Author Topic: Актуална информация - Линия 1  (Read 367541 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
така, отварям тази тема защото темата на г-н.Калчев "изграждането на метрото" е пълна предимно с идеи. Моята въпрос е дали сте обръщали внимание че на станция Сердика й тече покрива-текло е,замазали са го,пак тече и е голям резил това. В същото време на МС Вардар и Сливница местата предвидеи за павильони стоят празни или са доста съмнителни-това не подхожда на градска железница. Освен това на строежа в Младост са сложени много неподходящи огради, работата върви мудно и въобще ...  <_<
« Last Edit: 31.08.2012, 14:26:59 by difian »

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
Re: Актуална информация - Линия 1
« Reply #1 on: 26.02.2006, 11:53:41 »
Quote from: Repcho
В същото време на МС Вардар и Сливница местата предвидеи за павильони стоят празни или са доста съмнителни-това не подхожда на градска железница.

За съжаление на МС Сердика павильоните в базара се използват по предназначение. Другите - и на Вардар, и на Константин Величков, а и на Сливница или стоят празни или съмнителни както викаш ти. Според мен самите изнодни части на метростанциите не са предвидени много добре, а и изглежда няма желаещи да заемат площите там.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2 on: 08.04.2006, 00:42:39 »
Намерих за най-добре тук да задам един въпрос.Не пътувам често с метро,но още когато пустаха удължението до Обеля ми беше интересно дали се вижда отклонението на тунела към депото.До Обеля съм пътувал 5-6 пъти и в двете посоки, но до сега не съм видял нищо, а и по тракането на колелата не съм усетил нищо.Да не би отклонението да става през междинния трети коловоз, който преди се използваше за обръщало, и след това линията да минава под другата?На мен това ми се струва глупаво, но не ми хрумва друго.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #3 on: 13.04.2006, 18:19:55 »
Честно казано и аз се чудя за това. Колкото и да съм се оглеждал така и не мога да видя някаква светлина или нещо което да покаже къде е изхода за депото.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #4 on: 13.04.2006, 19:49:16 »
както като идещ при депото и погледнеш в дупката откъдето изскачат влакчетата за депо не се вижда трасето така и от трасето няма да видищ края на дупката, целия път за депото е в завой и може би това е причината

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #5 on: 13.04.2006, 21:41:05 »
Quote from: Repcho
както като идещ при депото и погледнеш в дупката откъдето изскачат влакчетата за депо не се вижда трасето така и от трасето няма да видищ края на дупката, целия път за депото е в завой и може би това е причината
Третите коловози при К.Величков и Опълченска са осветени, а и се чува преминаването на колелата през релсите.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #6 on: 22.02.2007, 13:34:06 »
Quote from: conecto
Тук имам няколко въпроса (не, че често пътувам с метрото, ама любопитството...)

Има ли някаква възможност да се разгледа депото? Някой знае ли през деня кога могат да се видят влакове, които влизат/излизат в депото?

Защо след станция Обеля толкова стръмно влизат релсите под земята и какво има след вратите (предполагам, че релсите свършват, но колко навътре?)

Чух, че като се строяла станция Опълченска, тя се срутила и я изграждали наново. Вярно ли е това? И въобще доколко е сигурно софийското метро?

До колкото е известно неможе просто така да влезеш в депото !
Зад вратите на Обеля нама нищо , просто там свършват релсите .
Да , наистина при строителството на Опълченска покривът падна , а може да се каже , че нащо метро наистина е сигурно !
Що се отнася до течовете на Сердика причината е спукана тръба в подземният паркинг над нея , но вече не се наблюдават течево , значи тръбата е оправена !
А по строителството към Младост има голям напредък вече - за една година строителство наистина се забелязва , че има напредък , но можеше и още по-добре !

Offline Jimi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 28.03.2007, 18:25:55 »
Може би не е точно по темата не знам но не мислите ли че метростанция Люлин е на най отвратителното място "в централната част на Люлин "        да да , а Младост пак се уреди точно на пазара им е метростанцията и след това ще имат още около 6 станции може би + - една ! Не честна и не доизмислена работа му се казва на това !!!        
07 септември 2009 г. - Съединението на Западна и Източна София

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 28.03.2007, 18:56:03 »
Quote from: Jimi
Може би не е точно по темата не знам но не мислите ли че метростанция Люлин е на най отвратителното място "в централната част на Люлин "        да да , а Младост пак се уреди точно на пазара им е метростанцията и след това ще имат още около 6 станции може би + - една ! Не честна и не доизмислена работа му се казва на това !!!        

