Author Topic: Текущите ремонти на улиците  (Read 489790 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Текущите ремонти на улиците
« Reply #1220 on: 03.10.2012, 22:57:12 »
А какво трябва да е кръстовището с Йерусалим?
Ето виж на ПУП на Младост-1: http://sofia-agk.com/esoft/planove/displayImage.php?folder=podrobni/2011/Mladost_1/

Offline ivonik

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #1221 on: 04.10.2012, 16:28:30 »
Лошото е че кръстовището е на едно ниво. Нищо не се променя, освен че се добавя още едно направление всичко си е по старому, както си беше още края на 80-те когато са ми първите спомени, само дето сега е претъпкано с коли. Нещо вече не съм оптимист и за другите кръстовища на Малинов и за разширяването му, накрая най-вероятно всичко ще си е по старому и нищо няма да се промени, остава само метрото и автобусите да разтоварят булеварда.

Нещо ми се струва също, че този булевард е прокаран твърде близко до високият нов блок, буквално под терасите и прозорците на хората. Сега ок, но ако се продължи до Дружба някой ден как ще спят там не знам, на високите етажи постоянно ще чувстват земетресения от минаващи камиони :D
И аз мислех, че ще е на две нива. А сега, някой пргонозира ли какво ще бъде след пускането на това кръстовище? Според мен бул. "Александър Малинов" окончателно ще се задръсти.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1222 on: 04.10.2012, 22:48:21 »
И аз мислех, че ще е на две нива. А сега, някой пргонозира ли какво ще бъде след пускането на това кръстовище? Според мен бул. "Александър Малинов" окончателно ще се задръсти.
В момента е абсурд да се пристъпи към основна реконструкция на Малинов. Това значи всичките Младости  тотално да се затлачат. След като се изпълни обходът Бъднина-Сахаров (кой знае защо пропуснат на този етап), след като Йерусалим/Сахаров се изпълни според ПУП, живот и здраве, може да се пристъпи към изпълнение на траншея по Малинов под двойното кръстовище на Деница.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1223 on: 06.10.2012, 13:21:04 »
Не се ли предвиждат подобни дейности паралелно със строежа на метрото към Младост 4?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1224 on: 06.10.2012, 14:56:25 »
Логично е да са предвидени, но никак не съм убеден, че има осигурено финансиране за кръстовища на две нива по Малинов.

И една интересна новина между другото:
...а днес започва и цялостната реконструкция на бул. „Драган Цанков" в участъка от бул. „Евлоги Георгиев" до Телевизионната кула.

„Включва цялостна подмяна на настилката с нови тротоари, ново осветление, също така и с отводняване, за да стане хубав булевард и в същото време разширение на участъка на бул. „Евлоги Георгиев" в частта при стадиона. Опасявам се и предварително моля за извинение, но от понеделник там ще бъде още по-натоварено, докато в рамките на месец бъде завършен изцяло този участък", каза Фандъкова.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=974300&audio_id=119926

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1225 on: 06.10.2012, 15:00:41 »
Не се ли предвиждат подобни дейности паралелно със строежа на метрото към Младост 4?
Това в идеалния случай. А по-реално е да направят подготовка за траншеята, както на Лъвов мост, и да изграждат кръстовищата по-късно.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1226 on: 06.10.2012, 19:58:01 »
То Драган Цанков и в момента си е затоворен нагоре след Кирил Видински и почти няма трафик, сравнено с това което е обикновенно. Но все пак една точка по-малко за достъп до Долен Лозенец през Видински и Добри Войников...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1227 on: 06.10.2012, 21:03:03 »
То Драган Цанков и в момента си е затоворен нагоре след Кирил Видински и почти няма трафик, сравнено с това което е обикновенно. Но все пак една точка по-малко за достъп до Долен Лозенец през Видински и Добри Войников...
Онзи ден (четвъртък, 4.10.) Драган Цанков беше преграден още над Добри Войников, от Кирил Видински също не се влизаше в никоя посока, полицаят в патрулката ми се скара и ме пусна, но вече имаше натрупани камари между Кирил Видински и Добри Войников.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1228 on: 06.10.2012, 21:11:58 »
Е, вече е затворен до габарита на трамвая. Съответно лентата за десен завой на канала е заградена, за ляв също, странно защо :neznam: Хаосът ще е пълен :(

