Author Topic: Карта на живо на градския транспорт в София  (Read 3043 times)

Offline BPilot253

• Писател
  • **
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Преди няколко месеца създадох подобрена версия на официалната карта на живо на ЦГМ. Спонтанно реших да я направя като любителски проект. След доста нужни подобрения мисля, че сайтът е вече годен за "официално" публично пускане.
Искам да подчертая, че сайтът е създаден напълно безвъзмездно и не е по никакъв начин официално свързан с ЦГМ.

Картата показва само превозните средства, които са с включени системи.

От бутона с трите черти се отваря странично меню, през което може да се отиде до настройки и информация относно сайта.
От бутона с лупата може да се търси по линия, модел превозно средство, инвентарен номер, име или код на спирка.
От бутона с филтъра засега само може да се филтрира по тип превозно предство.
Бутонът в долния десен ъгъл ще придвижи картата до текущото местоположение на потребителя.

При натискане върху маркера на дадено превозно средство се отваря меню, което показва различни данни. Може да се копира директна връзка към превозното средство чрез бутона за копиране до инвентарния номер.
При натискане върху маркера на дадена спирка или метростанция се показва виртуално табло със следващите пристигания.

Може да споделяте отзиви и препоръки, ако имате такива.

Линк: livemap-sofiatraffic.bpilot253.com.

Приятно използване. :D

Offline Константин

• Запален по ГТ
  • Фен на тролейбусите и автобусите Икарус.
    • View Profile
    • Email
Поздравления за труда, BPilot253!  :fan:
Тролейбусно депо:Надежда
Любим модел тролейбус :Икарус 280.92Т инв. номер 2915
Линия:7

Offline Buses Sofia

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • https://www.flickr.com/people/195663990@N07/
Здрасти! Супер изпълнение. И е много хубаво това че се ползва лесно на телефон. Само да дам едно предложение - да има опция да можеш да виждаш номерата (и всичко) дори като си outzoom-нал

Offline BPilot253

• Писател
  • **
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Здрасти! Супер изпълнение. И е много хубаво това че се ползва лесно на телефон. Само да дам едно предложение - да има опция да можеш да виждаш номерата (и всичко) дори като си outzoom-нал
Така беше преди, но за съжаление, поради естеството на маркерите, при голям брой такива започва да лагва много. В момента "подробната" версия на маркерите се показва, само ако има <=40 на екрана или нивото на зуума е >=15 (когато се появяват спирките).

Offline Ivailo123

• Напредващ
    • View Profile
При предната версия като кликнеш на превозното средство и се отдалечиш от него на картата ти показваше маршрута сега не ти го показва като се отдалечиш от отделно превозно средство. Остана само закъсненията да показва а скоростта бих препоръчал да се махне тя не е реалистична.
Похвално :) :) :)

Offline BPilot253

• Писател
  • **
  • Милен-Йоан
    • View Profile
При предната версия като кликнеш на превозното средство и се отдалечиш от него на картата ти показваше маршрута сега не ти го показва като се отдалечиш от отделно превозно средство. Остана само закъсненията да показва а скоростта бих препоръчал да се махне тя не е реалистична.
Похвално :) :) :)

Имам план избраното превозно средство да не "изчезва" като се намаля картата. Относно закъсненията - Dimitar155 се беше изказал в темата за Тринмо (която сега виждам, че е изтрита по някаква причина), че това би било много сложно, ако не и невъзможно поради ред технически причини. За скоростта не бих казал, че е нереалистична. Да, не е моментна скорост, но все пак дава някакъв ориентир, който бих казал, че е точен. Лично на мен ми е интересно да гледам скоростта понякога.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
На моят телефон се отваря, но началното съобщение, че няма нищо общо с ЦГМ не мога да го затворя. Съвет?
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline BPilot253

• Писател
  • **
  • Милен-Йоан
    • View Profile
На моят телефон се отваря, но началното съобщение, че няма нищо общо с ЦГМ не мога да го затворя. Съвет?
Странно, би трябвало да се вижда бутон "Разбрах". Колко голям е екранът? Може ли снимка?

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
Това ми показа към 11,49 ч. А83 и А111 вървяха по Сливница. А83 завъртя на паркинга на Метро и се върна. А111 на пътния възел за Божурище.
Това възможно ли е?

Offline BPilot253

• Писател
  • **
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Това ми показа към 11,49 ч. А83 и А111 вървяха по Сливница. А83 завъртя на паркинга на Метро и се върна. А111 на пътния възел за Божурище.
Това възможно ли е?
Мисля, че точно там е сервизът на МАН.

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
Това възможно ли е?

Благодаря. Само още един въпрос. Щом не са на служба, защо показва номер на линия?

Offline BPilot253

• Писател
  • **
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Това възможно ли е?

Благодаря. Само още един въпрос. Щом не са на служба, защо показва номер на линия?
Добър въпрос, може по-рано да са били на линия. ЦГМ трябва да отговори. :rolleyes:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Странно, би трябвало да се вижда бутон "Разбрах". Колко голям е екранът? Може ли снимка?
Уж е достатъчно голям екрана ... Началното съобщение е неподвижно.

Offline Bremszylinder

• Начинаещ
  • *
  • Без цилиндри не може!
    • View Profile
Аз имах подобен проблем. Това, което ми хрумна като решение и свърши работа е от опциите на браузъра да избера desktop website, да натисна бутона разбрах, след което да се върна към мобилния вид.
Най-хубавите трамваи в София са T6B5!

Offline BPilot253

• Писател
  • **
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Благодаря, оправих проблема.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А съобщението че сайтът не се вижда с чуждестранно IP как да го оправим  8) Защо чуждестранните туристи в София нямат право да се информират за транспорта в града  :crazy:

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Благодаря, оправих проблема.
При мен е същото ...

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
А съобщението че сайтът не се вижда с чуждестранно IP как да го оправим  8) Защо чуждестранните туристи в София нямат право да се информират за транспорта в града  :crazy:

Наизуст ли пишеш или се заяждаш на дребно. Всяко устройство, което е свързано към българска мобилна мрежа, WiFi или обикновен рутер, който е захранен от местен интернет доставчик ще получи български IP адрес.
Услугата е ограничена само в България. Да, ако отидеш на пазар в Пирот или Одрин, няма да можеш да я използваш, но и не би било нужно да го правиш.
Ако се използват VPN мрежи, които рутират през външни IP адреси, тогава пиеш една студена вода и питаш Пейчев към кого да пуснеш жалба.
« Last Edit: 29.01.2025, 14:38:50 by RADOCVET »
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Поздравления за добрата работа.
ЦГМ са тотални кретени. Аз бг сим карта "нямам". Респективно не мога да им отворя сайта и да видя разписания или виртуални табла. Всички туристи трябва да са логнати към някакво местно уифи, ако искат да се информират за каквото и да е. Такава идиотщина едва ли има другаде по света.Ушака голям айтяк, нали...
« Last Edit: 29.01.2025, 14:19:51 by CKD »
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите