Author Topic: Хигиената в МГТ  (Read 166233 times)

Offline vladko2140

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 205152023
    • View Profile
    • Email
Re: Хигиената в МГТ
« Reply #80 on: 23.05.2007, 17:35:04 »
Quote from: difian
При автобусите може и да няма, обаче при тролейте има доста  На част от тях дори са запазени и доста от оригиналните "аксесоари"- дръжката при седалките, които са една срещу друга, кръглите решетести тапи за вентилация.
  А на автобусите Икарус оригиналните плоскости като на тролейте ли са
не напротив няма автобус или тролеибус с оригинални плоскости я се замислете малко ако един рейс не е ходил на основен ремонт 20 години той ще се разпадне по улиците

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #81 on: 23.05.2007, 18:11:56 »
Quote from: vladko2140
не напротив няма автобус или тролеибус с оригинални плоскости я се замислете малко ако един рейс не е ходил на основен ремонт 20 години той ще се разпадне по улиците

Това, че е ходил на ОР не значи, че са му сменили всичко

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #82 on: 23.05.2007, 18:36:44 »
2912 плаче за ремонт. днес съчленението беше опасно провиснало и някой можеше сериозно да пострада!

Offline vladko2140

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 205152023
    • View Profile
    • Email
« Reply #83 on: 23.05.2007, 19:05:10 »
Quote from: etnies
Това, че е ходил на ОР не значи, че са му сменили всичко
искаш да ми кажеш че не са сменявали плоскостите ли ?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #84 on: 23.05.2007, 19:18:22 »
Quote from: vladko2140
искаш да ми кажеш че не са сменявали плоскостите ли ?

На някой не са. Даже отначало в Дупница на автобусите също не сменяха плоскостите

cofu

• Guest
« Reply #85 on: 18.12.2007, 16:21:34 »
Текстът е писан миналата пролет, но за жалост все още е актуален...

Така, знам, че слогъна на инициативата е леко грешен, защото тия дето се качват в градския транспорт без да се къпят едва ли си дупчат и билет... но както и да е. Та наближава лятото, а и както вече усетих от няколкото топли дни на пролетта, претъпканите рейсове пак започват да ухаят на всевъзможни телесни аромати. Сега, аз винаги съм бил за това да не се пренебрегва животинското у човека, но пък такива затворени места като полуразпадащите се рейсове и трамваи не може да се сравняват с гората или поляната, където ако някой ти пречи можеш да се качиш на по-висок клон... примерно... Поне веднъж на ден човек да си взима един бърз душ с малко сапун колкото да се измие леко, ще увеличи не само собствения си комфорт, но и значително ще повиши удоволствието на околните да пътуват, общуват и въобще социализират по всякакъв начин с него. Знам, водата пак поскъпна, но съм далеч от мисълта, че едно къпане се е превърнало в лукс. Градският транспорт е бавен, неудобен, претъпкан, закъснява, шофьорите карат като идиоти... ние обикновените хора не можем много много да променим нещо в тази ситуация освен да подаваме жалби някъде при някого, който я им обърне внимание я не. Но все пак има едно нещо, което само ние обикновенните граждани, които ползваме градския транспорт можем да променим и само от нас зависи, но въпреки това ще допринесе много до подобряването на общото удоволствие от пътуването. Изкъпи се преди да си дупчиш билета!

Ще се радвам ако разпространите този текст където можете, току виж имал ефект...

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #86 on: 15.04.2008, 15:17:38 »
Quote from: cofu
Текстът е писан миналата пролет, но за жалост все още е актуален...
ако успееш да го обясниш на пенсиите, които по всевъзможен начин пестят пари, ще си златен  

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #87 on: 15.04.2008, 21:46:16 »
Quote from: Kvoxville
ако успееш да го обясниш на пенсиите, които по всевъзможен начин пестят пари, ще си златен  

Tи мани пенсионерите, на тях потните жлези вече са им атрофирали, то най-ужасно е млад човек като видиш и смърди на пърчотина и вкиснало, ама поне седмица ферментирало...  

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #88 on: 16.04.2008, 14:45:39 »
Tи мани пенсионерите, на тях потните жлези вече са им атрофирали, то най-ужасно е млад човек като видиш и смърди на пърчотина и вкиснало, ама поне седмица ферментирало...  
Да, това явление може да се наблюдава в 94 и 280 всеки ден, яко смърди на мръсни чорапи...

