Author Topic: Актуална информация - Линия 1  (Read 367565 times)

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Актуална информация - Линия 1
« Reply #100 on: 12.05.2009, 18:24:15 »
но така е, като вагоните не се огъват напълно, следвайки точно оста на релсите (това беше ирония!)...
Това е ясно че не може да се огъва мотрисата по перона, но може да са на едно ниво с перона независимо от кривата (и надвишението на външната релса спрямо въпрешната за кривата), нали? Което е възможно да се постигне... Може да има и други фактори, които не отчитам(е) със сигурно, но това е друг въпрос..

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #101 on: 12.05.2009, 20:34:42 »
Добре, аз днес и в стария участък гледах за това - на Обеля пак пода на мотрисата беше по-високо, от перона, но досега никой не е казал нищо по този въпрос...
На Младост нивата и разстоянията са перфектни; на Мусагеница също...

Offline buzpedsed

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #102 on: 13.05.2009, 00:19:36 »
Абе те майките с колички по Икаруси се качват, пък точно 2 сантиметра разлика няма да могат да минат...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #103 on: 13.05.2009, 00:41:11 »
Абе те майките с колички по Икаруси се качват, пък точно 2 сантиметра разлика няма да могат да минат...
и аз мисля, че почва да се драматизира и прави от мухата слон.

Днес на станцията на стадиона не работеше парковото осветление (уличното също), предполагам са свързани и беше малко мрачно и неуютно  :P

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #104 on: 13.05.2009, 00:46:31 »
Охрана забелязана ли е късно вечер на станцията при стадиона? Имам предвид не само вътре, а и навън - нали уж ще пазят велосипедите
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #105 on: 13.05.2009, 00:51:32 »
Охрана забелязана ли е късно вечер на станцията при стадиона? Имам предвид не само вътре, а и навън - нали уж ще пазят велосипедите
по-правилно е да питаш велосипеди забелязани ли са, пък за охраната после

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #106 on: 13.05.2009, 00:55:46 »
Охрана така или иначе трябва да има, независимо дали има велосипеди или не. Интересно ми е дали се пази павилиона и заобикалящите го терени или всичко е оставено на произвола на съдбата :)
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #107 on: 13.05.2009, 02:43:25 »
Добре, аз днес и в стария участък гледах за това - на Обеля пак пода на мотрисата беше по-високо, от перона, но досега никой не е казал нищо по този въпрос...
На Младост нивата и разстоянията са перфектни; на Мусагеница също...

Подозирам, че нарочно оставят разлика във височината. Праг във височина се забелязва по-лесно от пролука в дълбочина. Разстоянието е наистина голямо. Ако не 20, то поне 15 cm. Съвсем спокойно някой може да "стъпи" в пролуката, при което може да счупи крак. Да не говорим за малките деца.

От друга страна при дължина на вагоните 19 m няма друг начин, освен да се остави пространство, ако станцията е в крива. Трябваше да се избягват станции в криви, или поне да се правят с по-голям радиус. Това сериозно би ограничило възможностите за прекарване на трасетата. Реализираното сега трасе на метрото обаче, има криви с доста голям ъгъл, основно заради завоите за преминаване от Цар Освободител към Драган Цанков. И двете криви са почти по 90 градуса, а разстоянието между тях е сравнително малко, около 800 m. Накратко промяната на трасето от Цариградско шосе на Драган Цанков (и станции на Университета и Юнак) неминуемо водят до този проблем.

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #108 on: 13.05.2009, 09:07:05 »
Подозирам, че нарочно оставят разлика във височината. Праг във височина се забелязва по-лесно от пролука в дълбочина. Разстоянието е наистина голямо. Ако не 20, то поне 15 cm. Съвсем спокойно някой може да "стъпи" в пролуката, при което може да счупи крак. Да не говорим за малките деца.

Прагът във височина според мене по-скоро се е "полиучил". При старите сини вагони на старите станции няма никакъв праг. При новите вагони подът е с около 10-15 см по-високо от останалите и съответно на старите станции се явява праг. На новите не съм забелязал. Но при всички случаи няма как всичко да е на една височина.

