Author Topic: Актуална информация - Линия 1  (Read 367561 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Актуална информация - Линия 1
« Reply #40 on: 08.02.2009, 03:45:56 »
Преди 5 дена (на 3 февруари) точно до входа на тунела на Люлин, от страната на комплекса бяха разкопали и имаше един кран, който подготвяше за спускане в изкопа един бетонен панел, който много приличаше на тия, от които сглобяваха аварийните изходи по трасето Сливница-Обеля. Дали пък не изместват авариен изход на метрото, за да обезпечат бъдещата детелина, която трябва да се включва в Царица Йоана непосредствено след тунела?

Offline bmbg

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #41 on: 08.02.2009, 12:48:40 »
Преди 5 дена (на 3 февруари) точно до входа на тунела на Люлин, от страната на комплекса бяха разкопали и имаше един кран, който подготвяше за спускане в изкопа един бетонен панел, който много приличаше на тия, от които сглобяваха аварийните изходи по трасето Сливница-Обеля. Дали пък не изместват авариен изход на метрото, за да обезпечат бъдещата детелина, която трябва да се включва в Царица Йоана непосредствено след тунела?

Мисля че ако говорим за едно и също нещо ставва въпрос за мола който се строи до МС Западен Парк. Точно там около един от входовете на подлезите е разкопано, май че се говореше за някаква топла връзка между метрото и мола ?

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #42 on: 08.02.2009, 13:14:33 »
Да , строи се новият мол в Люлин - Мега Мол ! Доста интересен проект ще е , като входа на метрото ще се реконструира !
Ето и снимки на мола :

Всичко се вижда много добре от прозореца ми , в момента текът подготвителни работи ! Надявам се когато бъде завършен мола МС Западен парк да стане още по-използвана станция !

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #43 on: 08.02.2009, 19:18:31 »
Четох,че ще е готов до септември,което е супер.Искам да ви попитам защо на западен парк има два подлеза под кръстовището на добринова скала с Царица Йоана при ОМВ-то на които има означения за метро,а нямат връзка със станцията.Винаги съм се чудел на тази глупост?Мисля,че сега като направтя мола,тъй като има връзка с нещо подлеза ще се свърже с другия за станцията...но досега защо е така?

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #44 on: 09.02.2009, 13:07:28 »
Да , но септември 2010 се очаква да се открие мола ! Дано след като го пуснат него и след като се изгради и ж.п. спирката на Вардар тези 2 станции да започнат да приемат повече пътници отколкото сега :)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #45 on: 09.02.2009, 13:09:26 »
Четох,че ще е готов до септември,което е супер.Искам да ви попитам защо на западен парк има два подлеза под кръстовището на добринова скала с Царица Йоана при ОМВ-то на които има означения за метро,а нямат връзка със станцията.Винаги съм се чудел на тази глупост?Мисля,че сега като направтя мола,тъй като има връзка с нещо подлеза ще се свърже с другия за станцията...но досега защо е така?

Що да нямат връзка?!

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #46 on: 10.02.2009, 00:39:31 »

Що да нямат връзка?!

Е имат ли???

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #47 on: 10.02.2009, 11:03:12 »
Естествено че имат връзка !

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #48 on: 10.02.2009, 12:12:09 »
Естествено че имат връзка !

Източния подлез на Западен парк има излаз и от четирите страни на бул Добринова скала. Само че е малко като при подлеза на Евлоги Георгиев при НДК. Ако искаш да отидеш от спирката а А94 до спирката на автобусите на бул България като минеш през подлеза ще трябва два пъти да прекосиш бул Черни връх.

Тука е горе долу същото.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #49 on: 10.02.2009, 13:42:17 »
Но този подлез почти никои не го използва ! Дано след като открият мола да живне малко :)

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #50 on: 04.03.2009, 21:45:46 »
Ремонт ли започват на старите станции?
Вижте каква снимка днес са направили на "Константин Величков" днес в skyscrapercity.com :

Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline Ryan

• Ryan_105
  • Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #51 on: 04.03.2009, 21:49:09 »
Онзи ден ползвах метрото и това ми направи впечатление. Цялата стена на коловоза посока Обеля е гола ( плочките са свалени). АКо наистина правят ремонт, вероятно ще бъде през нощта, защото иначе трябва да затворят цялото метро за няколко дена (седмица).

Offline Vladimircho

• Приятел на ГТ
  • И дълъг да е един трамвай, винаги ще се напълни
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 05.03.2009, 15:20:58 »
Да направят и един ремонт на покрива на метростанция Сердика че стана за срамотите. :angry:

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #53 on: 05.03.2009, 15:29:08 »
То на Сердика какво ли неправиха , но ефект никакъв !

Offline s_o_kv_v_zp_l_s_o

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #54 on: 10.03.2009, 01:05:31 »
Исками се и силно се надявам да е така. Дано да правят ремонт, зашото нали бяха паднали малко плочки и сложиха нови, но в различен цвят. А и аз писах до метрото, че са в различен цвят и още куп кусури за Вардр и тавана на Сердика. Да добре, ама представете си няма никакъв ремонт и не вярвам някой и да се поинтересува да ги пипнат старите станции. Накрая аз ще отида да лепя плочки  :D :D . Не не дано за пускането на новитре станции да оправят тия стени на К.Величков и Вардар + тавана на Сердика.

И нещо радостно остават още 57 дена до пускането на новите станции (party)

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #55 on: 10.03.2009, 13:24:52 »
Според мен сега е моментът докато Сердика е крайна станция да й се направим някакъв ремонт! Стената при неизползваемия коловоз както и тази от другата страна са за ремонт и таванът най-вече!
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 12.03.2009, 00:01:16 »
Каквото и да е... щом монтират конструкция... няма да са плочки. По-скоро плексигласови плочи като при Вардар...

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #57 on: 12.03.2009, 00:35:23 »
Нека минат няколко седмици и ще разберем какво точно са замислили на К.Величков - ако няма да са плочки може да е някаква мазилка , но дали имат право да променят първоначалният проект на станцията ми е много интересно ?

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #58 on: 12.03.2009, 12:16:21 »
Каквото и да е... щом монтират конструкция... няма да са плочки. По-скоро плексигласови плочи като при Вардар...

На Вардар плочите са от закалено стъкло, а не плексигласови.

Offline s_o_kv_v_zp_l_s_o

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #59 on: 12.03.2009, 16:31:02 »
Дааа на Вардар са си от стъкло. Обаче не смятам, че ще е много удачно една стена с мазилка или друго подобно, а другата с плочки. Незнам Според мен максимум 2 седмици и ще се разбере. ;)
Но със сигурност по-добре да е така отколкото с различните по цветове и залепени като от първолак плочки. Само едо се питем: Дали ще се направи това (което ми е любимо от К. Величков) със зигзагообразните форми ????