Author Topic: Доставка на 4 броя 7 метрови дизелови автобуса.  (Read 655 times)

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
"Градски транспорт" ЕАД е обявил обществена поръчка за ",,ДОСТАВКА НА 4 БРОЯ ДИЗЕЛОВИ АВТОБУСИ ТИП „СОЛО 7 МЕТРА“, КАТЕГОРИЯ М3, КЛАС 1". :eek:

https://app.eop.bg/today/543117

В тази тема предлагам да коментираме бъдещата доставка.

Offline skin

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
От общината се забавиха с девет дни за Деня на шегата!  :laugh:

Първо бяха осем електрически автобуса, сега пък четири дизелови! Всичко е изчислено!

:taunt:

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
Поръчките за електробуси са по ОП РР, и само Русе е обявила поръчка до сега. Тия са от лятото гласувани и явно са претърпяли промяна, защото уж трябваше да са 8-9 метрови, но честити ви Карсани. :)

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Що за глупости се пишат? Електробуси Варна ще има. Поръчката за зарядните се провежда. Ще има захранване на бързо зареждане дори и на гарата.
А по отношение на електрически автобуси. Дори и Русе не пусна поръчка за нови возила. Там е по друга програма, а не по споменатата. Има си време за всичко.
А аз не виждам и нищо лошо, скоро да махнат старите миди НК мерцедес. Не е нормално да ги държат
.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline nokia

• Наистина съм луд
    • View Profile
Що за глупости се пишат? Електробуси Варна ще има. Поръчката за зарядните се провежда. Ще има захранване на бързо зареждане дори и на гарата.
А по отношение на електрически автобуси. Дори и Русе не пусна поръчка за нови возила. Там е по друга програма, а не по споменатата. Има си време за всичко.
А аз не виждам и нищо лошо, скоро да махнат старите миди НК мерцедес. Не е нормално да ги държат
Ще е интересно да се види къде точно на гарата ще се поставят тези зарядни станции, при сегашното разположение на автобусите почти редовно се виждат по 1-2 други които висят отвън на пътя. Има си нужда от още пространство. Колкото до Мерцедесите, покъртителни са вече, като дойдоха във Варна не бяха цвете, но въпреки всичко бяха свежа кръв за транспорта на града.

Offline Анонимен0405

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Идеята за зарядни станции на гарата е толкова реалистична, колкото идеята дапа да закупи скъпи рейсове. Просто няма как да стане.
Обръщачът е достатъчно тесен и тези зарядни станции само ще допринесат за още повече теснотия.
И 7 метра минибуси не ги виждам как ще се движат по градски линии. НК-тата са 10 метра и едва смогват с човекопотока. Със 7-метровите не ми се мисли как ще е.

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
Ако искат да ги пускат по 31 (както неведнъж съм виждал 10-метров там) - тогава е повече от ясно, че няма да смогнат. :D
Но ако идеята е за вътрешно-квартално довозване до сегашните линии - мисля, че точно такава къса дължина би била не просто предимство, а необходимост. Сега си представих една линия из Цветния квартал, която го обикаля, а след това преминава през спирките Роза и Хаджи Димитър за връзка с линия 10. Това е само един пример. Друг пример, особено за електрически, би бил от в.з. Пчелина до ул. Вяра по ул. Блян. Нагоре по ул. Вяра и след това надясно по ул. Поп Димитър. Виждал съм неведнъж микробуси с разцветката на Соларисите, но, доколкото си спомням, те бяха предназначени за превоз на хора в неравностойно положение. Така че подкрепям идеята. По-интересен ми се струва въпросът къде да бъдат разположени зарядните станции? По-удобно е да бъдат на обращалата заради наличната тролейбусна инфраструктура (ТИС-ове). Но пък така ще се налага да прихождат да зареждат, ако не могат да изкарат една смяна с едно зареждане. В противен случай, трябва станциите да са разположени на разнообразни локации из целия град, което би изисквало нещо като мини-ТИС до всяка от тях. Затова най-добре ми се струва да обърнат внимание на капацитета на батериите, ако ще бъдат електрически - за да могат да изкарват цяла смяна, след което да зареждат в депото.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline ari_91

• Нямам спирка
    • View Profile
Не виждам нищо драматично в тази обществена поръчка. Още лятото беше обявено, че ще бъдат закупени 4 автобуса, които ще са по 7 метра и ще са за линия №30. Идеята е автобусите да могат да влизат във вътрешната част на Добрева чешма, а не само в началото, както е сега. Както знаете, улиците там са доста тесни и нормален соло автобус трудно би се предвижил. А закупуването на 4 отделни автобуса само за линия №30, ще даде възможност за това линията да се движи на по-кратък интервал от време.
« Last Edit: 11.04.2026, 13:55:02 by ari_91 »

Offline Mammoth

• Moderator
  • Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
Тези както се спомена и по-горе най-вероятно ги купуват за линия 30 да могат да се джуркат вътре в м-с Добрева чешма. Може да излизат и на 32. :devil: