Днес в ранния следобед отидохме с баща ми на разходка до стария мол(„Mall of Sofia“) и му дойде на ум да влезем в „Техномаркет“ и да ги попита за електрически влагоабсорбатори. Попита един служител да ни насочи, той отиде да пита втори къде са влагоабсорбаторите, показа ни уред за гонене на комари и се усети чак при отварянето на кутията. След това ни пое колежка консултантка, която сметна дифузер за ароматни масла за влагоабсорбатор, а след това ѝ се причу, че баща ми казал овлажнител, а не влагоабсорбатор и тръгна да ни показва овлажнител. Отделно от това подредбата им беше просто ужасна, едни неща набутани при други, където не им е работа до такава степен, че самите служители не можеха да се ориентират и въобще някаква пълна комедия. Не знам заради това, че се разчу, че „Техномаркет“ е на Делян Пеевски или заради нещо друго, но ми се струва, че тази верига е останала на доизживяване. Стария „Техномаркет“ от времето, когато се казваха още „Техномаркет Европа“ на бул. „Сливница“, който им беше единствения наистина хипермаркет, вече е „Тех Март“, с лекота им взеха мястото в люлинския „Лабиринт“ и ги изпратиха някъде до „Мосю Бриколаж“ и аз не знам къде са точно, а всичките им останали магазини са сравнително малки в моловете. То единственото, в което още ги бива са телевизори, телефони, малко лаптопи, малко аудио и малко прахосмукачки. Въобще не си оправдават името и по-добре ако имат някакви стратегии да вземат да се преструктурират и да се специализират по-тясно щом вече са започнали да се свиват.