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1229 on: 06.10.2012, 21:38:21 »
Е, вече е затворен до габарита на трамвая. Съответно лентата за десен завой на канала е заградена, за ляв също, странно защо :neznam: Хаосът ще е пълен :(
Защото ще се ремонтира и моста над Перловска, има забрана за навлизане на ППС, с изключение на трамваите, по моста.
http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=16&sub_open=66017&nxt=0

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1230 on: 06.10.2012, 22:30:54 »
Защото ще се ремонтира и моста над Перловска, има забрана за навлизане на ППС, с изключение на трамваите, по моста.
http://www.sofia.bg/pressecentre/press.asp?open=16&sub_open=66017&nxt=0
Най-сериозни проблеми ще има между 13 и 24 ноември, когато ще е стеснен и Евлоги Георгиев. Забраната за ляв завой от Евлоги към Графа ще принуди всички от Лозенец, които отиват към НДК, да въртят чак пред стадиона. Със сигурност трябва да се препрограмира светофарът предвид липсата на трафик от и към Драган Цанков. Всъщност необходими са само 2 фази - по канала и за трамваите.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1231 on: 18.10.2012, 11:44:55 »
Постингите по изграждането на Ляпчев/Сахаров при МС Младост-3 са в тема http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=5537.140. Моля пишете там!
« Last Edit: 18.10.2012, 12:14:19 by blagun »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1232 on: 19.10.2012, 01:12:48 »
По Драган Цанков надолу редят вече бордюрите...

Online я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1233 on: 19.10.2012, 09:24:03 »
Според мен би трябвало и малко дървета да поотрежат, за да не е толкова "усойно" трасето през зимата, и да се обледенява.
« Last Edit: 23.10.2012, 12:09:59 by difian »
Спрете си просташките мнения !

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1234 on: 24.10.2012, 14:53:37 »
Вчера полагаха асфалт пред БНР

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #1235 on: 25.10.2012, 19:02:18 »
Днес при Стадиона

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1236 on: 25.10.2012, 21:47:33 »
Абе как ги правиш тези снимки? Сто снимки и нито една на съществено място! За какво си го снимал този трактор 3 пъти, а не се разбира, каква ще е промяната на кръстовището?

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1237 on: 26.10.2012, 17:02:11 »
Преди час минах от там. От към Драган Цанков е разкопано в района на кръстовището, нагоре е асфалтирано. Моста е разкопан от към северната страна. Друга промяна не видях.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #1238 on: 26.10.2012, 19:10:49 »
Абе как ги правиш тези снимки? Сто снимки и нито една на съществено място! За какво си го снимал този трактор 3 пъти, а не се разбира, каква ще е промяната на кръстовището?

Аз нямам никаква представа каква ще е промяната  ;) Това ми беше по път и затова направих няколко снимки. А багера го снимах,за да се види как постоянно се забавяха трамваите  ;) Ако някой може,да каже повече  ;)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1239 on: 26.10.2012, 20:37:59 »
Идеята е друга- отиваш и си решил да правиш репортаж. Не снимай, като че ще сглобяваш анимация от снимките (поредни еднакви кадри), ами се постарай за нещо по-панормано и от различни ъгли, показващи обстановката все едно го гледаме през собствените си очи и само в краен случай снимки на някой важен детайл... Така в другия форум преди време от Георги Софийски имаше 5-6 еднакви снимки, като на фокус беше телената мрежа на обекта...  :help: