Author Topic: Снегопочистване  (Read 91613 times)

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Снегопочистване
« Reply #60 on: 05.01.2010, 15:57:34 »
А някой да е чул при 10см. сняг столицата да е тотално блокирана ?!? Не искам да споря с теб, но ми се струва, че нямаш представа за какво ставаше въпрос тази сутрин.   :rolleyes:
Тази сутрин до около 8 часа нямаше никакви проблеми. Всичко е започнало по-късно. Естествено, че трябваше още в 8 да започнат да почистват, затова и сигурно ще има наказани.
За щастие работният ден успя да започне нормално. А какво ли щеше да стане ако бяха наваляли между 4 и 7 часа около 25 см! Тогава щеше да бъде по-ужасно.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #61 on: 05.01.2010, 16:08:59 »
Ако бяхме в нормална държава, след днешната ситуация и блокажа на града би било редно кметът, както и всякакви инспекторати да си подадат оставката, това на нищо не прилича  :angry: :angry: :angry:

Ако Кметът си подава оставка при първия сняг и като се има в предвид, че избори се насрочват за след три месеца, то всяка зима няма да има кмет на СО ...
Някой да е чул преди Нова година да се подават оставки в Западна Европа, която беше блокирана от снегове (при това с дебелина 20 cm) ?
Аз искам Кмета да почисти и у нас, но ... и затова чисти жена ми.
Не знам в коя нормална държава абсолютно всяка година се блокират градове при всеки снеговалеж.

А някой да е чул при 10см. сняг столицата да е тотално блокирана ?!? Не искам да споря с теб, но ми се струва, че нямаш представа за какво ставаше въпрос тази сутрин.   :rolleyes:

И аз не искам да споря, просто ще ти разкажа една история с мен. (...)
Ако се ползваха химикалите, които хората на Запад отдавна са открили, а не класическата луга, щеше да има видим резлултат от почистването. Но, както добре знаем, икономията е майка на мизерията.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #62 on: 05.01.2010, 16:15:33 »
Не, бе момчета, не споря с вас - просто призовавам към обективност.

... И искрено се надявам във вашата работа да сте така перфектни, както го изисквате от другите!
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #63 on: 05.01.2010, 16:45:16 »
Аз, с риск да стана досаден, пак казвам, че Заубермахер, поне в района на Красна поляна и Разсадника бяха почистили главните улици, че и спирките още с началото да снеговалежа и цял ден поддържаха максимално чисто въпреки задръстванията. Не знам дали защото им е по-малък районът и техниката им стига или от нещо друго, но е факт, че за втори пореден снеговалеж удържат положението, особено днес. Забележка е, че не чистят вътрешнокварталните улици, ама то май вече никой не го прави това...
I'll be back®

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #64 on: 05.01.2010, 16:46:01 »
Днес 1318 се сука и боксува на изхода на тунела след НДК. То не беше виене и носене на място...

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #65 on: 05.01.2010, 16:51:51 »
Не, бе момчета, не споря с вас - просто призовавам към обективност.

... И искрено се надявам във вашата работа да сте така перфектни, както го изисквате от другите!

Напълно съм съгласен с теб. Понеже ме нервира един репортаж по Нова, в който се говореше как Драгалевци и Симеоново са непроходими, а всъщия момент мина един турски мерцедес с таква скорост, че дори не можах да видя номера на линията му, камо ли инвентарния, мислех да направя няколко снимки на тротоарите около нас и да видите как гражданите и служителите в магазините са ги почистили. Но не снимах - директно ще ви кажа - около 1/5 бяха почистени. Останалите не бяха пипнати изобщо. Та и затова ли са виновни общинари, кметове и т.н.? Много е лесно само да се обвинява и да се търси вината в другите.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 05.01.2010, 17:55:28 »
А ти откъде знаеш в какво състояние са били Симеоново и Драгалевци преди да отидат репортерите да снимат? Показаха се достатъчно снимки на закъсали превозни средства, сутринта на Черковна пет автобуса по 120 са увиснали на моста. Е кой трябва да чисти там, шофьорите с лопати ли?

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #67 on: 05.01.2010, 18:21:48 »
А ти откъде знаеш в какво състояние са били Симеоново и Драгалевци преди да отидат репортерите да снимат? Показаха се достатъчно снимки на закъсали превозни средства, сутринта на Черковна пет автобуса по 120 са увиснали на моста. Е кой трябва да чисти там, шофьорите с лопати ли?

А на теб какво ти гарантира, че кадрите са от днес, а не от минал снеговалеж?
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #68 on: 05.01.2010, 18:31:16 »
Ами гледайте другите новини, вижте номера на автобуса, след което да направим справка дали е бил на линия (най-вероятно 67).

В самия репортаж се говореше - ето вижте как не са почистени улиците и в същия момент прелита турския мерцедес.
Не им отива на Нова да лъжат така хората. Започнаха да правят много грешки в емисиите си, което е зле за уж любимата ми телевизия. Така вчера казаха, че цената на билета продаван чрез водача се вдига на 1.10 лв.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #69 on: 05.01.2010, 18:50:50 »
В момента живея в 11 хил. градче в Чехия. Назовете го село, град от селски тип или както си искате. Първо - по улиците не ходят бездомни кучета, второ - няма каруци, трето - снегът от тротоарите се почиства със специализирана машинка.
И защото града се намира на изключително важна "артерия" свързваща източна и западна северна Чехия, гледам как я почистват от снега - още докато си пада! Тия фантасмагории всеки да си гледа работата ги оставете за друг път. Като чета какво пишете ми става ясно, че ако има графици те са създадени от некадърници, и ако има техника - тя седи скрита!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 05.01.2010, 18:51:35 »
А не ви ли прави впечатление, че на О 302 Т както преди и на Чавдарите 11М4 снега не им пречи чак толкова? Ако знаете само в какви снегове съм се качвал с О 302 Т или преди това с Чавдар 11 М 4 по линия 66 до х-л Морени. И двата модела автобуси са по-високи.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #71 on: 05.01.2010, 21:31:51 »
В момента живея в 11 хил. градче в Чехия. Назовете го село, град от селски тип или както си искате. Първо - по улиците не ходят бездомни кучета, второ - няма каруци, трето - снегът от тротоарите се почиства със специализирана машинка.
И защото града се намира на изключително важна "артерия" свързваща източна и западна северна Чехия, гледам как я почистват от снега - още докато си пада! Тия фантасмагории всеки да си гледа работата ги оставете за друг път. Като чета какво пишете ми става ясно, че ако има графици те са създадени от некадърници, и ако има техника - тя седи скрита!

В новините на БТВ дадоха репортаж, в който отидоха в гаража на Титан към обяд и видяха неизползвана техника, която е била изкарана моментално след появата на снимачния екип...
I'll be back®

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 06.01.2010, 02:43:43 »
То е за другата тема, ама днес след 12 беше ебати кефа - никакво задръстване никъде - ни НДк, ни 5 кюшета, ни Хемус, ни Кошарите - просто беше раи - да караш и да се кефиш  :P

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #73 on: 06.01.2010, 04:54:05 »

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #74 on: 06.01.2010, 11:51:17 »
Ехааа, това е от Румънското посолство нагоре към ТВ кула, нали?
Обърнете внимание на платното към Ситняково, какъв хубав пласт сняг има. А знае ли се номера на автобуса с без малко скършеното ремарке. Тази снимка ме подсеща как на 23-ти 3656 се завъртя на кръга в Борово и щеше да отнесе 3-4 спрели коли, ама май ви разказвах за тази случка.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #75 on: 06.01.2010, 15:38:05 »
Може и да е тръгнал да се престроява. Вижте другата 413-ка по-нагоре в коя лента е! Колите са пъплели в това задръстване. Само от леда при такава скорост не би трябвало да се изметне до толкова ремаркето.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #76 on: 06.01.2010, 19:48:19 »
Достатъчно е да подаде малко повече газ или да натисне по-рязко спирачката и дори с 15 км/ч може да се извърти.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #77 on: 07.01.2010, 12:31:48 »
На мен ми прилича на 3646 счупения О305Г, другата 413-ка е 3671 и тя определено не е в движение  :D

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 07.01.2010, 15:58:52 »
На тези автобуси задвижващ е третият мост в ремаркето. Веднъж като спрат на заледеното - няма тръгване или предната част се огъва. Пробвай да тласкаш гладка книга върху гладка маса - тя също се измята настрани.
По подобен начин се 305-ците се гърчеха между КАТ и Интерпред на значително по-малък наклон, отколкото към ТВ кула.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #79 on: 07.01.2010, 16:20:26 »
На тези автобуси задвижващ е третият мост в ремаркето. Веднъж като спрат на заледеното - няма тръгване или предната част се огъва.

Не знам дали имат работещи системи, както ман-овете и чавдар 141, които застопоряват ремаркето да не се върти.
Надявам се да ме разбрахте за какво говоря.