Author Topic: Актуална информация - Линия 1  (Read 367548 times)

Offline puflet

• Писател
  • **
    • ICQ Messenger - 69506548
    • View Profile
    • Email
Re: Актуална информация - Линия 1
« Reply #600 on: 13.08.2011, 13:30:40 »
Под PR имах предвид представянето на новината у някои медии, и по-конкретно думичката "пренощувала". Не че само около избори се случва това ...   :angry:
Надявам се вече да е променен договора и да има клауза за поддръжка извън работно време.  :rolleyes:

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #601 on: 13.08.2011, 13:39:15 »
Съоръжението на метростанция „Люлин" било повредено, а техниците отказали да го поправят, защото по договор след 21,30 часа се отзовавали само ако в него има заседнал човек. Мариана Харизанова се прибирала от работа, но не успяла да се изкачи с асаньора от подлеза на метрото. Служителите и полицаите й предложили да я изнесат на ръце по стълбите до улицата. Тя обаче отказала, защото се почувствала обидена

До кога ще ни занимавате с тази глупост всичко е от ясно по ясно. Интересно от какво се е почувствала обидена въпросната госпожа. Още по-интересно е как събра над 20 медии за нула време там. Да се обзаложим, че "работи"  както и г-н Търпев за някоя, а по-вероятно няколко от 1000-дите фондации, сдружения и не знам още какви паразити занимаващи се с ''благотворителност" които всички хрантутим.
Единсвеното жалко в тази ситуация е, че пак е дошъл някой власт имащ на бял кон и е разпоредил поредното изключение, естествено за сметка на редовия техник.
« Last Edit: 13.08.2011, 14:12:21 by tonyyyy »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #602 on: 13.08.2011, 14:51:23 »
...

Като изключим, че изобщо е потресаващо подобно мнение, жената е в правото си да откаже да я разнасят на ръце. В интервюто тя самата каза: "Аз съм едра жена и не съм чувал с картофи". Всеки човек е в правото си да се притеснява за себе си и здравето си, така че не може да се обвинява, че се чувства засегната!

Въпроса пак прекалено много се политизира (като всичко друго) - договора се променя, удължава се срока на техническо обслужване и въпроса е решен. Какво толкова е станало, че трябва да вдигате такава олелия и вече три страници да сипете огън и жупел по технически казус. Ето затова я мразя тая система на вечно политиканстване...

Offline Martin Tarpev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #603 on: 13.08.2011, 15:03:40 »
Не работя в неправителствени организации. Такива организации мен ме дразнят не по - малко отколкото ме дразнят и мързеливите техници.

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #604 on: 13.08.2011, 15:33:30 »
Не работя в неправителствени организации. Такива организации мен ме дразнят не по - малко отколкото ме дразнят и мързеливите техници.

Силно се съмнявам и не мързелив, а в пълното си право човек отказващ да работи след края на работния му ден. След това се отзовават само при заседнал човек, точка по въпроса.
Има си дефиниции за извънредни ситуации и никой няма право да си ги тълкува както на него му е изгодно, защото освен нея и техника иска да си прибере в къщи при семейството си. Или той няма човешки права понеже е работник и не е интересен за медиите и неправителствените.

Offline Martin Tarpev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #605 on: 13.08.2011, 15:57:21 »
Как някой ще заседне в аснансьор, на който не се е качил, защото не работи. Уважавам времето за почивка на всеки, но аварии могат да станат по всяко време. Това налага да има по - гъвкав подход на работа, на смени примерно. Това би следвало да се дообмисли, вместо да се създават излишни конфронтации, да се плетат теории на конспирацията и да има обидени и оправдаващи се.

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #606 on: 13.08.2011, 16:51:56 »
Как някой ще заседне в аснансьор, на който не се е качил, защото не работи.

Сети се сам каква глупост си написал.
Аварийна ситуация е заседнал човек, тогава се реагира веднага. В случая е повреда и тя се отстранява в работно време. Интересно, ако повредата беше сериозна и за отстраняването и не бяха нужни часове ами може и дни как щяха да постъпят.
Право е да искаш да има асансьор в метрото. Каприз е да искаш някой да дойде да отстрани повреда в извън работно време през нощта. И то при условие, че ти е предложена адекватна на ситуацията помощ.
« Last Edit: 13.08.2011, 17:52:16 by tonyyyy »

Offline Martin Tarpev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #607 on: 13.08.2011, 17:45:12 »
Тони хайде да ме светнеш моля те, защото не мога да схвана логиката на някои хора в този форум. Имам чувството, че говорим на различни езици.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #608 on: 13.08.2011, 17:46:15 »
Какво сложно има в това, техниците да са на смени!? Едните от сутринта до обяд/ранен следобед, другите от тогава до края на работа на метрото? За какъв край на работен ден говорите, та след това потоп да става? Сякаш работното време е навсякъде строго фиксирано? Боже, за какви неща изобщо спорите. Потресен съм...
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline Martin Tarpev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #609 on: 13.08.2011, 18:36:58 »
Прав си KRUPA дежурни би следвало да има докато в метрото има хора, тези дежурни би следвало да се грижат за техниката в метрото, както и да се намесват, разбира се в техните компетенции, при нужда. Какво толкова сложно има? Защо някои хора толкова се противопоставят на това?

