Author Topic: Хигиената в МГТ  (Read 166212 times)

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Re: Хигиената в МГТ
« Reply #20 on: 05.05.2006, 20:49:39 »
Да обявим война на НЕЧИСТОПЛЪТНИТЕ :lol:

Offline lok45111

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 25.12.2006, 16:39:56 »
То да са само нечистоплътните... Има една грозна дебела ватманка, която кара български трамвай 4ХХ и един път в доста пълен трамвай най - звучно се изпръца... Естествено миризма на миналогодишни яйца бе разненеса бързо от течението в трамвая(беше лятото) и стана направо ужас. Изчезнах яко дим още на 7-ма поликлиника и до Ц.гара вървях пеша. А също така в един тролей, беше по линия 1 имаше умрял плъх в ремаркето, затиснат зад добре насаден сандък за инструменти. Относно клошарите и циганите, има такива дето смърдят така, че ти люти, но както виждате никой не ги гони от превозните средства. Особено гнусно е когато някой такъв се насади до калорифера в тролеите - тогава направо не се седи. Но пък в жегите, когато всеки бърза или се прибира от работа, също има вероятност при съвсем нормален народ да смърди на пот. Но това е неизбежно в жегите.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #22 on: 25.12.2006, 16:59:04 »
Quote from: lok45111
То да са само нечистоплътните... Има една грозна дебела ватманка, която кара български трамвай 4ХХ и един път в доста пълен трамвай най - звучно се изпръца... Естествено миризма на миналогодишни яйца бе разненеса бързо от течението в трамвая(беше лятото) и стана направо ужас. Изчезнах яко дим още на 7-ма поликлиника и до Ц.гара вървях пеша. А също така в един тролей, беше по линия 1 имаше умрял плъх в ремаркето, затиснат зад добре насаден сандък за инструменти. Относно клошарите и циганите, има такива дето смърдят така, че ти люти, но както виждате никой не ги гони от превозните средства. Особено гнусно е когато някой такъв се насади до калорифера в тролеите - тогава направо не се седи. Но пък в жегите, когато всеки бърза или се прибира от работа, също има вероятност при съвсем нормален народ да смърди на пот. Но това е неизбежно в жегите.
Най-гадно е такъв тип да се настани до тебе в автобус, като ти си от вътрешната страна на някоя двойна седалка и се допре до тебе с гнусните си парцали :wacko:

Offline lok45111

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 25.12.2006, 17:03:40 »
Тогава е отврат. Наистина. Също ако някоя смрадлива циганка или старец, който се напикава седне до теб така, че да нямаш възможност да избягаш. Макар, че съм прескачал седалки в такъв случай  Аз доколкото си мисля, трябва в наредбата за превоз на пътници на СК (ГР)АДСКИ ТРАНСПОРТ да бъде регламентирано, че хора в явно нетрезво състояние, клошари или хора, които са мръсни много не трябва да се допускат в превозните средства. Днес в А310 един гнусен мангал - клошар се насади точно зад кабината на шофьора, но слава Богу слезе на лъвов мост.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #24 on: 25.12.2006, 17:06:14 »
И да внесат подобен текст, ефектът ще е нулев. Към момента циганите се подминават при проверки, какво остава да ги гонят заради лошата хигиена. Същото важи и за останалите смръдльовци.

Offline lok45111

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 25.12.2006, 17:10:46 »
Quote from: conecto
И да внесат подобен текст, ефектът ще е нулев. Към момента циганите се подминават при проверки, какво остава да ги гонят заради лошата хигиена. Същото важи и за останалите смръдльовци.

Тогава да подминават и останалите пътници. Щом контрольорите не могат да се справят в подобни ситуации, значи ние не сме длъжни да си купуваме билети. Не разбирам тая логика на СКГТ, но както и да е. А в автобус 79 моя човек на 2328 беше хванал някъв вирус. Там най - редовно разни мангалки обичат да застанат до вратата на кабината и да кашлят и кихат срещу шофьора. Това също е гнусно, но нямаш избор. Особено в случай, че няма как да затвориш вратата на кабината, тъй като последната се отваря сама.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 25.12.2006, 17:19:56 »
Ами да я залости с нещо, аз ако трябваше да работя на 79, щях бронирана врата да си сложа.

Offline lok45111

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #27 on: 25.12.2006, 17:21:50 »
Ами да я залости с нещо, аз ако трябваше да работя на 79, щях бронирана врата да си сложа.

Линията е хубава, но сутрин и следобед е ужас. През деня няма толкова "талибани" и е добре. А и те хваща клаустрофобия ако седиш заключен като в клетка 6-8 часа. Решението е, превозните средства да бъдат с кондуктор по рисковите линии и разни смърдящи или пияни и дрогирани твари да бъдат сваляни още на секундата след като са прекрачили прага на возилото.

Offline fuoco

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #28 on: 10.02.2007, 19:14:13 »
Quote from: borosport
Между другото вече за втори път се качвам в един тролей по 4-ката и вътре мирише на ароматизатор.Освен това е топло и чисто, а миризмата е в целия тролей не само от пред та да е при водача.Незнам къде слага ароматизаторите, защото винаги е пълно като се возя и не мога да разглеждам, но предполагам, че е сигурно някъде по отоплението.

Ароматизаторите в четворката са много готини и са 4-5 поне, намират се около предния люк на тавана, зад кабината на шофьора.

Offline fuoco

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #29 on: 10.02.2007, 19:28:16 »
Quote from: tiristor
Най-гадно е такъв тип да се настани до тебе в автобус, като ти си от вътрешната страна на някоя двойна седалка и се допре до тебе с гнусните си парцали :wacko:

Ха, като стане така, преминавам към правостоящо пътуване, или ако има места се местя.
Един път даже трябваше да изритам един мизерник, който едва не заспа, а си беше разперил краката пред седалката.

За щастие, не знам как, но се уреждам да пътувам в най-сводобните от трафик часове, и съответно има по-малко хора в тролея.

Бая хора от бързане да стигнат, се тъпчат в автобусите, докато в тролеите е по-споко. Хигиената зависи от колата, но не е по-лоша от на автобусите.

Примерно новите гумени повърхности на седалките на тролеите от депо Искър са по-хигиенични, в известен смисъл, от ватираните тъканни покрития на автобусите от типа на 94, 280, 404, 84, защото тъканта попива повече "мизерия" и то се вижда..

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #30 on: 10.02.2007, 19:34:17 »
Quote from: fuoco
Примерно новите гумени повърхности на седалките на тролеите от депо Искър са по-хигиенични, в известен смисъл, от ватираните тъканни покрития на автобусите от типа на 94, 280, 404, 84, защото тъканта попива повече "мизерия" и то се вижда..
Хаха, какви са тия "гумени повърхности"? Аз за първи път чувам за такива      
Иначе е нормално седалките да се цапат, те затова трябва и да се перат от време на време

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 10.02.2007, 20:05:09 »
Quote from: ozzy
Хаха, какви са тия "гумени повърхности"? Аз за първи път чувам за такива      
Иначе е нормално седалките да се цапат, те затова трябва и да се перат от време на време
[/size]
Тапицерията на седалките в тролеите. На някои вече ги подменят с едни по-готини, малко по-светли на цвят.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #32 on: 10.02.2007, 20:22:01 »

Тапицерията на седалките в тролеите. На някои вече ги подменят с едни по-готини, малко по-светли на цвят.
Седалките на тролеите не са ли кожени?
« Last Edit: 13.05.2007, 12:50:52 by ozzy »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 10.02.2007, 20:59:17 »
Quote from: ozzy
Седалките на тролеите не са ли кожени?
[/size]Аз само превеждам  А тези новите май не са кожени.
« Last Edit: 10.02.2007, 21:00:06 by conecto »

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #34 on: 11.02.2007, 12:54:26 »
Като цяло поддръжката на салоните е отвратителна. Но и от возещите се има големи говеда. Най-малкото външия вид : Окаляни тролеи, трамваи, автобуси.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #35 on: 11.02.2007, 22:39:33 »
Quote from: NiGhtPiSH
Като цяло поддръжката на салоните е отвратителна. Но и от возещите се има големи говеда. Най-малкото външия вид : Окаляни тролеи, трамваи, автобуси.
е и ти па се изказа, били окаляни, доколкото знам само Дружбенската мивка замръзва зимно време  

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 13.05.2007, 11:30:48 »
Искам да честитя на всички ползватели на ГТ откриването на "смръдливия сезон" и да им пожелая комфортно пътуване през летните месеци .
Най-облагодетелствани и тази година ще бъдат пътниците на автобуси 0305 и Ден Оудщен

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #37 on: 13.05.2007, 16:15:12 »
Ае малко ми е неудобно,ама аз сигурно се потя най-много от всички във форума  
Тъй че ще гледам да избягвам гт през летните месеци,освен ако не съм наистина капнал..............

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 13.05.2007, 16:18:25 »
Не е вярно - аз се потя повече - все пак съм 90-кг човек шкембе. Но по-добре да си до потен човек, отколкото до служителка на "Титан-Бургас" с лопата с боклук или друг мангал с щайга риба.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #39 on: 13.05.2007, 16:21:45 »
Quote from: vesko76
Ае малко ми е неудобно,ама аз сигурно се потя най-много от всички във форума  
Тъй че ще гледам да избягвам гт през летните месеци,освен ако не съм наистина капнал..............
Веско, гадната миризма идва най-вече от това, че хората не се къпят редовно - не знам по какви причини - дали от спестовност или от мързел  Така че и да се потиш, като се къпеш всеки ден, няма да се усеща почти нищо!