Жалко наистина, ама като се замисли човек с влак Бургас-Варна е само 10-11 лева взависимост от това с какъв влак си, кой ще даде 80 лева? Пътуването с кометата е доста приятно, но като цена не може да се конкурира. Иначе за да има успех според мен трябва да имат връзка с влаковете, например пристига нощния влак от София на Бургас и като се изсипят 17-18 вагона с хора, над 1000 човека, да има курсове до Созопол и до Несебър, но повече от 10-12 лева, айде 15 максимум според мен няма да има ефект.
С градските автобуси Бургас-Несебър, 9-ка 10-ка и 11-ка и Бургас-Созопол цената е 5 лева, още повече ако пуснат и от новите Солариси и както пускат Конекта наистина не е конкурентноспособно.
А представете си ако сте тръгнали семейно по морето и искате да разнообразите от Бургас във Варна, и сте 4 членно семейство с кометата ще излезе 320 лева пътуването, докато с влак ще излезе най-много 44 лева, а пък ако децата са с карти става съвсем друго вече. Дори и от Несебър да решите да се вдигнете семейство до Варна пак ще излезе максимално 5Х4=20 лева до Бургас и още 44, или 64 лева максимално. Къде са 320 къде са 64.
В добавка от морската гара във Варна не знам автобуса до центъра на Варна колко е редовен, то до плажа може и пеша. Жалко наистина за този вид транспорт, дано се запази поне между Созопол и Несебър.
Възможно ли е например превозвачите взаимно да си докарват пътници, вместо да се конкурират, например на билета за Кометата да има написани връзки влаковете за Пловдив, Варна, София и тн. също и на валковите билети за Бургас да има написано, че до курортите може да се ползва кометата и има връзка с влак, а защо не дори и да има някаква символична отстъпка, като покажеш например билета от София, или билета от кометата? Такива неща практикуват ли се някъде другаде по света, и възможно ли е попринцип така да си докарват взаимно пътници един на друг? Все щяха да са се сетили ако можеше до сега.