Author Topic: Платформа за градски транспорт на живо  (Read 9830 times)

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
След месеци работа е готова новата ми платформа за градски транспорт на живо. Целта беше всичко да е унифицирано и на едно място.

Има безброй нови функционалности - закъснения, разписания на коли (включително на метрото), разглеждане на курсове, информация за дадено превозно средство, по-добра информация за заминаванията от спирките и много други. Друга голяма новост е наличието на други градове освен София - засега са само Варна и Паневежис (малък град в Литва). В близко бъдеще планирам да добавя и още, включително и БДЖ. :)

Също така картата може да се добави към началния екран на телефона и да бъде като приложение.

Скоро ще има подобрени опции за филтриране по линия и модел, както и възможност да се провери дадено превозно средство на коя линия и кола е било в даден ден.

Линк: livetransport.eu

Приятно използване. :)
« Last Edit: 25.12.2025, 23:42:06 by BPilot253 »

Offline kefaes6efa

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Браво! Досегашната ти карта ми е безценен ежедневен помощник!

Offline BoyanH151

• Напредващ
  • Фен на трамваите Schindler и всички съфорумници.
    • View Profile
    • Email
BPilot253, искам да те поздравя за труда, който си положил.  :eek:
Браво. Поздравления!  :fan:
Адмирации за теб!!!
Любими ПС - ТМ 664 и 665; А1419
ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО РАЗГЛЕДАТЕ МОЯТА Flickr ГАЛЕРИЯ:
https://www.flickr.com/photos/203120108@N03/

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Евала за труда :fan:

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Благодаря на всички!

Offline LZ2CFW

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Ехааа, браво -от доста време ползвам старата карта, а това е едно невероятно подобрение! Евала, че си сложил и Варна! Надявам се да продължи да се поддържа и развива много време напред. Може би трябва някъде да сложиш donation линк или да пуснеш github sponsorship или нещо подобно - определено бих турил някой лев.

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
Няколко пъти се е случвало да чакам на спирката и на  таблото да показва 5...4...3...2..1 минути и после изведнъж .... 15. Започнах да отварям "Карта на живо" да видя дали наистина идва превозното средство или е "открита кола", която незнайно защо излиза на таблото. Благодарение на нея не съм висял, а съм търсил други варианти.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Няколко пъти се е случвало да чакам на спирката и на  таблото да показва 5...4...3...2..1 минути и после изведнъж .... 15. Започнах да отварям "Карта на живо" да видя дали наистина идва превозното средство или е "открита кола", която незнайно защо излиза на таблото. Благодарение на нея не съм висял, а съм търсил други варианти.
Таблата показват по разписание кога трябва да премине превозно средство и не отчитат откритите коли. ;)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Един въпрос за разписанията - само по коли ли са или може да се превключи някъде да се вижда и цялото разписание в табличен вид за деня както е при dimitar5555?

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Ехааа, браво -от доста време ползвам старата карта, а това е едно невероятно подобрение! Евала, че си сложил и Варна! Надявам се да продължи да се поддържа и развива много време напред. Може би трябва някъде да сложиш donation линк или да пуснеш github sponsorship или нещо подобно - определено бих турил някой лев.
Благодаря! Ще помисля над въпроса.

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Един въпрос за разписанията - само по коли ли са или може да се превключи някъде да се вижда и цялото разписание в табличен вид за деня както е при dimitar5555?
Само по коли ще е. Все пак не бих искал да засенчвам неговите творения. Отделно, виртуалните ми табла може да се превъртат до 24 часа напред, ако е необходимо.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • "Галерия Транспорт София"
    • View Profile
Bpilot253, легенда! Евалата за труда.

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Таблата показват по разписание кога трябва да премине превозно средство и не отчитат откритите коли. ;)

Отдавна не показват откритите коли, оптимизираха ги

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Картата е чудесна, наистина много полезна. Планираните подобрения също звучат добре. Дали може да се добави реалният час на потегляне от предишните спирки?

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Картата е чудесна, наистина много полезна. Планираните подобрения също звучат добре. Дали може да се добави реалният час на потегляне от предишните спирки?
Ще трябва много допълнителни данни да се пазят, а и няма много смисъл в това.

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
Забелязах нещо. Преди като си избера превозно средство, софтуерът го следваше, докато сега се скрива от екрана.

Offline dido6

• Начинаещ
  • *
    • Skype Me™!
    • View Profile
Много добра платформа. Адмирации за труда. Спестила ми е много чакания по спирки и задръствания. Възможно ли е да се добави и заетостта на даденото превозно средство, както е в гугъл ? Не знам до колко е достоверно това, което съобщават и изобщо как го правят. Дали е някаква преценка по данни от предишни дни или просто ориентирвъчно според частта на деня.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Много добра платформа. Адмирации за труда. Спестила ми е много чакания по спирки и задръствания. Възможно ли е да се добави и заетостта на даденото превозно средство, както е в гугъл ? Не знам до колко е достоверно това, което съобщават и изобщо как го правят. Дали е някаква преценка по данни от предишни дни или просто ориентирвъчно според частта на деня.
С камерите в превозните средства, Теоремус засичат броя слезли/качили се на всяка спирка и броя пътуващи в превозното средство между спирките. ;) Справките обикновенно ги дават в проценти, като системата отговаря на някаква заетост на местата в превозното средство. Вероятно на базата на това се "визуализира" заетостта в Гугъл Карти.

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Забелязах нещо. Преди като си избера превозно средство, софтуерът го следваше, докато сега се скрива от екрана.
Може да се натисне върху полето за линия и дестинация и това ще центрира избраното превозно средство.

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
Благодаря, радвам се! Да, бих могъл да добавя индикатор за заетостта. Според мен се използват данните от валидаторите, но може и да има нещо с камерите, както казва difian.