Author Topic: Текущите ремонти на улиците  (Read 489850 times)

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Re: Текущите ремонти на улиците
« Reply #540 on: 27.04.2010, 19:33:53 »
Не беше ли удобен момента да се премине към нормално м/урелсие по тройката? И Всъщност след пускането на метрото до колко е оправдана подобна линия? Имаше планове за закриване на трамвайното движение по стамболийски,където има повече пътници а в същото време тройкат аис остава.

Не знам какво сте се вторачили в тия нормалнорелсови трасета.Трамвайния транспорт в София е теснорелсов!!Освен двете издънки,която са си някакъв експеримент(вече 3).Хубаво,нормалнорелсов да го направят и какво?Докъде ще ходи 3ката ? Чак  до Депо Искър или не дай си боже до красна поляна?Освен това за да свържат новото със сега съществуващото трасе трябва да спрат половината трамвайни линии за поне седмица с оглед колко бързо и ефективно работят.Пък и трамваи откъде ще намерят за  цяла една линия,надявам се че след като пуснат новите няма повече Дювазите да се тресат повече.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #541 on: 27.04.2010, 19:45:53 »
Честно казано и на мен ми е съмнително дали ще има някакъв ефект ако променят трасето по Цар Симеон и да се измисли някаква нова линия Захарна Фабрика-Овча Купел или Захарна Фабрика-депо Искър. Не знам дали ще има някакъв ефект. Мисля, че много по-важна е връзката с централна гара. Да не говорим, че в София почти всички ТМ трасета са теснолинейни, така че ако трасето по цар Симеон също си остане теснолинейно, това дава възможност да се пусне линия до много повече дестинации, отколкото само до Красна Поляна, Искър или ст.Изток. При запазване на сегашното положение са възможни маршрути до Лозенец, Иван Вазов, Борово, Княжво, Централна гара, пл.Журналист и др.-доста по-удобни и места от горните 3 нали?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #542 on: 28.04.2010, 12:17:44 »
..... Мисля, че много по-важна е връзката с централна гара. ...
Захарна фабрика и Централна гара имат прекрасна връзка ........с влака!

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
« Reply #543 on: 28.04.2010, 12:46:16 »
..... Мисля, че много по-важна е връзката с централна гара. ...
Захарна фабрика и Централна гара имат прекрасна връзка ........с влака!
Както и с автобусни линии 77 и 82 :)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #544 on: 28.04.2010, 17:40:19 »
Не знам, на мен ли ми се струва, че тазигодишните кърпежи са изключително некачествени даже спрямо занижените софийски стандарти? По бул.България закърпиха някакви пукнатини и стана по-зле - по кръпките се лашкаш във всички посоки.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #545 on: 28.04.2010, 20:48:49 »
Абсолютно съм съгласен с теб, качеството е отвратително

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #546 on: 05.05.2010, 09:31:36 »
Не беше ли удобен момента да се премине към нормално м/урелсие по тройката? И Всъщност след пускането на метрото до колко е оправдана подобна линия? Имаше планове за закриване на трамвайното движение по стамболийски,където има повече пътници а в същото време тройкат аис остава.

Не знам какво сте се вторачили в тия нормалнорелсови трасета.Трамвайния транспорт в София е теснорелсов!!Освен двете издънки,която са си някакъв експеримент(вече 3).Хубаво,нормалнорелсов да го направят и какво?Докъде ще ходи 3ката ? Чак  до Депо Искър или не дай си боже до красна поляна?Освен това за да свържат новото със сега съществуващото трасе трябва да спрат половината трамвайни линии за поне седмица с оглед колко бързо и ефективно работят.Пък и трамваи откъде ще намерят за  цяла една линия,надявам се че след като пуснат новите няма повече Дювазите да се тресат повече.
Може 20 да се удължи просто до симеон,на мястото на 3.Нека не забравяме че тройката исторически е въртяла до Подуене и изобщо не е правила връзка с централна гара.И е била много по-натоварена,както се спомена вече в близост до квартала освен че има гара и има и транспорт до ЦГ.За жителите на квартала този маршрут не е удобен и линията не е натоварена.
Унифицирането на линиите към едно м/у релсие ще донесе множество ползи и улеснения при експлоатацията и.Преминаването към нормално м/у релсие изглежда естествено,на фона на това че най новите релсови пътища и депо са нормалнорелсови.Още повече че теснорелсовия път е на уникалните 1009 мм,което съм убеден че поражда трудности при поръчване и доставян ена ПС.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #547 on: 05.05.2010, 14:15:57 »
на уникалните 1009 мм,което съм убеден че поражда трудности при поръчване и доставян ена ПС. 

Ако прочетеш постовете по-назад ще разбереш че такива трудности няма
The Grand Tour

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #548 on: 13.05.2010, 21:02:58 »
Потресен съм, днес измерих прясна кръпка в Младост и размерите й бяха 40см на 20 см. Е какво качество може да се иска при тази ситуация  :rolleyes:

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #549 on: 13.05.2010, 21:35:06 »
Най-накрая преасфалтираха левия завой от Сахаров към Посолствата в Младост 1, само че да видим с този дъжд какво качество са постигнали  :rolleyes:

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
« Reply #550 on: 13.05.2010, 23:20:04 »
Махнаха асфалта на ул. Ккукш от прелеза до Инжстрой и сега пренареждат паветата. След дъждовете е много забавно, защото улицата е един голям гьол, тъй като шахтите са на нивото на бившия асфалт! :D