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #89 on: 16.04.2008, 17:49:52 »
Quote from: ozzy
Да, това явление може да се наблюдава в 94 и 280 всеки ден, яко смърди на мръсни чорапи...

Ама те там и без обувки ли ходят вече  

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #90 on: 17.04.2008, 20:24:20 »
Ама те там и без обувки ли ходят вече  
С гумени галоши, но ги носят разкопчани и вълнените терлици имат свободата да oвоняват...
« Last Edit: 18.04.2008, 01:42:44 by etnies »

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #91 on: 17.04.2008, 22:49:23 »
Абе да ви кажа най-голямата смрад обикновено идва откъм шофьорската кабина
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #92 on: 18.04.2008, 12:52:41 »
Във возилата на общинските превозвачи мръсотията е на ниво.

Хубави думи мога да кажа за автобусите на Карат, там винаги е било чисто, а водачите - с вратовръзки!
Освен това и учудващо вежливи дори когато с тях си имаш вземане-даване докато шофираш!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #93 on: 08.07.2008, 02:05:28 »
Quote from: LG_
Хубави думи мога да кажа за автобусите на Карат, там винаги е било чисто, а водачите - с вратовръзки!
Освен това и учудващо вежливи дори когато с тях си имаш вземане-даване докато шофираш!

Немалко пъти съм бил свидетел на разправии между пътници и водач от въпросната фирма. Това, разбира се, не значи, че като цяло шофьорите им са простаци и грубияни.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #94 on: 10.11.2008, 23:12:03 »
Извинете ме за може би глупавия въпрос,но така и ненамерих отговор на него в нета.Гледал съм на клипчета как чистат градския транспорт в турция с различни препарати и всякакви дезифектанти.ЧУдя се при нас прилага ли се нещо такова или единствената дезинфекция е с маркуча в икарусите с пласмасови седалки?Наистина ми е интересен този въпрос и също как и с какво чистят,защото определено много се съмнявам,че го правят.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #95 on: 10.11.2008, 23:21:36 »
у нас се чисти предимно с метла, и при благоприятно стечение на обстоятелствата с водоструйка на месец или няколко

Offline gogata

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 3375543
    • View Profile
    • Premier Сasual Dating - Genuine Damsels
« Reply #96 on: 14.11.2008, 12:17:33 »
тук става вапрос само за даржавните превозни средства.пробвайте да видите,как е в гаража на карат.автобусите се мият всеки ден,отватре и отвън.а когато даден автобус е до прибиране,има касмет и за стаклата отвътре.а това за вратовразките е най-малкият проблем,има си санкции

Offline BATMOON

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #97 on: 14.11.2008, 12:27:59 »
Ако не ми изневерява паметта, трамваите се почистват от външни фирми, незнайно до кого близки, но с редовни парични преводи. МОЛЯ, поправете ме, ако греша.
« Last Edit: 14.11.2008, 13:51:15 by BATMOON »
НА КРИВАТА РЕЛСА, ПАНТОГРАФЪТ Ѝ ПРЕЧИ

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
« Reply #98 on: 14.11.2008, 16:34:27 »
Ако не ми изневерява паметта, трамваите се почистват от външни фирми, незнайно до кого близки, но с редовни парични преводи. МОЛЯ, поправете ме, ако греша.

С удоволствие те попрявам - грешиш!

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #99 on: 15.11.2008, 13:39:22 »
тук става вапрос само за даржавните превозни средства.пробвайте да видите,как е в гаража на карат.автобусите се мият всеки ден,отватре и отвън.а когато даден автобус е до прибиране,има касмет и за стаклата отвътре.а това за вратовразките е най-малкият проблем,има си санкции
е за частните превозвачи както и метрополитена мисля,че си спазват тези работи,но да се хванеш за дръжката в автобуса и ръката да ти залепне или да се хванеш за лоста на тавата и да има прах си е обичайно за скгт-то.
Най-гнусни са ми червените облицовки на дръжките на седалките на любимите ми мерцедесите (по 83 ,незнам кой модел са точно),които съм виждал как се джвакат от малките циганета,абе ужасни са ....
...та би било хубаво наистина,ако ги миеха и дезинфектираха всички дръжки и места за хващане в градския транспорт.