Никой не казва, че техниците трябва да се вдигат от леглата. Просто щом възникне проблемна ситуация, тя трябва да бъде решена своевременно от компетентните хора. Това не е толкова сложно, въпрос на организация е.

Offline Martin Tarpev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #610 on: 13.08.2011, 19:09:31 »
За какво са ни неподдържани, неработещи и неизползвани асансьори, рампи и други съоръжения. Защо хората да не сигнализират за проблеми? Защо да няма своевременна реакция? Защо въобще трябва да спорим за това?

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #611 on: 13.08.2011, 19:10:20 »

Като изключим, че изобщо е потресаващо подобно мнение, жената е в правото си да откаже да я разнасят на ръце. В интервюто тя самата каза: "Аз съм едра жена и не съм чувал с картофи". Всеки човек е в правото си да се притеснява за себе си и здравето си, така че не може да се обвинява, че се чувства засегната!
...
Еми не го приемам този отказ, при все, че е тежка жената. Предлага ѝ се решение на нейния проблем - защо да се отказва. Гледам, че в опитите да се оневнини тази направо тенденциозна статия, се използват различни сравнения. За това едно много, много грубо - ако има пожар, к'во правим? Чакаме пожарната да изгаси огъня, техниците да възстановят асансьора ли? Смешни сравнения. Има проблем, от него трябва да се извадят съответните поуки и предприемат съответните действия за предотварятването на подобни ситуации. Но не с подобни статии.

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #612 on: 13.08.2011, 20:52:11 »
Северен мраз

Аз лично не смятам, че отказа да бъда носен на ръце непременно трябва да се разглежда като каприз и да бъде отричан...

има толкова много възможни хипотези, включително и здравни... възможни са и сериозни наранявания, ако по-тежък човек в безпомощно състояние се транспортира на ръце... не случайно са измислени носилките и количките, нали?...

за нараняванията съм толкова категоричен, че просто нямам желание да коментирам повече. личен опит - следоперативни проблеми на баща ми със утежнено състояние, при което ако го повдигахме по-малко от двама души от четири точки настъпваха сериозни вътрешни кръвоизливи на мястото, където неговата тяло под влияние на собствената му тежест бе притискана от нашите ръце.

Наистина, моля, не коментирайте с общополитическо бла-бла неща, от които (за щастие) си нямате бъкел понятие.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #613 on: 13.08.2011, 22:49:23 »
Не знам какъв  е проблемът на някои, та смятат, че е нормално хората да бъдат мъкнати по стълбищата, вместо да използват изградените заради това асансьори ?

Не забравяйте, че камерите на журналистите вече са били там. Т.е. мъкненето на жената щеше да стане пред камерите...
Да оставим за секунда настрана нейното неудобство от това.
Какво ще бъде внушението за зрителя?
Следното: "В метрото има изградени асансьори, в определени моменти не можете да ги ползвате,  но спокойно: ще бъдете пренесени по стълбището!"

Така че, репортажът постигна целта си: показа, че има проблем - зле съставени договори за поддръжка. Последва скоропостижно обещание това да се поправи.

Скоро след този репортаж беше показан друг - за подлеза пред гара Подуене.
И там същия проблем: има изградени рампи за инвалиди, те обаче не работят, а служителят откровено признава, че няма достъп до дистанционното... защото в момента общината се (пре)договаряла с фирмата?!?

Извод: ясно е, че общината е подписвала масово некадърни договори!
Които нямаше скоро да бъдат променени, ако не беше почнала предизборната риторика и журналистите ня бяха пораздухали нещата...

И, пак : тук няма такива измислици като "правото на техника да си почивал" !
Метрото е с особен режим на работа: възникналите проблеми се решават по всяко време, (ако трябва) през нощта, а на сутринта гражданите трябва да могат да разчитат на пълноценна услуга!
Това е трябвало да залегне в договора още от началото!
Ако на фирмата не й изнася, се подписва договор с друга такава!

Единственото лошо на репортажа беше, че не посочи чия е била вината за некадърните договори?
Братоев цъфна пред камерата, но май спаси задника на началниците си от общината...

Така че, може и само да са чакали сгоден момент, за да направят поръчков репортаж (сега всичко се възприема така - избори са), но вниманието е заострено и точно заради изборите, веднага се юрнаха да предоговарят условията на работа.
Остава неприятното чувство: защо все така трябва да се решават проблемите? Не можеше ли предварително да са обмислени тези неща? Ама в БГ, май винаги ще е така... :(
« Last Edit: 13.08.2011, 22:51:51 by Tergo »
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline krzya

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #614 on: 13.08.2011, 23:47:49 »
Аварийна ситуация е заседнал човек, тогава се реагира веднага. В случая е повреда и тя се отстранява в работно време. .........
..... Каприз е да искаш някой да дойде да отстрани повреда в извън работно време през нощта. И то при условие, че ти е предложена адекватна на ситуацията помощ.

