Author Topic: Текущите ремонти на улиците  (Read 489912 times)

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Текущите ремонти на улиците
« Reply #1080 on: 30.03.2012, 13:36:22 »
Вероятно заради ремонта част от колите минават по Йерусалим и по вътрешнокварталните улички. Да видим след ремонта как ще е положението.

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1081 on: 03.04.2012, 21:41:43 »
Малко снимков материал от разширяването на кръстовището на Хенрик Ибсен и Луи Айер:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1082 on: 03.04.2012, 21:46:34 »
Впрочем, на това място си човъркаха нещо още преди поне 6 месеца - местеха някакви комуникации, защо не го направиха тогава...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1083 on: 04.04.2012, 18:35:34 »
Както преди време бях споменал, Общината (макар странно избирателно) си изпълнява обещанието да кърпи дупките и по малките квартални улички.

С учудване установих, че днес се занимават с една забутана безименна уличка в жк Гоце Делчев, която свързва улиците Георги Измирлиев и Славовица между 121-во СОУ и ОДЗ Талант:

Тя беше като минно поле, та според мен даже си е за цялостно преасфалтиране, но мисля, че в евентуална таблица на приоритетите трябва да е най-накрая :)

Разбира се, не може всичко да е идеално - след края на работния ден установих, че иззетите стари асфалти са натрупани в превърнатата на сметище изоставена Мотописта наблизо:

Понеже очаквам Благун да ме попита, ето отговора - Не, улица Славовица до 29-та поликлиника не е пипната:

На връщане от парка минах по ул. Боянски водопад в частта непосредствено свързана с ул. Рикардо Вакарини, където кърпенето вече е приключило:

И сега малко оффтопик: Докато снимах още от бул.Гоце Делчев към улицата, един видимо почерпил се започна да се заяжда какво съм бил снимал, как щял да ми счупи фотоапарата и да върви след мене и да ме заплашва. При все че бях с бебешката количка с дъщеричката ми. Същият войнствен елемент се вижда на последната снимка. След което се сдържах да не му посега въпреки всичките заплахи и обиди, които хвърли по мой адрес, а вместо това тактично тръгнах към близката улица Метличина поляна, където се намира приемната на 04 РПУ и по стечение на обстоятелствата беше точно приемното време. Е, приеха го :)

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1084 on: 05.04.2012, 00:47:17 »
Дано след разширяване на "Луи Айер" и "Ибсен" да премахнат стрелката за отделен десен завой от Иван Вазов посока колелото на 73,74 и 76  ;)

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1085 on: 05.04.2012, 20:55:06 »
Докато малките квартални улички се кърпят както си трябва - с изрязване на проблемните зони, асфалтиране, валиране с валяк и заливане на свръзката между кръпката и стария асфалт с течен битум, ето как се кърпят големите булеварди (в случая булевард Витоша в Иван Вазов):

По същото време по напречните улици в Иван Вазов фрезоваха за да кърпят по класическия начин:

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1086 on: 05.04.2012, 20:55:59 »
Продължава и кърпенето по малките улички в жк Гоце Делчев - днес с улица Георги Измирлиев западно от Костенски водопад и околните междублокови преки. Прави впечатление обаче избирателното фрезоване на участъците, като на места са изровили където беше здрав асфалт, а на около си седят дупки и хлътнали шахти.

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1087 on: 05.04.2012, 21:52:46 »
Това е смехория, тези улици са за основен ремонт с цялостна подмяна на плочки и асфалт. Тези кръпки ще застанат по-грозно и от дупките и догодина ще са още по-големи дупки. Безумно е как се пилеят пари в СО  :annoyed:

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1088 on: 06.04.2012, 10:18:21 »
Снощи новата лента на Малинов беше готова, предполагам, че днес ще я пуснат предсрочно.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1089 on: 06.04.2012, 10:21:30 »
На Г.М.Д. сутринта се използваше и за мое учудване половината и дължина в пик (08:45) беше свободна.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1090 on: 06.04.2012, 10:29:33 »
На Г.М.Д. сутринта се използваше и за мое учудване половината и дължина в пик (08:45) беше свободна.
Вчера след обяд(към 18:30ч) още не бяха нацяло премахнати знаците, а просто бяха изместени до бордюрите, но лентата вече се ползваше активно. Видя ми се положителна промяната - автобусът успя да се престрои в нея почти веднага след спирката и така стигна много по-бързо да светофара. Леки автомобили също я ползваха и като цяло ефектът за всички беше по-малко чакане както за левия завой, така и за останалите две направления, тъй като нямаше конфликтно престрояване почти пред самия светофар, както беше до преди 1-2 дена.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1091 on: 06.04.2012, 10:31:42 »
Предимствата са безспорни, мен ме изненада, че имаше толкова малко автомобили за ляв завой, защото задръстването си беше обичайното и края на колоната беше някъде по средата на оградата на НСС.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1092 on: 06.04.2012, 13:03:59 »
Днес на дъжда кърпеха ул. Иван Странски в Студентски град

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1093 on: 06.04.2012, 13:06:51 »
Сефте, разширението на Г.М.Д., за което стана въпрос също се правеше на дъжд, по-точно полагане на биндер.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #1094 on: 06.04.2012, 13:14:22 »
Около Сточна гара също са се раздвижили. Даже асфалтираха тротоарите по кръговото.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1095 on: 06.04.2012, 18:05:31 »
Разбира се, насред проливния дъжд асфалтираха и Костенски пропад. Скалъпих кратък репортаж от района:

Ремонтираният миналата есен Бул. Гоце Делчев, в частта пред болк 102 и магазин Зора от другата страна:

Кръстовището на бул. Костенски водопад и ул. Георги Измирлиев:

И течащия трети пореден ремонт за няколко месеца на станалия по-известен вече като Костенски пропад:

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1096 on: 06.04.2012, 18:07:00 »

Кръстовището на Костенски водопад и бул. Тодор Каблешков - сложни за преминаване препятствя:

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1097 on: 06.04.2012, 18:08:15 »

След поредица от пътни инциденти заради необозначените неравности, при един от които сериозно пострада моторист, поне са сложили пътни знаци:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1098 on: 06.04.2012, 21:55:01 »
Направо уникално изпълнение! След такова "качество" фирмата-изпълнител не трябва да помирише обществена поръчка през следващите 10 години. В класирането на офертите нямаше ли точкуване от атестации за изпълнение на предходни сродни проекти?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1099 on: 06.04.2012, 22:05:36 »
Появилата се яма на Гоце Делчев всъщност изглежда още по-дълбока, има наченки като че ли целият участък да пропада. Вчера вечерта като се прибирах от Борово със 76 в тъмното се натресахме в тая яма, а то е баш на спирката и няма и от къде да се заобиколи. Лошото е, че заради тия пропадания се разбиват и автобусите. Тоя участък дали няма да го затворят и да го направят наново?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР