Снегът навсякъде по света създава проблеми и има страни, в които като падне и 5 см сняг, всичко се парализира. Така че от тази гледна точка, не е чак толкова зле положението у нас. Това, което обаче лично мен ме дразни изключително много напоследък е че при снеговалеж се чистят с предимство улици, булеварди, че дори и паркоместа, за сметка на тротоари, пешеходни зони и алеи, стълби, подлези и т.н. Стълбите на подлеза на СУ чак вчера ги видях адекватно изчистени. Но синята зона на пл. Батенберг още в понеделник, веднага след като намаля снеговалежа, бе излизана до паве, докато заобикалящите я тротоари и до днес си тънат в сняг.
Днес даже, от зор да изчистят още няколко паркоместа по ул. Дякон Игнатий, младежа служител на ЦГМ ринейки снега, го изхвърляше върху почистения, естествено от частно лице тротоар...
С това не казвам, че трябва всички снегорини да се качат по тротоарите, но трябва да има някаква равнопоставеност. Дори зимно време аз лично обичам да се разхождам и да вървя пеша, но когато всички тротари тънат в сняг и киша и не може дори една улица да пресече нормално човек, защото пешеходната пътека е недостъпна от стените от сняг, ще ме накара и аз да се кача на колата.