Author Topic: Метродиаметър 3 - обща тема  (Read 574164 times)

Offline EuroDance

• Напредващ
    • View Profile
    • EuroDance @ YouTube
    • Email
Re: Метродиаметър 3 - обща тема
« Reply #560 on: 24.12.2009, 22:56:48 »
Да, да, LRT по Янко Сакъзов и по Мадрид, някой друг път... Тези хора знаят ли в какви задръствания попадат Дювазите по линия 22? Знаят ли колко време се чака на спирките на бул. Мадрид, за да се хване трамвай в посока Ботевградско шосе? Абсурд оттам да минава метроподобен влак/трамвай. Все същата история ще бъде. Това е чиста гавра. Нали е публична услуга, нали е насочена към нас, ние нямаме ли право на глас?! С такова управление направо сме минали покрай Европа...

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #561 on: 03.01.2010, 13:41:22 »
 И все пак отдавна не сме разглеждали и нови предложения за МД-3. Имам предвид нови стари, защото доста варианти са писани тук.
След като е ясно, че за момента никой не счита за навременно да бъде ликвидиран трамваят по Цар Борис ІІІ, трябва да се разгледат по-внимателно и другите възможности.
Добре е, че има решение трасето да е подземно между паметниците (всъщност най-старият вариант за МД-3). Но какво става в югозападна посока?
В момента все още не е застроено около трасето на старата ж.п. линия от гара Сердика. Съответно тук дори може да има надземно трасе. На югозапад трасето може и да е на естакада покрай реката (Иван Иванов и Коломан).
Действително понастоящем районите около трасето не са гъсто застроени, но това е най-краткият път към Овча Купел, а и ще се правят удобни връзки на станциите. Едновременно с метротрасе ще се изгради и булевард.
И така след Руски паметник трасето продължава към стария мост на Скобелев, където прави ляв завой и се движи по протежение на старата ж.п. линия. Тук под квартала зад хотел Родина и югозападно от Зона Б-5 ще има станция.
Следващата станция ще е на Академик Гешев. По-нататък ще се продължи в близост до Владайската река и на Житница ще има станция.
Следващата станция ще бъде Цар Борис ІІІ (при автогара Овча Купел). Ако приемем това за основната трета линия, след Житница ще бъде отклонението към ж.к. Овча Купел.
Основната линия може да се продължи на по-късен етап под Каблешков (Борово и България).

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #562 on: 08.01.2010, 22:11:22 »
Група-подписка, която ще приложим към подготвящия се анализ на МД-3, който ще бъде внесен в медиите и деловводството на Общината и адресирано лично до Фандъкова.
Присъединете се, за да може да достигнем достатъчно внушителна бройка:
http://www.facebook.com/group.php?gid=238430277863

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #563 on: 16.01.2010, 23:12:31 »
В намиращата се на новия сайт на метрополитен, както и в новата им книжка, схема, МД3 на генералната схема минава по маршрут: Пирогов - Македония - Солунска/Витошка - Славейков - СУ. Не мгоа да се ориентирам къде е коментирано това тук, а не изглежда е новина, сайтът сигурно отдавна си е така :)

Знам, че тук доста активно се обсъждаха станции на Солунска и на Славейков, та предполагам, че все пак това предложение е от интерес. На мен ми изглежда доста добър компромис - допълнителни спирки в центъра на важни места, от Солунска до НДК вероятно ще върви траволатор за прекачването, само Попа остава между две станции (Славейков и Стадиона) и очевидно завинаги без метро, но ми изглежда допустима загуба.

Има ли някъде дискусия по този въпрос?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #564 on: 17.01.2010, 11:42:50 »
В намиращата се на новия сайт на метрополитен, както и в новата им книжка, схема, МД3 на генералната схема минава по маршрут: Пирогов - Македония - Солунска/Витошка - Славейков - СУ. Не мгоа да се ориентирам къде е коментирано това тук, а не изглежда е новина, сайтът сигурно отдавна си е така :)

Знам, че тук доста активно се обсъждаха станции на Солунска и на Славейков, та предполагам, че все пак това предложение е от интерес. На мен ми изглежда доста добър компромис - допълнителни спирки в центъра на важни места, от Солунска до НДК вероятно ще върви траволатор за прекачването, само Попа остава между две станции (Славейков и Стадиона) и очевидно завинаги без метро, но ми изглежда допустима загуба.

Има ли някъде дискусия по този въпрос?
Каквото и да се чертае по книжките, решение още не е взето и предстои обсъждане на различните варианти.

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #565 on: 17.01.2010, 12:29:18 »
Просто ми стана странно, че никой не е обсъждал този вариант, защото много хора напираха за станции на тези места преди

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #566 on: 17.01.2010, 15:30:09 »
Просто ми стана странно, че никой не е обсъждал този вариант, защото много хора напираха за станции на тези места преди
Обсъждан е. Само трябва да прелистиш страниците на тази тема.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #567 on: 18.01.2010, 09:36:21 »
Ожсъждан е и всички сме на мнение, че станции там са излишни, ако няма как да се свържат с останалите линии...
Кел файда от станция на Солунска, като няма на какво да се прекачиш.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #568 on: 18.01.2010, 10:21:23 »
Ожсъждан е и всички сме на мнение, че станции там са излишни, ако няма как да се свържат с останалите линии...
Кел файда от станция на Солунска, като няма на какво да се прекачиш.
Също така за този вариант въобще не е уточнявано под кои улици точно би минало трасето. Нито от Руски паметник /Македония до Солунска /Славейков, нито от Солунска /Славийков до Университета става ясно от къде точно ще мине трасето. Просто това е само една схема, по която проект няма да се реализира, която схема стои по всички метростанции. Мисля си, че в този си вариант нямаше защо да се рисува МД-3. За съжаление така само се подвеждат хората.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #569 on: 18.01.2010, 10:44:02 »
То заслужава ли си да се обсъжда?
А вариантът от Алабин да минава под Гурко и на Спортната палата да прави една миниатюрна кривичка, за да се впише под Левски?

