Author Topic: Re: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 33 times)

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
С тия предложения за по-строги мерки не става. Ефекта ще е
Тази практика не работи, много пъти сме се убеждавали в това. Опростачвенето на младото поколение си проличава. Имаме тук един форумец дето се мисли за най-велик и смята всяко свое мнение за меродавно. Същият този потребител убеждаваше преди време: "децата в България се развиват нормално".
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Online radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
С тия предложения за по-строги мерки не става. Ефекта ще е
Тази практика не работи, много пъти сме се убеждавали в това. Опростачвенето на младото поколение си проличава. Имаме тук един форумец дето се мисли за най-велик и смята всяко свое мнение за меродавно. Същият този потребител убеждаваше преди време: "децата в България се развиват нормално".
Ама пък без строги мерки положението има риск да излезе напълно от контрол.
За "опростачването на младото поколение" си прав и аз го мисля. Не знам какво друго освен законови мерки и наказания може да проработи. Очевидно гражданското съзнание у тези хора е мъртво

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
"Гражданското самосъзнание на младите е мъртво".
А това на родителите им дали е живо? Защото аз си мисля, че възпитанието на днешната младеж до голяма степен е повлияно от обноските на родителите.

Online radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
"Гражданското самосъзнание на младите е мъртво".
А това на родителите им дали е живо? Защото аз си мисля, че възпитанието на днешната младеж до голяма степен е повлияно от обноските на родителите.
Не искам да звуча нравоучително, но сегашните деца на 12-13 години са синовете и дъщерите на 18-19 годишните в мутренските години на прехода. От синове на неосъществени мутри, които си мислят, че насилието и хулиганстването са нещо добро какво може да очакваме.
Но пък не би ли следвало обществото и училището да си свършат работата. Или държавата и "гражданското общество" са абдикирали

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Именно, точно родителите са виновни, защото не само толерират, но и защитават подобно поведение, и всеки си защитава келемето дори когато няма спор, че то е виновно. "Ако не биеш, теб ще те бият, такъв е живота, или си вълк, или си агне." Като бях още в България едно 7-годишно, първи клас, каза на учителката: "Кво ше те слушам, ма, тате каза, че си к***а!" Веднъж ходех по Славейков, едно петгодишно с майка мутреса и баща мутра, вика: "Мама ви да е*а!" И майка му и баща му, вместо да го напердашат, само му се хилят и възхищават. Аз като малък, а кажех това пред баща ми (въпреки че той го правеше непрекъснато), а боят ми беше в кърпа вързан.
Сега под 14 години не носят наказателна отговорност - това значи ако някое докопа отнякъде патлак и убие с него човек - нищо няма да му се случи, най-много собктвеникът на патлака да го опандизят затова, че го е оставил без надзор. А плътно до падането на Виденов, не че го харесвам, дори и седем-осем годишни престъпници си ги пращаха в ТВУ.
« Last Edit: 03.12.2024, 16:41:33 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Новото елитно училище с хубава ограда във Враца, заменило прославения Техникум за вътрешна украса в Бойчиновци има едва 20 ученици в две паралелки.  :rolleyes:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Винаги е имало хулигани, не са ново явление. Но може би сега е станало норма, тъй като и в парламента голяма част от депутатите се държат хулигански. И доверието в държавните институции е все по-слабо.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
 Самите родители хал хабер си нямат. И не само родители-мутри.
« Last Edit: 03.12.2024, 12:20:39 by New_Passenger »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing