Author Topic: Актуална информация - Линия 1  (Read 367553 times)

Offline s_o_kv_v_zp_l_s_o

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Актуална информация - Линия 1
« Reply #60 on: 12.03.2009, 17:05:16 »
Сигурно и на Вардар ще правят ремонт. Цветовете на стените на перона яко са се посмеслили. Не е като преди. :angry:

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #61 on: 12.03.2009, 18:11:42 »
И мене този въпрос ме тeрзае - дали ще има пак онези плетеници на Константин Величков ? След като завършат едната стена , ще започнат и другата , то се знае :)
« Last Edit: 12.03.2009, 18:30:01 by ivan krastev »

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #62 on: 12.03.2009, 18:16:44 »
Ами това зависи дали още могат да ги произведат (или пък, има заваксани като резерва за подмяна).  ;)
Във всеки случай нашите станции не са със статут на архитектурни паметници, така че едва ли има пречка за промяна на дизайна им.
Може би единствено на Сердика и Университета само ще се въздържат от кардинални промени.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #63 on: 12.03.2009, 18:45:43 »
Нека да почакаме малко - 1-2 седмици и ще разбереме какво ще се случи :) Така до месец и половина ще имаме 5 нови метростанции и една реконтруирана спирка .

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #64 on: 12.03.2009, 18:52:47 »
Не се знае дали ще е 1. Може и Вардар да подхванат. Ама на нея дано само да  пооправят смесването на цветовете по стените на перона и самият  под. Другото си е наред. Сердика също трябва да я пооправят от страната на течовете. Постоянно стените са мокри, а за тавана не искам да споменавам, че наистина става банално вече.

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 12.03.2009, 20:21:00 »
ЕТо една снимка на К.Величков от свалянето на всичките плочки.Отдавна се каня да я кача и все забравям.
Тези дни ще направя и на моментното състояние.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #66 on: 12.03.2009, 21:22:33 »
Аз днес го видях момнентото състояние - покрили са вече стената с изолация и сега остава само декорацията да се направи. Работят сравнително бързо...

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #67 on: 13.03.2009, 00:34:04 »
Относно ремонта на Вардар явно скоро няма да има такъв , защото не е толкова наложащо и очебиино , както беше на К.Величков - може там да има какви ли не проблеми , но аз качваики се от Западен парк няма да ги забележа , минаваики с влакчето , но плочките на К.Величков се забелязваха от километри . А на Сердика също и трябва ремонт , но .....

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 13.03.2009, 14:44:29 »
Аз мисля, че докато пуснат новото трасе ( след 54 дена) ще ремонтират Сердика и Вардар, но дано не променят архитектурата.

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #69 on: 13.03.2009, 14:45:53 »
Аз мисля, че докато пуснат новото трасе ( след 54 дена) ще ремонтират Сердика и Вардар, но дано не променят архитектурата.
Надали ще ги ремонтират , защото както споменах в горният си пост поне за сега щетите не са чак толкова очебиини ;)

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #70 on: 13.03.2009, 15:35:12 »
Няколко проблеми букви в мвтростанциите не са повод за голямо притеснение - да не забравяме , че няма паднали букви , олющена мазилка , паднали плочки и т.н. Аз се радвам , че най-накрая ще оправят К.Величков :)

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #71 on: 13.03.2009, 16:14:56 »
След ремонта Константин Величков ще стане като нова  :P

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 13.03.2009, 18:52:22 »
Днес видях, че са измазали цялата стена и са оставили "джобове", в които сигурно ще разположат рекламните пана. До няколко дена, ако спазват темпото на работа може и да стане готово, но наистина ако възстановят плетениците в първоначалния дизайн като ги изработят с различни цветове на мазилката поне няма да има проблеми с падащи плочки и различни цветове на плочките, с които заместват падналите :)

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 13.03.2009, 21:03:39 »
Ето ги. Сега може да се гледат на цял екран.
Сердика - под "Д" -то
Вардар- под "Д" , "А" и "Р"
На третата снимка е моментрното състояние на К.Величков.
« Last Edit: 14.03.2009, 11:53:22 by s_o_kv_v_zp_l_s_o »

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #74 on: 14.03.2009, 12:59:36 »
И аз днес видях въпросната стена на К.Величков - наистина до няколко дни може да започнат и да изграждат мазилката . Аз искренно се надявам да изградят плетеницата наново , дори и да е като мазилка - все пак тя беше чара на станцията :)

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #75 on: 14.03.2009, 13:01:37 »
И аз днес видях въпросната стена на К.Величков - наистина до няколко дни може да започнат и да изграждат мазилката . Аз искренно се надявам да изградят плетеницата наново , дори и да е като мазилка - все пак тя беше чара на станцията :)

Изцяло те подкрепям. Даже може както е мазилката и с полчки да си се направи плетеницата и пак ще е интересно.

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #76 on: 14.03.2009, 13:06:05 »
Ето и проект за кооперация до МС Сливкица , както част от нея е включена и в амфитеатралното пространство на подлезите :

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #77 on: 15.03.2009, 21:41:18 »
Значи като плочките са били на грубата мазилка, не са били устойчиви. Значи с тези плоскости по-добре ще залепнат.
Аз около преди 8 месеца писах до СО. И те ми върнаха отговор :
"Веднага след получаване на подадения от Вас сигнал за наличие за слабости при вътрешното оформление на информационното обслужване на пътниците, както и за лош вид на някои от съоражениата по метростанциите, беше извършена пълна проверка за подобни по всички метростанции. Всички констатирани забележки са възложени на съответните длъжностни лица за отстраняване.
За отразяване обективно на реалността трябва да кажем, че забележките Ви не са от влошена поддръжка, а са получени от причини като участие на различни изпълнители при извършване на довършителните работи по обектите на метрополитена, скрити дефекти на некачествени строителни работи и други подобни.
************** "

PS. Леле най после го преписах :D

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #78 on: 16.03.2009, 00:04:40 »
Дано сега плочките на Константин Величков да си останат на мястото по- дълго време, т.е да го направят ремонта по-качествен. :rolleyes: :D
Аз им пожелавам да ги направят така , че повече никога да не се занимават с тях ! Интересно ще е какво ще направят :)

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #79 on: 22.03.2009, 19:30:24 »
Днес минах през К.Величков и видях , че са започнали да редят и плочките с по-тъмният цвят , което означава че до няколко дни ще започнат да редят и плетениците . Новите плочки са с доста по-свеж цвят .