Ако искат да ги пускат по 31 (както неведнъж съм виждал 10-метров там) - тогава е повече от ясно, че няма да смогнат.

Но ако идеята е за вътрешно-квартално довозване до сегашните линии - мисля, че точно такава къса дължина би била не просто предимство, а необходимост. Сега си представих една линия из Цветния квартал, която го обикаля, а след това преминава през спирките Роза и Хаджи Димитър за връзка с линия 10. Това е само един пример. Друг пример, особено за електрически, би бил от в.з. Пчелина до ул. Вяра по ул. Блян. Нагоре по ул. Вяра и след това надясно по ул. Поп Димитър. Виждал съм неведнъж микробуси с разцветката на Соларисите, но, доколкото си спомням, те бяха предназначени за превоз на хора в неравностойно положение. Така че подкрепям идеята. По-интересен ми се струва въпросът къде да бъдат разположени зарядните станции? По-удобно е да бъдат на обращалата заради наличната тролейбусна инфраструктура (ТИС-ове). Но пък така ще се налага да прихождат да зареждат, ако не могат да изкарат една смяна с едно зареждане. В противен случай, трябва станциите да са разположени на разнообразни локации из целия град, което би изисквало нещо като мини-ТИС до всяка от тях. Затова най-добре ми се струва да обърнат внимание на капацитета на батериите, ако ще бъдат електрически - за да могат да изкарват цяла смяна, след което да зареждат в депото.