Author Topic: Хигиената в МГТ  (Read 166237 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: Хигиената в МГТ
« Reply #260 on: 30.10.2016, 20:17:50 »
Не знам какво да коментирам. В градския транспорт се возят клошари и бездомници гратисчии, както и всякакви други гратисчии, чистачи на улиците, няма никакъв контрол, в по-малки градове от София има кондуктори, а тук няма и въпреки това вниманието продължава да е насочено върху шофьорите. Границите на цинизма в управлението и функционирането на София надминават всякакви граници. Да, дисциплина трябва да има на всички нива, но в момента за пътниците няма почти никаква и дори не са изяснени правомощията и задълженията на контрольорите. Град на абсурдите, какво мога да кажа повече. Видимите резултати на госпожа Фандъкова. Прави се опит да се подмени истината с истина, защото хората не са експерти и не могат, а не са и длъжни да стигат до същината на проблема. Факт е че трябва да има изрядност, но в този случай изрядността не се търси на правилното място, което няма никакво значение, когато хората не са способни да разберат порочността на предлаганото предложение и Столична община не иска да работи в техен интерес, а в интерес на собствения си джоб.
« Last Edit: 30.10.2016, 20:37:55 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #261 on: 30.10.2016, 20:37:30 »
Сега остава и брадите да забранят, шофьорите с напукани ръце да носят ръкавици, ако им тече носът да управляват с маски, да се парфюмират с подходящ парфюм, а не с някой силен и дразнещ уважаемите пътници, може би трябва да организират курсове и за чужди езици, примерно 6 месечни, ние ще си ги платим, и да не забравя, да не гледаме пътниците с презрителен поглед, а мило и свенливо.
P.S. Сега обмислям да си купя червени контактни лещи, дали не са ме изпреварили с някоя забрана..........
Спрете си просташките мнения !

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #262 on: 30.10.2016, 20:44:26 »
Това са отчаяни мерки, защото градския транспорт е затънал в порочност и поради неадекватното му управление е икономически неизгоден, но понеже, за да се подобрят нещата адекватно СО трябва също така и да инвестира, за да запълни дупките, от които средствата реално изтичат на нея й е най-лесно да пришпори още повече шофьорите, за да взима техните пари. Това е безумие, но още по-голямо безумие е периодът, в който всичко това продължава да се повтаря отново и отново.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #263 on: 30.10.2016, 21:57:38 »
Не знам какво да коментирам.

Понеже имам около 20-ина години по-дълъг житейски опит от теб ще ти споделя следното : Много по-лесно е някой , който вече си хванал на тясно да натовариш с още един грях и да го глобиш за нещо , отколкото да гониш михаля и да свършиш реална работа ! Няма как по средните и високи нива да бъде наказан някой понеже всеки е човек на някого та го отнасят тези най долу ! Нищо ново под слънцето !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #264 on: 30.10.2016, 22:42:05 »
Брадите са забранени или силно нежелателни в редица професии. Не виждам нищо ненормално да бъде изисквано да ги няма или ако ги има, да бъдат в поддържан вид. Все пак тук не сме в арабския свят и брадите не дават социален статус.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #265 on: 30.10.2016, 23:52:46 »
Аз съм доволен,  че ще глобяват за изключен климатик или парно. Столичен електротранспорт ще отнесе доста глоби по този параграф, а Карат за неработещите климатици.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #266 on: 30.10.2016, 23:57:26 »
Като прочетох това от рода на "по този начин ще подобрим обслужването" направо се разсмях на глас. С какво по-точно ще ми се подобри обслужването, по-редовни ли ще станат, по-бързи ли, по-предпочитани ли, по удобни връзки ли ще се създадат? Май не се усещат, че за да се подобри видимо обслужването, първо трябва да се подобрят условията на труд и да се приоритизира движението на ГТ, ето тези неща ще се отразят пряко върху подобряването на обслужването.

Малко им е натоварена работата на хората, само се чудят с какви глупости да ги занимават и за какво да ги глобяват. Имам чувството че в последните 2-3 години работодателите нещо много се промениха като отношение, изисквания и явно смятат че така ще подобрят нещо, но повечето вървят в коренно обратна посока. А допреди няколко години не беше така.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #267 on: 31.10.2016, 08:10:50 »
Не знам какво да коментирам.

Понеже имам около 20-ина години по-дълъг житейски опит от теб ще ти споделя следното : Много по-лесно е някой , който вече си хванал на тясно да натовариш с още един грях и да го глобиш за нещо , отколкото да гониш михаля и да свършиш реална работа ! Няма как по средните и високи нива да бъде наказан някой понеже всеки е човек на някого та го отнасят тези най долу ! Нищо ново под слънцето !
Идеално си давам сметка за този принцип. Проблемът е че в този случай това просто не трябва да се случва. Защо в метрото се инвестират милиарди и се поддържа висок стандарт, защо на автобусните превози се държи, а БДЖ се унищожава бавно и категорично? Настоящето управление не разбира, че ако инвестира, което първоначално разбира се не би било лесно, може да си осигури десетилетен цикъл на възвръщаемост на инвестициите. Ами първоначалното организиране на функционирането на една нова метролиния или метростанция да не би да се плаща само с евросредства? Значи все пак се инвестират и някакви наши средства, да не говорим, че след това някой трябва да плаща на този персонал и тези пари идват от държавния бюджет, а не от еврофондове. А пък еврофондовете да не са вечни? Еврофондовете за развитие се отпускат в продължение на 13 години и след това се отпускат само за поддръжка, които са в пъти, пъти по-малко. Е тогава какво ще правим след 2020-та година? Трябва докато още е време да настроим икономиката си по най-оптималния начин, защото когато „големите европари“ приключат ще трябва да се справяме на базата на собствени средства и това няма да бъде възможно ако не се научим да правим нещата както трябва сега, докато още има време, защото тогава нищо няма да бъде защитено и ще е все едно дали сега стимулираме метрото и автобусните превози или градския транспорт като цяло, без значение метро или наземен и железниците.