Щом работи метрото - за всички това е работно време и следва да се реагира веднага. Всичко останало са приказки. Ако има по-голяма повреда - то се работи непрекъснато до отстраняването и. Освен това при такъв случай се сигнализира и се осигурява алтернативен вариант на обслужване.

Offline Martin Tarpev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #615 on: 14.08.2011, 10:43:08 »
Доста странно, поне за мен, е, че някои хора приемат това да не се поддържа техниката в метрото, а вместо това при проблем хората да бъдат пренасяни. Ами в такъв случай предполагам ще бъде много по икономично вместо да се плаща на обучени техници, Общината да сключи договор с някоя фирма предлагаща хамалски услуги. Критериите за избор на фирма могат да са примерно обиколката на бицепсите на работниците, развитостта на техните предмишници, силата на раменните и гръдните им мускули.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #616 on: 14.08.2011, 11:22:43 »
Хайде стига вече. Едно и също се повтаря, ясни са тезите на всички, ако има нещо ново да се каже ок, но се тъпче на едно място ...

Offline Martin Tarpev

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #617 on: 14.08.2011, 17:44:07 »
И аз мисля, че поизчерпахме темата, така че ще се оттегля. Бих се намесил пак в дискусията ако видя някаква проява на грубост или на прекомерна тъпота.

В заключение ще кажа, че смисълът на всяка машина е да работи и изпълнявайки предназначението си да обслужва човека. Щом машината се развали, тя престава да има смисъл и е редно да се поправи. Това поправяне следва да бъде направено своевременно, за да се минимизират затрудненията. Би трябвало да има и текущ контрол.

Щом някой е в Метрото и не може да използва асансьор /или нещо друго важно за придвижването/ при всички случаи трябва да има алтернативни варианти за излизане. Не е гот да киснеш в Метрото, особено нощем. Единият вариант  е да не се използва въобще асансьор и човек да се качи по стълбите, а другият е асансьора да бъде ремонтиран. Човек с увреждане, особено в инвалидна количка, трудно катери стълби. Ако човекът е в инвалидна количка за преодоляване на стълбите трябва или да се мине по някаква рампа или да се разчита на доста як придружител. Едва ли един придружител или служител би вдигнал без риск инвалидна количка и би изкачил стълби с нея и с човек в нея. Особено трудно би било с акумулаторните колички, някои от които тежат 50,60 или дори 70 килограма /не претендирам за абсолютна точност/. Така че ако асансьорът не работи, без своевременен ремонт, човекът с увреждане трудно би излязал навън. Своевременният ремонт и прецизната поддръжка са важни.

Някои хора в България, както и някои хора в този форум, явно се нуждаят, освен от морал, от развитие на ума и по-конкретно на логическото си мислене.За морала не мога да помогна, сами преценете кое е морално и кое не. За развитието на логическото мислене препоръчвам четене на повече книги, както и упражнения чрез разнообразни логически игри, примерно судоку.

Чао от мен и се надявам ако се срещнем пак някъде из Интернет да разговаряме по - конструктивно.

Offline tonyyyy

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #618 on: 14.08.2011, 22:03:03 »
Не е случайна поговорката „пази боже сляпо да прогледне“.
Хора които през живота си не са сменили и ел. крушка съветват кое как и кога да се ремонтира. Ако не са на държавна или „неправителствена“ служба и себе си не могат да изхранят, но дават съвети как да функционират цели фирми и организации.
Пълен цирк, дървени философи без представа, за неща като възможно, целесъобразно, ефективно и т.н.
Отгоре на всичко си позволяват да оценяват и наставляват, но поне е забавно. :D

Offline krzya

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #619 on: 14.08.2011, 22:57:04 »
Не е случайна поговорката „пази боже сляпо да прогледне“.
Хора които през живота си не са сменили и ел. крушка съветват кое как и кога да се ремонтира. Ако не са на държавна или „неправителствена“ служба и себе си не могат да изхранят, но дават съвети как да функционират цели фирми и организации.
Пълен цирк, дървени философи без представа, за неща като възможно, целесъобразно, ефективно и т.н.
Отгоре на всичко си позволяват да оценяват и наставляват, но поне е забавно. :D

Пази боже!
Лошото е когато такива квалификации се дават за отговорни и правилни съждения!
Лошото е че има такива хора, които нямат отговорност към обществото!
Не може нещо, което е в услуга на обществото да не бъде обслужвано по най-добрия начин, за да има най-голяма полза за обществото.

Тежко на фирма, била тя държавна, обществена или частна, която не прави необходимото за доброто на обществото, защото рано или късно обществото ще я отхвърли. Не може обществото да е в услуга на фирма, работеща за обслужването му, а обратно.

Така, че където и да работите с Вашата философия далече няма да стигнете. ПОМИСЛЕТЕ!