Author Topic: Текущите ремонти на улиците  (Read 489913 times)

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
Re: Текущите ремонти на улиците
« Reply #1100 on: 06.04.2012, 22:08:03 »
Вероятно и това ще стане по-натам. Обаче интересно, че по Петко Тодоров няма такива дефекти засега никъде...

Иначе горе на Каблешков доколкото разбрах май пак ще пускат отбивката... Колко е така не знам, но поне да го направят най-накрая.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1101 on: 06.04.2012, 22:13:46 »
Петко Ю.Тодоров като че ли доста добре го направиха, дори при по-висока скорост като минава рейса оттам не се усеща въобще. Ще ме изкефи обаче да затворят да правят Гоце Делчев, и през тва време пак да пропадне Костенски водопад, ще е голям майтап. Тодор Каблешков като гледам и неготрябва да го направят наново. Лошото е, че като правят Гоце Делчев ще трябва 76 пак да минава по бул.България, вместо по Петко Тодоров и пак да няма ТБ8.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
« Reply #1102 on: 06.04.2012, 22:39:48 »
Те тоя транспорт ще го прецакат отвсякъде, ако тръгнат навсякъде да преправят. Три седмици върви оттук, после три седмици - оттам и хората от кварталите съвсем ще се объркат. Според мен на Гоце Делчев, ако не го изчакат съвсем да пропадне, както стана на Костенски, няма нужда да затварят целия булевард, а само едната лента. Но все пак има експерти, те ще решат...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1103 on: 06.04.2012, 23:47:13 »
То експерти са и строителите, и надзора... видя се колко ги бива...

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1104 on: 09.04.2012, 11:55:43 »
Вчера минах по светло по реновираната част на Гоце Делчев и наистина, точно на спирката на 83 и на временната спирка на 76, посока Младост една секция от пътя е пропаднала, а посредата на пропадналото стърчи шахтата. Около шахтата асфалта се е издрал целия, явно колите като минават опират в земята. Пропадането не е по цялата ширина на платното, а заема горе-долу само 2-те ленти към Южния парк.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1105 on: 12.04.2012, 19:57:01 »
Разширяване на кръстовището на ул. Хенрик Ибсен с ул. Луи Айер:

Заради работата в час-пик задръстванията са кански:

Като никак не помага регулировчика. Затова пък са спрели по най-прекрасния начин патрулната кола - така нито на светофара може да се пресече, нито може да се обиколи през подлеза и да се върне по тротоара човек до Луи Айер:

Разширени са и първите 50-тина метра от Луи Айер:

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1106 on: 12.04.2012, 19:58:14 »
Предполагам при новата организация на движението тук ще има две входни ленти и отделни секции на светофара за десен и ляв завой.

Ето и ситуацията на бул. Костенски водопад в участъка от 29-та поликлиника до Тодор Каблешков:

На 40-50 сантиметра от новия асфалт:

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1107 on: 12.04.2012, 19:59:08 »

Тук финалния износващ слой много добре си кореспондира с пряката...

На кръстовището с Тодор Каблешков са направили много мърляв частичен кърпеж:

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1108 on: 12.04.2012, 20:00:03 »

Затова пък са асфалтирали огромни рампи от двете страни на кръстовището от южна страна, по които са били пуснали временно движението докато са правили мазаниците в самото кръстовище... вероятно тези рампи ще си останат така, за да стесняват дясната лента с 50-тина сантиметра?!?

Бонус за живущите в Манастирски ливади е асфалтирането на уличките (не че същия изпълнител не ги разкопа преди половин година и ги заряза на чакъл)

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1109 on: 12.04.2012, 20:00:49 »
И за финал в тази тема, малко продължаващи вътрешноквартални кърпежи из ЖК Гоце Делчев, ул. Георги Измирлиев:

И безименната уличка свързваща я с ул. Славовица между ОДЗ Талант и 121-во СОУ:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1110 on: 14.04.2012, 10:53:11 »
Тези рампи според мен са оставени, за да може да не се спира движението, като затворят Тодор Каблешков да оправят пропаданията и там, предполагам пак ще пуснат "черния път" зад булеварда докато го направят.

Нещо пак удължаване на сроковете, за следващ такъв проект ако бях на мястото на общината бих се замислил сериозно дали да наема отново тази фирма ако спечели, или поне да има някакви по-строги санкции ако спечелят и други проекти.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1111 on: 15.04.2012, 23:49:37 »
Разширеното кръстовище на Хенрик Ибсен с Луи Айер, все още без маркировка и без промяна във фазите на светофара, както и с недовършени тротоари:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1112 on: 16.04.2012, 00:00:07 »
Напоследък ми прави впечатление, че се асфалтират тротоари - Сточна гара, сега и тук. Най-сетне някой е проумял, че е безсмислено да се хвърлят пари за плочки, а след 2 години да се налага да се хвърлят други за ремонта им.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #1113 on: 16.04.2012, 00:42:38 »
И аз минах по Хенрик Ибсен. Предполагам, чакат да се сложи нова маркировка и тогава ще сменят фазите. Както и да е, вече и да се редят в дясната лента, поне няма да имат конфликт с лявата лента, т.к. ще си продължават направо, без да се бутат.

