Author Topic: Метродиаметър 3 - обща тема  (Read 574247 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Метродиаметър 3 - обща тема
« Reply #1340 on: 19.01.2015, 16:03:36 »
Ако следват плановете - след 2 години.
Не мисля, че в периода на финансиране от ЕС 2014-2020 са предвидени средства извън участъка театър София - Красно село (плюс буферно депо Земляне).

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1341 on: 20.01.2015, 13:49:19 »
Не мисля, че в периода на финансиране от ЕС 2014-2020 са предвидени средства извън участъка театър София - Красно село (плюс буферно депо Земляне).

Не са, но от централния участък ще остане нещо спестено, а двата крайни са с по-ниска цена на километър. Вярвам, че София може да си позволи да изгради двата крайни участъка със заеми. А и също, че може от други обекти да се пренасочат допълнително средства.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1342 on: 20.01.2015, 15:32:33 »

Не са, но от централния участък ще остане нещо спестено, а двата крайни са с по-ниска цена на километър. Вярвам, че София може да си позволи да изгради двата крайни участъка със заеми. А и също, че може от други обекти да се пренасочат допълнително средства.

Самият факт че се започват процедурите по строителството на централата част е страхотен. В крайна сметка с европейските пари наистина ще се изгради най-трудния участък. Надявам се към 2020 столицата да стане достатъчно богата, за да финансира сама строителството на метрото си. А пари може да се намерят - да се изпразнят джобовете на крадците в общината, да се въведе такса замърсяване за автомобили, да се доизпразнят джобовете на крадците в общината, да се вдигне цената на билетчетата, да се пратят крадците от общината в затвора....  Крадци поне дал господ....
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1343 on: 21.01.2015, 09:12:58 »
Блажени са вярващите, защото тяхно ще бъде царството небесно !

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #1344 on: 08.10.2015, 14:07:22 »
Загледах се в имената на планираните станции от 3-ти метродиаметър и си мисля дали не могат да се изберат по-подходящи. Например, Парк Заимов можеше да бъде Театър София. Звучи ми по-добре за име на метростанция, плюс, че театърът е добре познат и станцията се намира в непосредствена близост до него. Също така, Панайот Хитов можеше да бъде Хаджи Димитър, Васил Кънчев - Стадион "Георги Аспарухов", а Поп Груйо да бъде Левски или Васил Левски. Практика е спирки на наземния транспорт да носят имена на улици, защото са на малко разтояние една от друга, но според мен метростанциите би трябвало да носят имена на квартали/комплекси или известни обекти в близост до тях. Всеки знае къде е Стадион Герена, но едва ли са много тези, които са чували за ул. Васил Кънчев. Също така немалко от жителите на Хаджи Димитър вероятно си нямат представа къде се намира ул. Панайот Хитов, какво остава за хора от други части на София. Поп Груйо пък звучи грубо, Васил Левски е много по-подходящо име с оглед на квартала, в който се намира и на личността, свързана с името. Алтернативно, Автостанция Изток може да се именува Ботевградско шосе, но и първият вариант е приемлив.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1345 on: 10.10.2015, 18:49:43 »
Това са работните имена на станциите, не знам СОС да е гласувало официалните им имена.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1346 on: 13.01.2016, 19:43:56 »
Одобрено е предварително финансиране за разширение на метрото
Правителството е дало съгласието си управляващият орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 да подпише договор с „Метрополитен“ЕАД за предварително финансиране на първия етап на проекта за разширяване на метрото в София по линията бул. „Владимир Вазов“ – ул. „Житница“. Проектът се финансира от оперативната програма и ще бъде стартиран преди формалното му одобрение от ЕК.

Първи етап от Линия 3 е с дължина 7,8 км и осем метростанции. Проектът включва още доставка на подвижен състав и изграждането на депо в района на ул. „Житница“.

Offline mi6kina

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1347 on: 19.01.2016, 16:55:00 »
Одобрено е предварително финансиране за разширение на метрото
Правителството е дало съгласието си управляващият орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 да подпише договор с „Метрополитен“ЕАД за предварително финансиране на първия етап на проекта за разширяване на метрото в София по линията бул. „Владимир Вазов“ – ул. „Житница“. Проектът се финансира от оперативната програма и ще бъде стартиран преди формалното му одобрение от ЕК.

Първи етап от Линия 3 е с дължина 7,8 км и осем метростанции. Проектът включва още доставка на подвижен състав и изграждането на депо в района на ул. „Житница“.