Offline alpha_adversativum

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #551 on: 15.05.2010, 09:49:16 »
Първоначално мислеха да кърпят асфалта отгоре, но явно видяха, че просто не е останал здрав асфалт, за да бъде кърпен. Паветата отдолу също са много зле и определено там не е място за такава настилка. След пренареждането си вероятно ще станат още по-зле (вече добри павьори не останаха). Никой ли в общината досега не разбра, че тази улица се нуждае от спешен и цялостен ремонт?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #552 on: 15.05.2010, 09:55:52 »
Аз не мога да разбера докъде ще стигне малоумието на тия в общината. Става въпрос за Ляпчев в Младост - изкърпиха левия завой към Посолствата, а на по-малко от метър от кърпеното оставиха трапове, на които не им се вижда дъното, убийци.  :angry: :angry: :angry:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #553 on: 26.05.2010, 12:21:42 »
От вчера е отворен стария мост за летището - НЕДОВЪРШЕН. Липсват парапети и осветление. Също така не мога да разбера защо не са асфалтирали цялата отсечка от Асен Йорданов до "кръговото" под Брюксел. Така и така отсечката беше затворена, в лошо състояние е.... става въпрос за не повече от километър - мърлявщината край няма ...

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #554 on: 26.05.2010, 14:00:56 »
Вчера и днес "ГБС" запълват дупки п ул. "Тунджа". Приблизително от година насам там положението е трагично, но по-добре късно, отколкото никога.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #555 on: 06.06.2010, 13:47:42 »
Първоначално мислеха да кърпят асфалта отгоре, но явно видяха, че просто не е останал здрав асфалт, за да бъде кърпен. Паветата отдолу също са много зле и определено там не е място за такава настилка. След пренареждането си вероятно ще станат още по-зле (вече добри павьори не останаха). Никой ли в общината досега не разбра, че тази улица се нуждае от спешен и цялостен ремонт?
Една колежка в СО се бори където има павета под асфалта те да се пренареждат. Проблема е, че не се спазват изискванията и вместо читав баласт под паветата слагат някаква тиня и при дъжд отводняването няма как да стане. По принцип при спазване на технологията водата се оттича между паветата, а сега става ужас. Колкото до отводнителните шахти там "Софийска вода" се правят на ударени и не искат да чистят.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #556 on: 06.06.2010, 14:22:51 »
Една колежка в СО се бори където има павета под асфалта те да се пренареждат. Проблема е, че не се спазват изискванията и вместо читав баласт под паветата слагат някаква тиня и при дъжд отводняването няма как да стане. По принцип при спазване на технологията водата се оттича между паветата, а сега става ужас. Колкото до отводнителните шахти там "Софийска вода" се правят на ударени и не искат да чистят.

Проблемът с отводнителните шахти е бич за инфраструктурата от 20 г. насам   >:( >:(:boxing: :boxing:, което е проденото доказателство, че Б. Борисов е въздух под налягане. Колко време беше кмет, така и не уреди въпроса с компетентността - дали "Софийска вода" или концесионерите по чистотата трябва да се грижат за чистенето им.
А тоносно паветата - нагледният промер е малкото кръстовище на улиците "Цар Петър" и "Бузлуджа" точно до военното НДК. Живея близо до него, винаги оттам минавам, за да стига до 5-те кьошета. Паветата се преполагат вече 4 или 5 пъти и малко след направения "ремонт" състоянието е пълна трагедия.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #557 on: 06.06.2010, 15:07:30 »
Не знам, каква е тая колежка  :annoyed:, ама ми се ще да и зачислят едно колело, да си го кара по "реновираните" трасета, докато и дойде акъла. Паважът е настилка за лек трафик, а не за Кукуш и тем подобни, където всяко пето МПС е с натоварване над 5 тона на ос. Лично скоро минах по тази псевдоулица, между М-тел и прелеза е ад  :akuma:, по добре спешно да насипят малко баластра, настилката ще е по-добра. Освен всичко споменато до тук, както колегата по-горе спомена, вече няма павьори и не от вчера. Преди 100-ина години с първите паважни улици това е било занаят, особено в кюстендилско има цели села, които са се препитавали с павиране. До към 60-те години са се поддържали традиции и технологии, имало е майстори. След това асфалта навлиза бързо/ударно и сега се вижда какви са ги вършели, като върху паважа се е полагало износващ слой асфалта, но да не навлизам в тази дълга история. От бай мангал павьор не става, СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ С НЕРВИТЕ НИ!
п.п.: щом си толкова наясно, какви гаранции се дават на тези ремонти, защото П-ва българска армия пак е станала на фиде...
« Last Edit: 06.06.2010, 17:51:25 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #558 on: 06.06.2010, 17:55:47 »
Проблемът с отводнителните шахти е бич за инфраструктурата от 20 г. насам   >:( >:(:boxing: :boxing:, което е проденото доказателство, че Б. Борисов е въздух под налягане. Колко време беше кмет, така и не уреди въпроса с компетентността - дали "Софийска вода" или концесионерите по чистотата трябва да се грижат за чистенето им.
А тоносно паветата - нагледният промер е малкото кръстовище на улиците "Цар Петър" и "Бузлуджа" точно до военното НДК. Живея близо до него, винаги оттам минавам, за да стига до 5-те кьошета. Паветата се преполагат вече 4 или 5 пъти и малко след направения "ремонт" състоянието е пълна трагедия.
Проблемът е, че шахтите са много над нивото на пътя и трябва да се вкопаят, а не, че са задръстени.
« Last Edit: 06.06.2010, 17:59:17 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #559 on: 06.06.2010, 19:51:30 »
Не е вярно