Offline vass

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #1114 on: 16.04.2012, 01:40:04 »
И аз минах по Хенрик Ибсен. Предполагам, чакат да се сложи нова маркировка и тогава ще сменят фазите. Както и да е, вече и да се редят в дясната лента, поне няма да имат конфликт с лявата лента, т.к. ще си продължават направо, без да се бутат.
Дали ще се бутат на светофара, или двейсетина метра по-късно след края на разширението е общо взето все тая.  :crazy:

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1115 on: 16.04.2012, 09:11:19 »
Не е точно така, ако се следи маркировката. Там където свършва разширението, осевата линия между двете посоки вече преминава в средата на платното. Обикновено опашката от чакащи за ляв завой към Луи Айер от идващите откъм Хладилника е по-къса, а когато е по-дълга се съобразява с маркировката. Така че там където свършва разширението, могат спокойно да минат две леки коли.

То е ясно, че сега вече спокойно може да се минава от дясната лента направо по Ибсен и без да са сменили фазата на светофара и маркировката. По-съществената промяна на фазите според мене обаче ще е на излизащите от разширените метри на Луи Айер, където ще разделят левия от десния завой. Там 95% от колите са за десен завой, но не ги пуска да завиват успоредно с левия завой на идващите откъм Хладилника заради конфликтността на левия завой от Луи Айер към П.Ю.Тодоров, който досега се извършваше от същата лента.

Online blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1116 on: 16.04.2012, 21:10:47 »
На Велчова завера пак редят павета. След като е ясно, че в София няма жив читав павьор, ми е странен напънът да редят павета на високонатоварени улици. :(
Да припомним, че от лекото облекчение при прелеза на ТМ трасе по Баучер вече няма и помен...
« Last Edit: 16.04.2012, 21:13:28 by blagun »

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #1117 on: 16.04.2012, 21:44:46 »
На Велчова завера пак редят павета. След като е ясно, че в София няма жив читав павьор, ми е странен напънът да редят павета на високонатоварени улици. :(
Да припомним, че от лекото облекчение при прелеза на ТМ трасе по Баучер вече няма и помен...

Там как си плаче за асфалт и нивелация на линиите..

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1118 on: 16.04.2012, 21:58:09 »
Преди около 2 години, някой беше писал, че работи в СО и това с паветата идвало от влиятелна негова "колежка". Не знам, доколко е истина това, но мисля да им прасна една жалба, в която да им изредя и всичките улици, на които се оср/-\ха вече с такива "реставрации" на паважа и да ги питам, кога ще почнат да си вадят от джоба надниците на "майсторите". Типичен пример е Първа българска армия, където двама роми си бачкат по 4-5 месеца всяка година в последните 5-6...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1119 on: 19.04.2012, 16:50:07 »
Не е точно така, ако се следи маркировката. Там където свършва разширението, осевата линия между двете посоки вече преминава в средата на платното. Обикновено опашката от чакащи за ляв завой към Луи Айер от идващите откъм Хладилника е по-къса, а когато е по-дълга се съобразява с маркировката. Така че там където свършва разширението, могат спокойно да минат две леки коли.

То е ясно, че сега вече спокойно може да се минава от дясната лента направо по Ибсен и без да са сменили фазата на светофара и маркировката. По-съществената промяна на фазите според мене обаче ще е на излизащите от разширените метри на Луи Айер, където ще разделят левия от десния завой. Там 95% от колите са за десен завой, но не ги пуска да завиват успоредно с левия завой на идващите откъм Хладилника заради конфликтността на левия завой от Луи Айер към П.Ю.Тодоров, който досега се извършваше от същата лента.

Като че ли това е единствената полза от цялата работа. Не съм сигурен защо всички тук пишат, че от Хладилника голямата опашка е за направо. Всъщност за наляво (към Луи Айер) има много по-голяма и постоянна опашка поради малкия габарит на улицата. Тази опашка по никой начин няма да бъде подпомогната от разширението. Единствено ако от Петко Тодоров пуснат едновременен светофар на двете ленти ще има поне оттам полза, но както вече се коментира, те малко ще се бутат, продължавайки направо, а и трябва да се пренапишат всички фази, ако това стане.