като изключим снега разбира се)