Напълно заставам зад мнението на Иво.
Относно въпроса за брадите в градския транспорт няма нито един шофьор или ватман с някаква особена, странна, нетипична и предизвикваща смут брада. Просто няма.
« Last Edit: 31.10.2016, 08:17:05 by AGENT 006 »

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #268 on: 31.10.2016, 09:25:50 »
Забавно е как редица съфорумци хем са доволни от сегашното състояние на градския транспорт (хигиена на водачите, изправност на превозните средства, адекватност на табелите и прочее) и в същото време подскачат като ощипани булки, все едно изведнъж заплатите на всички водачи ще паднат наполовина заради нечуваните драконовски мерки... Ама какво ли и се учудвам, то беше ясно от самото начало каква ще е реакцията  :crazy:
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #269 on: 31.10.2016, 09:42:02 »
За кичът по превозните средства и кошарите също трябва да се вземат мерки по тази логика. Според мен е равносилно. И преди да са скочили защитниците на кошарите защото видите ли като не се поръчвали кабини хората сами ще си направят или ще си закачт 100 дръткулки и знаменца, за да им е по-уютно - да вървят да стават тираджии, там ще са сами, никой няма да им държи сметка за хигиена, брада или цигания. Всеки ден хиляди хора работят при условия на труд, които не им харесват, но не са тръгнали да си правят работните места по свой вкус.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #270 on: 31.10.2016, 12:13:21 »
Аз подкрепям затягането на контрола с табелите, съответно да се изработват коректни табели. Днес например няколко трамвая по 8 се движат с табели Съдебна палата - Западен парк и нито една не показва, че е до Люлин.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #271 on: 31.10.2016, 12:28:54 »
Аз подкрепям затягането на контрола с табелите, съответно да се изработват коректни табели. Днес например няколко трамвая по 8 се движат с табели Съдебна палата - Западен парк и нито една не показва, че е до Люлин.

Sent from mTalk for Windows 10
Голям кеф ще ми е да глобят и Метрополитен заради малоумните задни табели :devil:. Ех, мечти  :laugh:
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline a40

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #272 on: 10.11.2016, 00:57:58 »
Сега остава и брадите да забранят, шофьорите с напукани ръце да носят ръкавици, ако им тече носът да управляват с маски, да се парфюмират с подходящ парфюм, а не с някой силен и дразнещ уважаемите пътници, може би трябва да организират курсове и за чужди езици, примерно 6 месечни, ние ще си ги платим, и да не забравя, да не гледаме пътниците с презрителен поглед, а мило и свенливо.
P.S. Сега обмислям да си купя червени контактни лещи, дали не са ме изпреварили с някоя забрана..........
На такива като теб не знаеш с къв кеф им пускам по някоя друга жалбичка. ;) И не го разбирай като злоупотреба, напротив, най-гомемите тарикатчета обикновено са най-големите некадърници, та има за какво да се хване човек.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #273 on: 10.11.2016, 10:39:41 »
На такива като теб не знаеш с къв кеф им пускам по някоя друга жалбичка.

То друго можеш ли да правиш ! Дай Боже цял живот само това да правиш.
А пък аз ще си го преме................, защото живота ме е научил на тъпанари да им отговарям подобаващо.
Спрете си просташките мнения !

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #274 on: 10.11.2016, 11:43:57 »
a40 да подава жалби до архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян както си му е реда. :)

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #275 on: 29.01.2018, 00:28:18 »
Днес на  11 линия не и върви. На 2032 на последната врата някой се бе изпикал. А на 1171 в ремаркето младеж се бе изповръщал и за капак си бе запалил да пуши трева.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #276 on: 29.01.2018, 08:17:37 »
Да се напише едно отворено писмо до „многоуважаваната“ ни кметица, да ѝ се опишат всички подобни случаи и да се приложат всички налични снимки.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #277 on: 29.01.2018, 08:49:13 »
И то да отлежи на бюрото й до след мандат и половина, когато някой ще разчисти бюрото от ненужна хартия.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #278 on: 29.01.2018, 09:47:52 »
И да се вземе гениалното решение като с нощните коли по 20 - да се движат без ремаркета. Целодневно.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #279 on: 29.01.2018, 12:32:43 »
Ясно, че има голяма ненавист към кметицата, ама с какво тя може да помогне в случая с пикаенето и повръщането в трамвая? Да осигури по едно ремарке с тоалетна ли? Или да ходи да им се кара, при положение, че най-вероятно 10 човека са гледали безучастно? Вкарахте темата в излишен офтопик!
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София