Хайде, честито ни започване на метрото! От кога го чакаме този момент!  :rolleyes:

Във връзка със строителство на III Метро диаметър от 00:00 часа на 20.01.2016 г. до 24:00 ч. на 31.03.2016 г. се въвеждат следните промени в организацията на движението.

Забранява се влизането и паркирането по лявата лента от пътното платно на булевардите в посочените участъци:

по бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Васил Левски“ и ул. „Хан Крум“ движението на пътни превозни средства ще се извършва еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда;
по бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Княз Борис I” движението на пътни превозни средства ще се извършва еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда.

Работата по новия лъч на метрото започва, къде ще са задръстванията
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/rabotata-po-metroto-zapochva-kyde-shte-sa-zadrystvaniiata-6048651
Градски транспорт - разписания на градския транспорт в цяла България. Търсят се гост автори за нашия блог. За контакти: на ЛС! :)

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1348 on: 25.01.2016, 19:15:55 »
Извинете ме за невежеството , но тъй като не разбирам от строеж на метро , та се чудя - какво ще правят на Попа , че строителните дейности ще приключат за два месеца - само сондажи или?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1349 on: 25.01.2016, 20:31:35 »
За два месеца ще местят комуникации, и други подготвителни дейности. След това трябва да затворят Патриарха изцяло.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1350 on: 25.01.2016, 21:22:11 »
За два месеца ще местят комуникации, и други подготвителни дейности. След това трябва да затворят Патриарха изцяло.

Това значи еднопосочно движение по Васил Левски или?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1351 on: 25.01.2016, 21:31:51 »
Както и в тунела под НДК.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #1352 on: 25.01.2016, 23:17:36 »
Което ще е доста интересно като гледка.
Иначе и при втори метродиаметър имаше подобни дейности. А местенето на комуникации е голямо приключение, защото отново ще има изненади. Под изненади имам предвид: тръби, кабели и други изникващи обекти на места на които не би трябвало да има нищо.  :neznam:

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1353 on: 26.01.2016, 12:03:04 »
Имам бизнес идея, чакам съдружници-отваряме магазин за свещи  :D Като знам гъстотата на инженерната инфраструктура много често ще има я без ток я без вода  :devil:

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1354 on: 01.02.2016, 03:39:18 »
Те да внимават и със захранването на електротранспорта, уличното осветление не е важно. Колко дървета ще изпочупят.
------------------------

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1355 on: 01.02.2016, 07:00:36 »
А местенето на комуникации е голямо приключение, защото отново ще има изненади. Под изненади имам предвид: тръби, кабели и други изникващи обекти на места на които не би трябвало да има нищо.  :neznam:
При основната реконструкция на Патриарха през 1984 беше изграден проходим колектор за комуникациите. Това не е толкова отдавна и дано да са го документирали като хората.

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1356 on: 01.02.2016, 10:14:58 »
Съмнявам се, че са го документирали както трябва - едно време военните бяха безкомпромисни по отношение на подземните комуникации, понеже "врагът" щял да научи къде са. Затова такова понятие като подземен кадастър при нас няма, то на практика и надземен няма, има ла*на, претендиращи за такъв....И като копнат с багера - я гръмнат водопровод, я газопровод, което е изключително опасно, я кабел, и после цяла седмица в квартала няма примерно интернет, и това е най-лекият случай.
« Last Edit: 01.02.2016, 10:17:07 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline mi6kina

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1357 on: 15.03.2016, 00:01:37 »
Скоро ще бъдат затворени и следните участъци в района на Красно село

бул. Гоце Делчев - от ул. Кюстендил до бул. Цар Борис III
ул. Житница - от бул. „Гоце Делчев до ул. Гебедже
ул. Кюстендил - от четните номера откъм бул. Гоце Делчев
бул. Св. Георги Софийски - от бул. Пенчо Славейков" до ул. Константин Иречек

Започва и реконструкцията на Монтевидео. Проектът предвижда реконструкцията да бъде съобразена с бъдещите метростанции в района и с западната тангента. От ЦГМ са написали, че ще започнат реконструкцията с ул. Боряна.
Градски транспорт - разписания на градския транспорт в цяла България. Търсят се гост автори за нашия блог. За контакти: на ЛС! :)

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1359 on: 18.03.2016, 21:00:06 »
Това аз си го мисля още когато видях плана за развитие на МД-3, но си мълчах, защото не вярвах, че някой споделя мнението ми, че връзката е задължителна 😃