А относно разтоянието от перона до влака когато станцията е в крива - да наистина не е много приятно, но не е и непрежалимо. Трява да се внимава. Но това важи за всичко - може и по стълбите към метростанцията да паднеш ако си разсеян.
« Last Edit: 13.05.2009, 09:10:17 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #109 on: 13.05.2009, 12:27:28 »
Вчера като се возих ми направи впечатление, че влаковете се движат значително по-бързо, отколкото в деня на откриването.  :fan:

Offline Lubomir

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #110 on: 14.05.2009, 19:47:55 »

Това и аз го видях днес в по-старите влакове....отвратително грозно е.  :annoyed: Дано като пуснат целият участък от Обеля до Младост да го оправят,защото сега е....

Репчо : НЕ ЦИТИРАЙТЕ СНИМКИТЕ
« Last Edit: 14.05.2009, 20:27:02 by Repcho »

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #111 on: 14.05.2009, 21:41:57 »
Не знам дали мястото му е тук, но нито на Люлин, нито на ст. Васил Левски има електронни карти - според касиерката имало голямо търсене. Чудно защо след като има търсене, няма предлагане? На ст. Васил Левски не работят и двата автомата за билети! Както се казва хубава работа, ама българска...

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #112 on: 16.05.2009, 21:55:25 »
Искам да отбележа нещо интересно,което едва ли на друг му е направило впечатление.Но все пак някой забелязал ли е,че на МС К.Величков,когато излизаш в посока едноименния булевард и говориш по моб. тел на Мтел сигнала прекъсва точно на вратите в подлеза,с което разговора се проваля.Тъй като почти нон-стоп съм с телефон на ухо и всеки ден минавам от там ми е адски дразнещо да си провалям разговора.С Глобул обаче нямам този проблем,както и на другите станции не съм забелязал подобно нещо.Парадоксалното е,че си говоря през целия път от Сердика-К.Величков и нямам дори накъсване на сигнала в тунела,пък точно да изляза на вън и в подлеза ми прекъсва. :D

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #113 on: 16.05.2009, 21:58:24 »
 Има го това явление, получават се дупки и обикновено операторите ги "запушват" с малки клетки поставени по стълбовете по улиците, но на практика като го направят куцо може да запушат една дупка и да направят друга.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #114 on: 16.05.2009, 22:38:07 »
Има го това явление, получават се дупки и обикновено операторите ги "запушват" с малки клетки поставени по стълбовете по улиците, но на практика като го направят куцо може да запушат една дупка и да направят друга.
T.e ako zwynna w мтел и им съобща за този проблем би ли следвало да се заемат с него...,защото в случая метрополитен нямат никаква вина,просто на негова територия се случва този бъг? :rolleyes:

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #115 on: 17.05.2009, 12:24:32 »
Прилагам KMZ файл за гледане през Google Earth.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #116 on: 17.05.2009, 12:35:47 »
Прилагам KMZ файл за гледане през Google Earth.

Ауу, че е секси - какви са тези фокуси :)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #117 on: 17.05.2009, 12:45:55 »
Голямо чудо сме в тоя Форум - взаимно се допълваме хехехехе :)  :fan: :fan: :fan:

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #118 on: 17.05.2009, 13:51:04 »
T.e ako zwynna w мтел и им съобща за този проблем би ли следвало да се заемат с него...,защото в случая метрополитен нямат никаква вина,просто на негова територия се случва този бъг? :rolleyes:

Би трябвало да отреагират. По принцип имат специални екипи, които обикалят и правят замервания да ли всичко е наред. Сега вече как ще процедират по сигнал от външен човек не мога да ти отговоря.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #119 on: 18.05.2009, 10:12:27 »
Мислех си - стоте метра на перона, специално на Г.М.Димитров, откъде се броят - сега обслужвания перон ли е 100 метра или от едната стена до другата е 100 метра? Защото оъкъм Раковата болница има много място, което засега е оградено и ако се пускат по-дълги състави на Г.М.Димитров ще се съберат дори 7 вагона!