Това са псевдоидеи, които не заслужават уважение дори, камо ли пък дискусия...

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #570 on: 19.01.2010, 08:52:50 »
Според мен разположението на станциите е доста удобно, стига да е реализируемо. За копаенето не мога да кажа как би станало, по-специално за да излезе от бул.Македония на Солунска изглежда трябва да се мине под застрояване, както и някъде около площада на Невски. За прекачването - и от пам. Левски до СУ, и от Солунска до Патриарха може да има траволатори. В Барселона по-голямо разстояние на връзка между станциите се върви и пеша и то по един ужасно задушен гнухяв тунел (Passeige de Gracia) и пак си е връзка. Не мога да кажа, че вариантът е по-добър от оригиналния, но поне получаваме повече станции на нелоши места, плюс където е много по-добър от варианта през Батенберг.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #571 on: 19.01.2010, 15:13:26 »
За прекачването - и от пам. Левски до СУ, и от Солунска до Патриарха може да има траволатори. В Барселона по-голямо разстояние на връзка между станциите се върви и пеша и то по един ужасно задушен гнухяв тунел (Passeige de Gracia) и пак си е връзка.
Доста дълги ще да са тези траволатори, все едно още 2 тунела на метрото. Специално този пример в Барселона го имам за отрицателен. Рендосвал съм го този тунел, няма климатизация даже...

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #572 on: 20.01.2010, 13:53:38 »
Горе долу така ли трябва да бъдат разположени станциите? Най-вече в частта на бул. Ботеградско шосе?
« Last Edit: 22.01.2010, 16:54:12 by Jimi »
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #573 on: 20.01.2010, 14:17:18 »
Горе долу така ли трябва да бъдат разположени станциите? Най-вече в частта на бул. Ботеградско шосе?
Защо прескачаш НДК?

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #574 on: 20.01.2010, 16:03:03 »
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #575 on: 20.01.2010, 16:11:26 »
 Зелената линия, показана на схемата, никога няма да стане МД-3 точно в този си вид.

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
« Reply #576 on: 20.01.2010, 20:10:39 »
Горе долу така ли трябва да бъдат разположени станциите? Най-вече в частта на бул. Ботеградско шосе? (...)
Мястото на метростанцията, която си сложил на ул. "Софийски Герой" между жк. Хиподрума и жк. Лагера, не е там, а вероятно ще бъде на кръстовището с бул. "Акад. Евстатиев Гешов". Всъщност разстоянието по бул. "Цар Борис ІІІ" между светофара на "Софийски Герой" и този при "Акад. Евстатиев Гешов" е доста малко (то май няма и 300 метра между тези два светофара). Така че се чудя дали в случай, че направят МД3 в тази част като нормално подземно метро, няма да решат да направят следното: западните изходи да са при "Софийски Герой", а източните – при "Акад. Евстатиев Гешов", като от западната страна откъм ул. "Софийски Герой" и хипермаркета Билла да има коридор с траволатори, които да отвеждат хората до станцията, която може би ще бъде от източната страна при бул. "Акад. Евстатиев Гешов"?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #577 on: 20.01.2010, 20:20:26 »
Определено ще има подобно групиране, но чак тревалатор за мен е изключен. Започнахте да го слагате къде ли не!!! На Орлов мост има, защото най-голямата спирка остана откъсната от метрото и така се опитаха да я компенсират и да свържат превозите.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #578 on: 03.02.2010, 14:47:21 »
Първо за планът на jimi - 10х че си се постарал. по-нагоре в темата бях предложил вариант метрото да продължава от Руски паметник в посока Б-5 и на мястото на бившия мост да завива наляво в индустриалните поляни на града, като минава зад лагера и стига до Овча Купел - квартал, много лошо свързан с центъра. За лъча към Ботевградско мислех, че няма да е зле да минава под ул. Летоструй(мися че така се казваше) и да продължи към летището (МД-1 от летището минава през младост за да стигне до цетъра, което е практически удвояване на пътя). По повод на минаването под Гешов се замислете за това че там вече кръстовището е на 2 нива, и следователно дълбочината на метрото трябва да е доста голяма. Замислете се защо не може да стане завоя на Руски Паметник? Значи когато се обсъжда тази станция, там НЕМОЖЕЛО да се копае под сградите, а в плана за подземно влакче МОЖЕ да се копае под сградите, и то сгради с много по-голяма историческа стойност. Радвам се че има такъв форум, замо дето ние си чешем езиците, а никой друг това не го интересува и в крайна сметка който управлява, той ще каже как ще изглежда метрото след 30 години ...
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #579 on: 06.02.2010, 19:30:39 »
http://spasimetroto.org

Кампанията СПАСИ МЕТРОТО започна!
Подкрепете я!