Е.. кво да се прави.. за сметка на това пък ние имаме метро от близо 10 години  

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #9 on: 30.03.2007, 19:28:18 »

Нова схема на метрото на саита Urbanrail.net !!!

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 29.08.2007, 15:56:06 »
Quote from: ivan krastev
Що се отнася до течовете на Сердика причината е спукана тръба в подземният паркинг над нея , но вече не се наблюдават течево , значи тръбата е оправена !

Днес като пътувах с метрото огледах тавана на станция "Сердика" и направих снимки.
На  тях ясно се вижда че тавана е надупчен с перфоратор и са вкарани няколко един до друг инжектори, през които е нжектирана с помоща на компресор под налягане една специална смола (забравих и името, но е доста скъпичка) (поне така изглежда да е правено).  При допира с водата тя много бързо се втвърдява и образува защитен филм между земния масив отгоре конструкцията на станцията, заедно с нейната "поддала" хидроизолация.

Като това ме навежда на мисълта че в този участък подземните паркинги свършват е там е земен масив, което изключва възможността да се е спукала тръба. Надявам се това да издържи и скоро да не се налага манипулацията да се повтаря.

Междудругото гореописания метод може би е единствения начин да се спрат евентуални течове в новоизкопаните тунели с японския щит. Дано да няма такива, защото отсечката копана от него е също, както "Сердика" във водонапити почви.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #11 on: 29.08.2007, 22:33:43 »
като се има в предвид, че метрото не е обичаен вид транспорт, а сложен за изпълнение такива проблеми не бива да се считат за фатални и да се прави голям проблем. течове има, не всички могат да се предотвратят (за съжаление), така че да се радваме на метрото като факт, дано още да го развиват, да капе малко, а ние да имаме здрави очи, с които да виждаме проблемните места  

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 30.08.2007, 09:27:44 »
Aко хидроизолацията е била направена свястно, това не би трябвало да се случи.
Разбира се това че е текнало не е чак такъв проблем, но трябва да се обърне внимание за новите участъци такива грешки да не се повтарят. Все пак метрото е скъпо съоръжение и се строи за голям експлоатационен срок - до 120 години. Ако сега, 6 години след пускането на станцията има такива проблеми, то какво остава за след 60.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline ivan krastev

• View Profile
« Reply #13 on: 23.03.2008, 19:55:43 »
Аз като ви казвам , че станциите с 2 перона са неудобни вие не ми вярвате ! По принцип всички станции ще са с такива тесни перони , но какво да се прави , нали са по-евтини

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 23.03.2008, 22:51:46 »
Е, нали си има фоайе, което е 6 метра дълбочина, спрямо ръба на перона...

Offline boygeorge

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 27.03.2008, 10:11:11 »
Това е стълбището при входа на метростанция "Интерпред".

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 27.03.2008, 16:39:05 »
Тоя вход води към касовата зала, която е в дъното - точно до вътрешното стълбище на павильона. Някой беше пускал снимки и се вижда как касите са в средата и от двете им страни са стълбите и ескалаторите за двата перона.

Offline boygeorge

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 27.03.2008, 17:01:50 »
Да ви светна, че са монтирали куполни камери на метростанция "Опълченска" по две в ценатара на станцията.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #18 on: 28.03.2008, 16:15:54 »
Сигурно тези от вас, които са във форума от по-отдавна си спомнят статиите във вестниците с изказвания на ББ за поставянето на камери по станциите. Парите бяха осигурени от Белгия през 2005/6. Парите - 2 500 000 евро. Сега с камери са оборудвани Сердика и Сливница...

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 28.03.2008, 16:22:44 »
Сега като спомена мал наистина имаше такова нещо. Аз защо съм с впечатление че и по-другите станции има. На Западен парк например при идването на влака диспечъра (ако така се казва) извика по уредбата на едно момче, което беше зад линията за сигурност в опасна близост до коловоза, да се отдръпне! Като той това го е видял със сигурност на екран.